Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Peberrodssauce

Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

billede med peberrodssauce
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS
Indhold
  • Peberrodssauce
  • Opskrift på peberrodssauce
  • Servering
  • Kan man genopvarme sovs med peberrod?
  • Kommentarer

Peberrodssauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Peberrodssauce. Her får du min opskrift på en klassisk sovs med peberrod, der laves fra bunden. Perfekt til oksekød, men også god til fisk.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk smør med top
  • 1 spsk hvedemel med top
  • 3 dl suppe eller bouillon, måske lidt mere
  • 1 dl fløde eller madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g peberrod revet, eller mere

Fremgangsmåde

  1. Kom en god spiseskefuld smør i en lille gryde og lad det smelte og bruse op.
  2. Tilsæt en stor spiseskefuld hvedemel og pisk det ud i smørret. Lad det lige "bage" op.
  3. Pisk gradvist suppe eller bouillon ind i opbagningen. Fortsæt indtil du har en passende konsistens, hvorefter fløde eller madlavningsfløde piskes i.
  4. Lad sovsen simre i ca. 5 minutter for at fjerne smagen af mel, og smag så til med salt og friskkærvet peber. Du kan også smage til med lidt eddike og sukker.
  5. Tag gryden af varmen og lad den lige stå i et minuts tid. Riv peberrod fint og vend den i sovsen. Smag til om den skal have mere peberrod - det er jo en smagssag. Husk: Saucen må IKKE koge efter tilsætning af peberrod!

Næringsindhold

Kalorier124kcalKulhydrater4gProtein1gFedt12gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol36mgNatrium879mgKalium61mgKostfibre0.5gSukker2gVitamin A455IUVitamin C3mgCalcium26mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på peberrodssauce

Klassisk peberrodssauce med friskrevet peberrod, der passer fremragende til oksespidsbryst og andre oksestege, men også til stegt fisk.

Her får du den traditionelle opbagte sovs, der er smagt til med revet peberrod, og det er vigtigt du selv smager den til, så den får den ønskede styrke. Sovsen skal være karakterfuld - men ikke for stærk.

Vigtigt: Sovsen må IKKE koge efter tilsætningen af den revne peberrod, da den så mister meget af sin smag. Så lav sovsen helt færdig, træk den af kogepladen og så kan du vende den friskrevne peberrod i.

Bedst er det at peberrodssaucen af suppen fra kogt oksekød, men en anden suppe eller bouillon kan også anvendes. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Peberrodsdressing
  • Røget laks med peberrodscreme
  • Rødbedetatar med peberrodscreme

Servering

Den færdige peberrodsssauce serveres straks til oksespidsbryst og andre oksestege, men den passer som sagt også fint til fisk.

Kan man genopvarme sovs med peberrod?

Ja, du kan sagtens opvarme en peberrodssovs igen, men den må ikke koge.

Så varm sovsen op ved en lavere varme, og tag den af kogepladen når den er tilpas lun. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke skriver

    september 14, 2025 at 7:57 pm

    Nem og velsmagende opskrift. Jeg brugte cirka 4 dl suppe, men havde også en lidt stor top på melet. Passer også godt til kylling.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    december 04, 2024 at 9:23 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • Solbær barbecuesauce
    Solbær barbecuesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required