• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Peberrodssauce

Peberrodssauce

billede med peberrodssauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. december 2024 - Udgivet:  4. december 2024

Indhold

  1. Peberrodssauce. Her får du min opskrift på en klassisk sovs med peberrod, der laves fra bunden. Perfekt til oksekød, men også god til fisk.
  2. Opskrift på peberrodssauce
  3. Peberrodssauce
  4. Servering
  5. Kan man genopvarme sovs med peberrod?

Peberrodssauce. Her får du min opskrift på en klassisk sovs med peberrod, der laves fra bunden. Perfekt til oksekød, men også god til fisk.

Klassisk peberrodssauce med friskrevet peberrod, der passer fremragende til oksespidsbryst og andre oksestege, men også til stegt fisk.

Her får du den traditionelle opbagte sovs, der er smagt til med revet peberrod, og det er vigtigt du selv smager den til, så den får den ønskede styrke. Sovsen skal være karakterfuld - men ikke for stærk.

Vigtigt: Sovsen må IKKE koge efter tilsætningen af den revne peberrod, da den så mister meget af sin smag. Så lav sovsen helt færdig, træk den af kogepladen og så kan du vende den friskrevne peberrod i.

Bedst er det at peberrodssaucen af suppen fra kogt oksekød, men en anden suppe eller bouillon kan også anvendes. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Peberrodsdressing
  • Røget laks med peberrodscreme
  • Rødbedetatar med peberrodscreme

Opskrift på peberrodssauce

billede med peberrodssauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Peberrodssauce

5 fra 1 stemme
Peberrodssauce. Her får du min opskrift på en klassisk sovs med peberrod, der laves fra bunden. Perfekt til oksekød, men også god til fisk.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk smør - med top
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 3 dl suppe - eller bouillon, måske lidt mere
  • 1 dl fløde - eller madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g peberrod - revet, eller mere

Fremgangsmåde
 

  1. Kom en god spiseskefuld smør i en lille gryde og lad det smelte og bruse op.
  2. Tilsæt en stor spiseskefuld hvedemel og pisk det ud i smørret. Lad det lige "bage" op.
  3. Pisk gradvist suppe eller bouillon ind i opbagningen. Fortsæt indtil du har en passende konsistens, hvorefter fløde eller madlavningsfløde piskes i.
  4. Lad sovsen simre i ca. 5 minutter for at fjerne smagen af mel, og smag så til med salt og friskkærvet peber. Du kan også smage til med lidt eddike og sukker.
  5. Tag gryden af varmen og lad den lige stå i et minuts tid. Riv peberrod fint og vend den i sovsen. Smag til om den skal have mere peberrod - det er jo en smagssag. Husk: Saucen må IKKE koge efter tilsætning af peberrod!

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 4gProtein: 1gFedt: 12gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 36mgNatrium: 879mgKalium: 61mgKostfibre: 0.5gSukker: 2gVitamin A: 455IUVitamin C: 3mgCalcium: 26mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige peberrodsssauce serveres straks til oksespidsbryst og andre oksestege, men den passer som sagt også fint til fisk.

Kan man genopvarme sovs med peberrod?

Ja, du kan sagtens opvarme en peberrodssovs igen, men den må ikke koge.

Så varm sovsen op ved en lavere varme, og tag den af kogepladen når den er tilpas lun. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 04, 2024 at 9:23 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required