• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pastagryde - alt i én gryde med masser af grøntsager

Pastagryde - alt i én gryde med masser af grøntsager

billede med pastagryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. maj 2022 - Udgivet:  19. oktober 2019

Min opskrift på en pastagryde, der er en såkaldt alt i én gryde. Her koges hele pastaretten i samme gryde på samme tid, og den er med masser af grøntsager.

En klassisk alt i én pastagryde med masser af smag. Og så er opskriften faktisk lavet uden kød.

I stedet er der masser af fyldige og lækre grøntsager i pastaretten, som også er nem og hurtig at lave.

Du kan faktisk lave denne pastagryde på cirka 30 minutter, og imens vil duften af det italienske køkken brede sig hjemme hos dig.

Så dæk op med de rødternede duge og glæd dig til en italiensk klassiker med pasta, grøntsager og tomat. Det er super godt!

Og det er altså en vegetarret, hvor du ikke vil savne kødet.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Undrer du dig over hvad balsamico er? Få svaret her.

Variationer af pastaretten

Det er selvfølgelig mulig at lave lidt om i opskriften, og dermed sætte sit eget præg på pastaretten. Også i forhold til hvad du har i dit køleskab.

  • Aubergine - der kan sagtens tilsættes lidt aubergine i mindre stykker, som kan afløse lidt af enten squash eller bladselleri. Bladelleri kan også helt udskiftes med aubergine
  • Pasta - i stedet for bucatini eller spaghetti kan der anvendes pastaskruer, pastapenne eller lignende
  • Krydderier - du kan også give retten lidt mere spicy smag ved at tilsætte 1-2 teskefulde paprika eller måske lidt chili
  • Soltørrede tomater - kom gerne 6-8 soltørrede tomater i pastaretten. Hak de soltørrede tomater først, og brug gerne dem i olie

Opskrift på pastagryde

billede med pastagryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pastagryde

5 fra 1 stemme
Min opskrift på en pastagryde, der er en såkaldt alt i én gryde. Her koges hele pastaretten i samme gryde på samme tid, og den er med masser af grøntsager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 0,5 squash
  • 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
  • 1 spsk balsamico
  • 3 spsk tomatpasta
  • 6 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 400 g bucatini - eller spaghetti
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte basilikum

Fremgangsmåde
 

  1. Forårsløg snittes i skiver og hvidløgsfed mases og hakkes groft. Kommes i en stor gryde, hvor der er god plads til hele retten.
  2. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, så de kan koges møre på cirka 15 minutter. Kommes i gryden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre stykker.
  3. Tilsæt så cherrytomater på dåse (eller en dåse almindelige hakkede tomater), balsamico, tomatpasta, vand og bouillonterninger, som lige smuldres i.
  4. Til sidst stikker du pastaen ned. Her har jeg anvendt en bucatini (makaroni), som jeg holder meget af i denne ret, men en almindelig spaghetti er også fin.
  5. Kog op og pres efterhånden pastaen ned i gryden. Når den er blevet blød nok til at blive nede i væden, lægges låg på gryden og din alt i ét pastagryde koges nu ved svag varme i cirka 15 minutter, så pastaen er næsten mør.
  6. Smag retten til med salt og peber.
  7. Lige inden servering vendes et par håndfulde hakket basilikum i, og den giver den helt rigtige smag af Italien til din pastagryde.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den italienske pastagryde er ikke kun nem at tilberede, den er også nem at servere.

Stil gryden på bordet, og server den med en lille tomatsalat til - og gerne et stykke af dette lækre ciabattabrød.

Så bliver det næsten ikke mere italiensk.

Se flere lækre pastaretter:

Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift

Hjemmelavet lasagne - opskrift på en italiensk klassiker

Pasta med kødsovs - nem opskrift med video

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required