Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Pærekompot

Sådan laver du lækker pærekompot

Pærekompot
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook28PinterestSMSEmailMessenger
28
DELINGER
Indhold
  • Pærekompot
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pærekompot
  • Tip
  • Kommentarer

Pærekompot

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Pærekompot er pærelet at lave. Kompotten smager skønt til morgenmad på havregrød og yoghurt, og kan også bruges til desserter samt ost.
Antal: 4 portioner
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk pærer (i tern, evt. skrællede)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk ingefær (fintrevet)
  • 1 spsk vand
  • 1,5 spsk honning (gerne akaciehonning)
  • rosmarin (el. timiankviste, hvis du ønsker det)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skræl pærerne og del dem i både. Fjern stilk, blomst og det groveste af kernehusene.
  2. Skær pærerne i tern og kom dem i en gryde.
  3. Tilsæt citronsaft, revet ingefær, honning og lidt vand. Bring det hele i kog.
  4. Når det koger, skruer du ned, så kompotten simrer under låg i ca. 20 minutter - alt efter hvor modne pærerne er. Tilsæt eventuelt lidt friske timianblade eller en kvist rosmarin, hvis du ønsker en mere krydret kompot.
  5. Når din pærekompot er færdig, kan du vælge at blende den eller blot hælde den på et glas, som den er. Det er en smagssag. Opbevar den på køl.

Næringsindhold

Kalorier25kcalKulhydrater7gProtein0.04gFedt0.01gNatrium1mgKalium9mgKostfibre0.1gSukker7gVitamin A0.3IUVitamin C1mgCalcium1mgJern0.04mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pærekompot

Pærekompot kan bruges til alverdens retter, fra desserter og ost til morgenmadsgrød og topping på skyr.

Du kan vælge at skrælle pærerne eller koge dem med skræl på. Når du skræller dem, får kompotten et pænere udtryk, men skræl er sundt, så du behøver ikke at skrælle.

Frugtkompotten er eminent som fyld i pandekager eller til skimmelost. Den er også fin i en portion skyr eller som fyld i en roulade med creme. Drys timian eller rosmarin i, hvis du ønsker en krydret smag.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Opskrifter med pærer
  • Pærekage
  • Pæretærte
  • Syltede pærer

Tip

Pærekompot kan gemmes i køleskabet i et lukket glas i en uge. Husk, at skeen skal være ren, når du tager en portion, så får du ikke bakterier ned i glasset.

Hvis du bruger en beskidt ske, er kompotten holdbar i kortere tid.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    september 28, 2023 at 10:47 pm

    Hej hvor længe kan pæremarmeladen holde sig hvis man tilsætter lidt atamon el peberrod. Mvh Annette Riis 😊

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required