Min opskrift på en pastagryde, der er en såkaldt alt i én gryde. Her koges hele pastaretten i samme gryde på samme tid, og den er med masser af grøntsager.
En klassisk alt i én pastagryde med masser af smag. Og så er opskriften faktisk lavet uden kød.
I stedet er der masser af fyldige og lækre grøntsager i pastaretten, som også er nem og hurtig at lave.
Du kan faktisk lave denne pastagryde på cirka 30 minutter, og imens vil duften af det italienske køkken brede sig hjemme hos dig.
Så dæk op med de rødternede duge og glæd dig til en italiensk klassiker med pasta, grøntsager og tomat. Det er super godt!
Og det er altså en vegetarret, hvor du ikke vil savne kødet.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Undrer du dig over hvad balsamico er? Få svaret her.
Variationer af pastaretten
Det er selvfølgelig mulig at lave lidt om i opskriften, og dermed sætte sit eget præg på pastaretten. Også i forhold til hvad du har i dit køleskab.
- Aubergine - der kan sagtens tilsættes lidt aubergine i mindre stykker, som kan afløse lidt af enten squash eller bladselleri. Bladelleri kan også helt udskiftes med aubergine
- Pasta - i stedet for bucatini eller spaghetti kan der anvendes pastaskruer, pastapenne eller lignende
- Krydderier - du kan også give retten lidt mere spicy smag ved at tilsætte 1-2 teskefulde paprika eller måske lidt chili
- Soltørrede tomater - kom gerne 6-8 soltørrede tomater i pastaretten. Hak de soltørrede tomater først, og brug gerne dem i olie
Opskrift på pastagryde
Pastagryde
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 0,5 squash
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 1 spsk balsamico
- 3 spsk tomatpasta
- 6 dl vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 400 g bucatini - eller spaghetti
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte basilikum
Fremgangsmåde
- Forårsløg snittes i skiver og hvidløgsfed mases og hakkes groft. Kommes i en stor gryde, hvor der er god plads til hele retten.
- Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, så de kan koges møre på cirka 15 minutter. Kommes i gryden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre stykker.
- Tilsæt så cherrytomater på dåse (eller en dåse almindelige hakkede tomater), balsamico, tomatpasta, vand og bouillonterninger, som lige smuldres i.
- Til sidst stikker du pastaen ned. Her har jeg anvendt en bucatini (makaroni), som jeg holder meget af i denne ret, men en almindelig spaghetti er også fin.
- Kog op og pres efterhånden pastaen ned i gryden. Når den er blevet blød nok til at blive nede i væden, lægges låg på gryden og din alt i ét pastagryde koges nu ved svag varme i cirka 15 minutter, så pastaen er næsten mør.
- Smag retten til med salt og peber.
- Lige inden servering vendes et par håndfulde hakket basilikum i, og den giver den helt rigtige smag af Italien til din pastagryde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den italienske pastagryde er ikke kun nem at tilberede, den er også nem at servere.
Stil gryden på bordet, og server den med en lille tomatsalat til - og gerne et stykke af dette lækre ciabattabrød.
Så bliver det næsten ikke mere italiensk.
Se flere lækre pastaretter:
Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: