Peberrodssauce. Her får du min opskrift på en klassisk sovs med peberrod, der laves fra bunden. Perfekt til oksekød, men også god til fisk.
Klassisk peberrodssauce med friskrevet peberrod, der passer fremragende til oksespidsbryst og andre oksestege, men også til stegt fisk.
Her får du den traditionelle opbagte sovs, der er smagt til med revet peberrod, og det er vigtigt du selv smager den til, så den får den ønskede styrke. Sovsen skal være karakterfuld - men ikke for stærk.
Vigtigt: Sovsen må IKKE koge efter tilsætningen af den revne peberrod, da den så mister meget af sin smag. Så lav sovsen helt færdig, træk den af kogepladen og så kan du vende den friskrevne peberrod i.
Bedst er det at peberrodssaucen af suppen fra kogt oksekød, men en anden suppe eller bouillon kan også anvendes. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på peberrodssauce
Peberrodssauce
Ingredienser
- 1 spsk smør - med top
- 1 spsk hvedemel - med top
- 3 dl suppe - eller bouillon, måske lidt mere
- 1 dl fløde - eller madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 50 g peberrod - revet, eller mere
Fremgangsmåde
- Kom en god spiseskefuld smør i en lille gryde og lad det smelte og bruse op.
- Tilsæt en stor spiseskefuld hvedemel og pisk det ud i smørret. Lad det lige "bage" op.
- Pisk gradvist suppe eller bouillon ind i opbagningen. Fortsæt indtil du har en passende konsistens, hvorefter fløde eller madlavningsfløde piskes i.
- Lad sovsen simre i ca. 5 minutter for at fjerne smagen af mel, og smag så til med salt og friskkærvet peber. Du kan også smage til med lidt eddike og sukker.
- Tag gryden af varmen og lad den lige stå i et minuts tid. Riv peberrod fint og vend den i sovsen. Smag til om den skal have mere peberrod - det er jo en smagssag. Husk: Saucen må IKKE koge efter tilsætning af peberrod!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige peberrodsssauce serveres straks til oksespidsbryst og andre oksestege, men den passer som sagt også fint til fisk.
Kan man genopvarme sovs med peberrod?
Ja, du kan sagtens opvarme en peberrodssovs igen, men den må ikke koge.
Så varm sovsen op ved en lavere varme, og tag den af kogepladen når den er tilpas lun. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.