• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

påskekyllinger a la Kaj kage
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
172
SHARES
FacebookMessenger172PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  31. marts 2023

Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.

Så er der opskrift på flotte og lækre påskekyllinger, der sådan set bare er en gul udgave af de populære Kaj kager.

Udefra kan du ikke se det, men påskekyllingerne er bygget op af en lagkagebund, hindbærmarmelade, endnu en lagkagebund, konditorcreme og så yderst overtrukket med gul marcipan.

Derefter naturligvis pyntet med øjne og et næb, så de ligner kyllinger.

Selvom de hedder påskekyllinger, så kan kagerne naturligvis nydes året rundt. For de smager altid fremragende godt.

Opskriften giver seks flotte kager, men har du mere lagkagebund, creme og marcipan tilbage, laver du selvfølgelig bare en eller et par stykker mere.

Opskrift på påskekyllinger

påskekyllinger a la Kaj kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

5 fra 5 stemmer
Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 558
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Konditorcreme
  • 150 g kagecreme - se opskrift i linket eller brug en pulvercreme
  • 150 g fløde - pisket til flødeskum
  • 1 tsk gelepulver - røres op med en spiseskefuld vand og varmes
Marcipan
  • 300 g marcipan
  • 150 g flormelis - evt. lidt mere til udrulning
  • 30 g glukosesirup
  • gul konditorfarve
  • rød konditorfarve
Bunde
  • 3 lagkagebunde - gerne hjemmebagte lagkagebunde, men købte er også ok
  • 6 tsk hindbærmarmelade
Pynt
  • sukkerøjne - evt. Sugar Eyes fra Dr. Oetker
  • Baking Glue - eller lidt glasur

Fremgangsmåde
 

  1. Kagecreme laves som anvist i linket og køles af. Pisk fløden til en let skum.
  2. 1 teskefuld gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes derefter hurtigt i mikroovn.
  3. Vend forsigtigt og gradvist flødeskummet ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i. Nu har du en konditorcreme, som kommes i en sprøjtepose. Lægges evt. på køl.
  4. Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde gul konditorfarve. Ælt derefter marcipanen færdig i hånden. Tilsæt gul farve indtil den ønskede farve er opnået.
  5. Tag lidt af marcipanen fra, og ælt rød konditorfarve ind i den, så du får en passende farve til næb til dine påskekyllinger. Rulles ud og skæres i små ruder, som foldes på midten og nu ligner næb.
  6. Udstik dine lagkagebunde i små bunde med en diameter på 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver påskekylling, så der udstikkes i alt 12 stk. til de 6 påskekyllinger.
  7. Smør seks bunde med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
  8. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt konditorcreme på dine påskekager.
  9. Rul den gule marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Så kan marcipanen netop dække kagerne.
  10. Fold et stykke marcipan forsigtigt ned over hver påskekylling, og tryk den gule marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer fast.
  11. Nu skal påskekyllingerne pyntes. Sæt øjne på, og her har jeg anvendt Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene. Jeg monterer øjnene med Baking Glue, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
  12. Montér også et næb på hver påskekylling, igen gerne med lidt Baking Glue.
    påskekylling a la Kajkage

Næringsindhold

Kalorier: 558kcalKulhydrater: 73gProtein: 8gFedt: 27gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 54mgNatrium: 211mgKalium: 185mgKostfibre: 2gSukker: 58gVitamin A: 412IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 64mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens servere dine påskekyllinger nu, men de bliver endnu bedre af at komme lidt på køl.

Gerne nogle timer, så kagerne når at sætte sig.

Du kan også prøve at bage vore lækre påskecookies med marcipanæg.

Se også disse opskrifter:

Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager

4.8 fra 30 stemmer
Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
Gå til opskrift
billederesultat for kajkage Kaj-kager

Chokoladereder med påskeæg

5 fra 2 stemmer
Chokoladereder med mandler og kokos er fine til at afrunde påskefrokosten med. I midten er der selvfølgelig små, lækre påskeæg.
Gå til opskrift
Chokoladereder

Kartoffelkager

4.6 fra 10 stemmer
Min opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og låg af marcipan og kakao. Kartoffelkagen er en af mine favoritkager.
Gå til opskrift
billederesultat for kartoffelkage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe

    marts 23, 2024 at 4:14 pm

    Hvilken Gelepulver skal der bruges til de påskekyllinger

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    marts 22, 2024 at 10:05 am

    Hej Holger. Jeg har endnu ikke kigget efter gelepulver i min Super Brugs. Jeg bruger altid husblas- blade. Hvis de ikke har pulver, hvad kan jeg så bruge i stedet. Kyllingerne er super søde, så jeg vil gerne lave dem til mine påskegæster. Forårshilsen fra det nordjyske 🌷

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2024 at 10:14 am

      Hej Lone
      Tak for de pæne ord, men jeg er sikker på de har gelepulver. Eller kan bestille det hjem til dig.
      Og ellers kan du også anvende husblas eller agar-agar.
      God bagelyst - og god påske 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required