Persillehummus er en god kombination af hummus, som vi kender den, og bredbladet persille. Passer perfekt til et mellemmåltid eller madpakken.
Persillehummus er en videreudvikling af den klassiske hummus, der består af kikærter, tahin og olivenolie.
I denne hummus er der en stor håndfuld hakket, bredbladet persille, som klæder kikærterne godt.
Derudover har vi krydderier, citronsaft, hvidløg og naturligvis en god olivenolie, som binder hummussen sammen.
Prøv den, når du har lyst til en dip eller en sund spread i dine sandwich.
Opskrift på persillehummus med citron
Ingredienser
- 1 dåse kikærter - ca. 240 gram
- 50 gram bredbladet persille
- 0,5 dl jomfruolivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk tahin
- 2 spsk citronsaft
- salt
- chili - stødt
Sådan gør du
- Pil hvidløgsfedet fri fra skal,
- Skyl persillen grundigt og riv bladene af stænglerne.
- Kom alle ingredienser undtagen olivenolie i blender eller minihakker. Blend godt sammen.
- Tilsæt olivenolie og blend videre. Hvis du vil have en cremet hummus, skal du hælde endnu en halv dl. olivenolie i hummussen.
- Server i en flad skål eller et fad og dryp lidt olivenolie over, drys med hakket persille.
Serveringstips
Server hummussen til en middag, hvor du har mange forskellige små retter som salat, græske frikadeller, falafler, fladbrød og de sprøde, tyrkiske fetaruller sigara börek.
Du kan også bruge alle slag hummus i sandwichs. Det er klart sundere end et mayonnaiselag.
Se også flere af vores artikler og opskrifter:

Annemarie
Meget lækker