• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Paneret flæsk - den klassiske opskift på panering af stegeflæsk

billederesultat for paneret flæsk opskrift
Paneret flæsk er stegeflæsk, der paneres i sammenpisket æg og rasp, inden det steges sprødt på panden. Husk rigeligt med fedtstof på panden, så flæsket og paneringen ikke bliver branket. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  16. maj 2021

Del gerne:
208
SHARES
FacebookMessenger208PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
  2. Opskrift på paneret flæsk
  3. Paneret flæsk
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 24 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.

Paneret flæsk er en lækker måde at tilberede stegeflæsk på, og du får stegt flæsk med en sprød panering. Og med en lækker persillesovs til.

Til gengæld er der selvfølgelig et højere fedtindhold, da paneringen naturligvis suger noget fedt til sig. Men mon ikke det går en enkelt gang imellem.

Til gengæld kan du gøre dig selv en tjeneste ved at gå på jagt efter en relativ mager flæsk, og samtidig skære sværen fra.

Så er det også nemmere at spise den panerede flæsk ved bordet.

Opskriften er til fire personer som aftensmad, hvor jeg har beregnet tre skiver flæsk pr. person, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på skiverne - og hvor sultne I er.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Stegt flæsk i airfryer
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Stegt flæsk i ovn

Opskrift på paneret flæsk

billederesultat for paneret flæsk opskrift

Paneret flæsk

Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
Bedømmelse
4.9 fra 24 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 12 skiver flæsk
  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - og lidt olie, til stegning

Fremgangsmåde

  • Start med at skære sværen af flæskeskiverne. Bank derefter skiverne flade med håndroden eller en kagerulle. Evt. mellem to fryseposer.
  • I en dyb tallerken piskes æggene sammen med lidt mælk, og i en anden skål hældes rasp i.
  • Dyp nu hver flæskeskive i æg, og derefter godt i rasp.
  • Læg den panerede flæsk til side, hvor den gerne må hvile i 10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
  • Varm en pande godt op, og kom en stor klat smør i sammen med lidt olie. Læg flæskeskiverne på, og steg dem nu cirka 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på flæsket.
  • Paneret flæsk steges ved en middel varme, så den ikke branker, og det er også vigtigt at du eventuelt tilsætter mere smør, så kødet ikke steger tørt.
  • Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af. Krydr med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
668
% Daglig værdi*
Fedt
 
68
g
105
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
132
mg
44
%
Natrium
 
640
mg
28
%
Kalium
 
258
mg
7
%
Kulhydrater
 
0.4
g
0
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
84
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den panerede flæsk serveres straks sammen med disse ovnkartofler og den hjemmelavede persillesovs, og jeg synes at en spinatsalat passer godt til.

Hvis du skal lave en større portion flæsk, kan du med fordel holde de færdigstegte skiver lune i ovnen i et ildfast fad og en temperatur på 70 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Joha

    september 17, 2020 at 12:40 am

    Hej!
    Jeg kan varmt anbefale at panere med Panko-rasp.
    Det giver en fantastisk sprød panering.

    Mvh. Jihb

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required