Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Paneret lyssej stegt på pande

Paneret lyssej stegt på pande

paneret lyssej
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. juli 2025 - Udgivet: 3. februar 2022

Her er min opskrift på paneret lyssej, der er god måde at lave paneret fisk på. Lyssej er en lækker spisefisk, der er nem og hurtig at stege.

Paneret lyssej er fin ret til aftensmad, hvor fisken enten kan nydes med lidt rugbrød eller andet tilbehør.

Lyssej er desværre ikke en af de spisefisk, som vi ofte handler ind til aftensmad, og det er en skam, for lyssejen er faktisk en ganske glimrende spisefisk.

Du kan stege den som en super lækker fiskefilet, hvor du får lidt tykkelse end den traditionelle rødspættefilet. Og smagen er altså helt i top.

Det er samtidig en børnevenlig ret, og opskriften er beregnet til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Her er min opskrift på paneret lyssej, der er god måde at lave paneret fisk på. Lyssej er en lækker spisefisk, der er nem og hurtig at stege.
  • Paneret lyssej
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Paneret fisk med grøntsager
  • Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  • Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
  • Pandestegt ising med rugmel
  • Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk
  • Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Paneret lyssej

4.60 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 260
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 stk. lyssej - fileter uden skind og ben
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp
  • smør - og olie til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til paneret lyssej skal du bruge fire stykker lyssej, og det er filet uden skind og ben. Bed eventuelt din fiskehandler om at skære dem ud, og tjek efter for eventuelle ben. Det er aldrig rart, at få fiskeben i munden.
  2. I tre tallerkner kommes nu henholdsvis hvedemel, æg (der piskes sammen) og rasp.
  3. Vend nu dine lyssej-fileter i mel, æg og rasp pg læg til side.
  4. I en varm pande kommes et par spiseskefulde smør og en sjat olie. Husk rigeligt med fedtstof, når du steger paneret fisk. Jeg steger paneret lyssej ved 7 på en skala fra 1-9.
  5. Når smørret er brust af, kommes lyssej-fileterne på panden. Steg dem cirka 2-3 minutter på hver, men vend dem kun én gang. Til sidst kan der skrues lidt ed for varmen.
  6. Krydr med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Pandestegt lyssej serveres straks, og evt. sammen med et godt stykke rugbrød.

Men prøv også at servere fisken sammen med kartoffelbåde og en lækker spidskålssalat. Det er altså godt.

Flere inspirerende opskrifter:

Paneret fisk med grøntsager

5 fra 1 stemme
Paneret fisk med grøntsager er en sund og hurtig ret, som du meget nemt laver i en pande. Retten er god til dem, der har det svært med fisk.
Gå til opskrift
Paneret fisk med grøntsager

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

4.8 fra 77 stemmer
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Gå til opskrift
billede med fiskefilet

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift

4.7 fra 61 stemmer
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Gå til opskrift
billede med fiskefrikadeller

Pandestegt ising med rugmel

4 fra 3 stemmer
Pandestegt ising filet er både nem og lækker aftensmad, så du spiser mere fisk. Fiskefileterne paneres i rugmel, så de bliver sunde og lækre.
Gå til opskrift
Pandestegt ising er en dejlig spisefisk, der her er paneret i økologisk rugmel fra Gram Slot. Isingfileterne steges i smør og olie i tre minutter på hver side. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk. En nem og hurtig opskrift på stænger af torsk, der paneres og steges i ovnen.
Gå til opskrift
fiskepinde af torsk

Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk

4.3 fra 7 stemmer
Her får du en opskrift på lækker torskeburger. Det er en nem og hjemmelavet fiskeburger, der laves med paneret torsk, dildmayo og salat.
Gå til opskrift
billederesultat for torskeburger
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina skriver

    september 10, 2022 at 12:28 am

    Havde ikke flere fabriks fremstillede fiskefileter i fryseren, men i stedet sej filet. Søgte på om de kunne paneres og endte her.
    Sikke en lækker opskrift! Har overhovedet ikke lyst til at spise fabriksfremstillet fiskefilet mere! Tak for inspirationen! 🙏❤️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 10, 2022 at 6:53 am

      Hej Karina
      Mange tak for det, og intet slår da en hjemmelavet fiskefilet 🙂
      Dejligt at høre - det er jeg glad for.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required