• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnstegte koteletter med tomater

Ovnstegte koteletter med tomater

Lækre ovnstegte koteletter, der steges i ovnen med et lag hakkede tomater. Koteletterne lægges i fadet, og de hakkede tomater hældes over, hvorefter det hele bages i ovnen i en time. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  1. marts 2018

Ovnstegte koteletter, der steges i et fad i ovn sammen med hakkede tomater. Koteletterne bliver meget møre og nem hverdagsret, hvor tomaterne spises til.

Dette er en nem opskrift på ovnstegte koteletter, hvor der er anvendt nakkekoteletter.

Det skyldes fedtmarmoreringen i nakkekoteletterne, som gør at de ikke bliver tørre under turen i ovnen.

Du kan eventuelt købe en nakkefilet, og selv skære nogle gode skiver af den.

Opskriften er til fire personer, hvor der laves en kotelet i ovn til hver person.

Ingredienser til ovnstegte koteletter er

4 tykke nakkekoteletter
Olie til bruning
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter fond eller bouillon
1 teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og smør et lille ildfast fad med lidt olie.
  2. Varm en pande op ved høj varme. Kom en smule olie på, og brun nu koteletterne hurtigt på begge sider, så de lige får lidt stegeskorpe. Det tager højest 30 sekunder på hver side. Brun eventuelt koteletterne ad to omgange.
  3. Krydr med salt og peber, og læg koteletterne i fadet, så det er taglagte.
  4. Hæld en dåse hakkede tomater over, og tilsæt også lidt fond eller bouillon ved siden at koteletterne.
  5. Krydr med lidt oregano. Du kan også anvende timian.
  6. Stil fadet med koteletterne i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft, hvor de skal steges cirka en time.

Servér de færdige koteletter med tomat og sky fra fadet, og de kan nydes sammen med kogte ris og broccoli eller en salat med spidskål.

Se også mine opskrifter på:

Guide til stegning af kotelet

Langtidsstegte koteletter

Koteletter sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Møller

    oktober 21, 2022 at 7:57 pm

    Hej Holger,
    Vi lavede din ovnstegte koteletter med tomat.
    Men vi tillod os at videreudvikle retten således:
    Brugte tykke skaft koteletter, tomater i skiver,
    Hvidløg i skiver og revet grana ost
    Resten som din opskrift.
    Tomatskiverne og hvidløg i skiver blev lagt
    ovenpå koteletten. Revet grana kom på de sidste 10-15 minutter.
    Næste gang vil vi jævne skyen og serverer små kartofler til.
    Hilsen
    Eva og Peter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her