• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Paneret lyssej

Paneret lyssej

paneret lyssej
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. februar 2022 - Udgivet:  3. februar 2022

Her er min opskrift på paneret lyssej, der er god måde at lave paneret fisk på. Lyssej er en lækker spisefisk, der er nem og hurtig at stege.

Paneret lyssej er fin ret til aftensmad, hvor fisken enten kan nydes med lidt rugbrød eller andet tilbehør.

Lyssej er desværre ikke en af de spisefisk, som vi ofte handler ind til aftensmad, og det er en skam, for lyssejen er faktisk en ganske glimrende spisefisk.

Du kan stege den som en super lækker fiskefilet, hvor du får lidt tykkelse end den traditionelle rødspættefilet. Og smagen er altså helt i top.

Det er samtidig en børnevenlig ret, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på paneret lyssej

paneret lyssej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Paneret lyssej

4.60 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på paneret lyssej, der er god måde at lave paneret fisk på. Lyssej er en lækker spisefisk, der er nem og hurtig at stege.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 260
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk. lyssej - fileter uden skind og ben
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp
  • smør - og olie til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til paneret lyssej skal du bruge fire stykker lyssej, og det er filet uden skind og ben. Bed eventuelt din fiskehandler om at skære dem ud, og tjek efter for eventuelle ben. Det er aldrig rart, at få fiskeben i munden.
  2. I tre tallerkner kommes nu henholdsvis hvedemel, æg (der piskes sammen) og rasp.
  3. Vend nu dine lyssej-fileter i mel, æg og rasp pg læg til side.
  4. I en varm pande kommes et par spiseskefulde smør og en sjat olie. Husk rigeligt med fedtstof, når du steger paneret fisk. Jeg steger paneret lyssej ved 7 på en skala fra 1-9.
  5. Når smørret er brust af, kommes lyssej-fileterne på panden. Steg dem cirka 2-3 minutter på hver, men vend dem kun én gang. Til sidst kan der skrues lidt ed for varmen.
  6. Krydr med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Pandestegt lyssej serveres straks, og evt. sammen med et godt stykke rugbrød.

Men prøv også at servere fisken sammen med kartoffelbåde og en lækker spidskålssalat. Det er altså godt.

Se flere opskrifter med fisk:

Fiskefingre

Fiskefrikadeller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina

    september 10, 2022 at 12:28 am

    Havde ikke flere fabriks fremstillede fiskefileter i fryseren, men i stedet sej filet. Søgte på om de kunne paneres og endte her.
    Sikke en lækker opskrift! Har overhovedet ikke lyst til at spise fabriksfremstillet fiskefilet mere! Tak for inspirationen! 🙏❤️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2022 at 6:53 am

      Hej Karina
      Mange tak for det, og intet slår da en hjemmelavet fiskefilet 🙂
      Dejligt at høre - det er jeg glad for.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required