Ovnstegte koteletter, der steges i et fad i ovn sammen med hakkede tomater. Koteletterne bliver meget møre og nem hverdagsret, hvor tomaterne spises til.
Dette er en nem opskrift på ovnstegte koteletter, hvor der er anvendt nakkekoteletter.
Det skyldes fedtmarmoreringen i nakkekoteletterne, som gør at de ikke bliver tørre under turen i ovnen.
Du kan eventuelt købe en nakkefilet, og selv skære nogle gode skiver af den.
Opskriften er til fire personer, hvor der laves en kotelet i ovn til hver person.
Ingredienser til ovnstegte koteletter er
4 tykke nakkekoteletter
Olie til bruning
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter fond eller bouillon
1 teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og smør et lille ildfast fad med lidt olie.
- Varm en pande op ved høj varme. Kom en smule olie på, og brun nu koteletterne hurtigt på begge sider, så de lige får lidt stegeskorpe. Det tager højest 30 sekunder på hver side. Brun eventuelt koteletterne ad to omgange.
- Krydr med salt og peber, og læg koteletterne i fadet, så det er taglagte.
- Hæld en dåse hakkede tomater over, og tilsæt også lidt fond eller bouillon ved siden at koteletterne.
- Krydr med lidt oregano. Du kan også anvende timian.
- Stil fadet med koteletterne i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft, hvor de skal steges cirka en time.
Servér de færdige koteletter med tomat og sky fra fadet, og de kan nydes sammen med kogte ris og broccoli eller en salat med spidskål.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Peter Møller
Hej Holger,
Vi lavede din ovnstegte koteletter med tomat.
Men vi tillod os at videreudvikle retten således:
Brugte tykke skaft koteletter, tomater i skiver,
Hvidløg i skiver og revet grana ost
Resten som din opskrift.
Tomatskiverne og hvidløg i skiver blev lagt
ovenpå koteletten. Revet grana kom på de sidste 10-15 minutter.
Næste gang vil vi jævne skyen og serverer små kartofler til.
Hilsen
Eva og Peter