Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

påskekyllinger a la Kaj kage
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
173
SHARES
FacebookMessenger173PinterestEmailSMS

Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.

Så er der opskrift på flotte og lækre påskekyllinger, der sådan set bare er en gul udgave af de populære Kaj kager.

Udefra kan du ikke se det, men påskekyllingerne er bygget op af en lagkagebund, hindbærmarmelade, endnu en lagkagebund, konditorcreme og så yderst overtrukket med gul marcipan.

Derefter naturligvis pyntet med øjne og et næb, så de ligner kyllinger.

Selvom de hedder påskekyllinger, så kan kagerne naturligvis nydes året rundt. For de smager altid fremragende godt.

Opskriften giver seks flotte kager, men har du mere lagkagebund, creme og marcipan tilbage, laver du selvfølgelig bare en eller et par stykker mere.

Opskrift på påskekyllinger

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t
Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Konditorcreme
  • 150 g kagecreme se opskrift i linket eller brug en pulvercreme
  • 150 g fløde pisket til flødeskum
  • 1 tsk gelepulver røres op med en spiseskefuld vand og varmes
Marcipan
  • 300 g marcipan
  • 150 g flormelis evt. lidt mere til udrulning
  • 30 g glukosesirup
  • gul konditorfarve
  • rød konditorfarve
Bunde
  • 3 lagkagebunde gerne hjemmebagte lagkagebunde, men købte er også ok
  • 6 tsk hindbærmarmelade
Pynt
  • sukkerøjne evt. Sugar Eyes fra Dr. Oetker
  • Baking Glue eller lidt glasur

Fremgangsmåde

  1. Kagecreme laves som anvist i linket og køles af. Pisk fløden til en let skum.
  2. 1 teskefuld gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes derefter hurtigt i mikroovn.
  3. Vend forsigtigt og gradvist flødeskummet ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i. Nu har du en konditorcreme, som kommes i en sprøjtepose. Lægges evt. på køl.
  4. Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde gul konditorfarve. Ælt derefter marcipanen færdig i hånden. Tilsæt gul farve indtil den ønskede farve er opnået.
  5. Tag lidt af marcipanen fra, og ælt rød konditorfarve ind i den, så du får en passende farve til næb til dine påskekyllinger. Rulles ud og skæres i små ruder, som foldes på midten og nu ligner næb.
  6. Udstik dine lagkagebunde i små bunde med en diameter på 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver påskekylling, så der udstikkes i alt 12 stk. til de 6 påskekyllinger.
  7. Smør seks bunde med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
  8. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt konditorcreme på dine påskekager.
  9. Rul den gule marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Så kan marcipanen netop dække kagerne.
  10. Fold et stykke marcipan forsigtigt ned over hver påskekylling, og tryk den gule marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer fast.
  11. Nu skal påskekyllingerne pyntes. Sæt øjne på, og her har jeg anvendt Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene. Jeg monterer øjnene med Baking Glue, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
  12. Montér også et næb på hver påskekylling, igen gerne med lidt Baking Glue.
    påskekylling a la Kajkage

Næringsindhold

Kalorier558kcalKulhydrater73gProtein8gFedt27gMættet fedt10gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gKolesterol54mgNatrium211mgKalium185mgKostfibre2gSukker58gVitamin A412IUVitamin C0.2mgCalcium64mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens servere dine påskekyllinger nu, men de bliver endnu bedre af at komme lidt på køl.

Gerne nogle timer, så kagerne når at sætte sig.

Du kan også prøve at bage vore lækre påskecookies med marcipanæg.

Se også disse opskrifter:

Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager
Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
Se opskriften her
billederesultat for kajkage Kaj-kager
Chokoladereder med påskeæg
Chokoladereder med mandler og kokos er fine til at afrunde påskefrokosten med. I midten er der selvfølgelig små, lækre påskeæg.
Se opskriften her
Chokoladereder
Kartoffelkager
Min opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og låg af marcipan og kakao. Kartoffelkagen er en af mine favoritkager.
Se opskriften her
billederesultat for kartoffelkage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe skriver

    marts 23, 2024 at 4:14 pm

    Hvilken Gelepulver skal der bruges til de påskekyllinger

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    marts 22, 2024 at 10:05 am

    Hej Holger. Jeg har endnu ikke kigget efter gelepulver i min Super Brugs. Jeg bruger altid husblas- blade. Hvis de ikke har pulver, hvad kan jeg så bruge i stedet. Kyllingerne er super søde, så jeg vil gerne lave dem til mine påskegæster. Forårshilsen fra det nordjyske 🌷

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 22, 2024 at 10:14 am

      Hej Lone
      Tak for de pæne ord, men jeg er sikker på de har gelepulver. Eller kan bestille det hjem til dig.
      Og ellers kan du også anvende husblas eller agar-agar.
      God bagelyst - og god påske 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required