Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.
Jeg elsker bagte rodfrugter, og de passer til både en god oksefilet eller en velstegt bøf på panden.
Du kan jo selv blande sammensætningen, men jeg vil foreslå, at du bruger en ligelig blanding af eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder.
Pastinakker, kartofler, persillerødder, rødbeder og majroer er også gode at bage i ovnen, men brug hvad du har eller har lyst til.
Mange supermarkeder sælger glimrende blandingsposer, der er sammensat af netop disse rodfrugter. Så køb bare dem.
Du kan også sagtens lave de ovnbagte rodfrugter uden kartofler, men sammensætningen er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min video med fremgangsmåde.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bagte rodfrugter
Bagte rodfrugter - nem opskrift
Ingredienser
- 1 kg rodfrugter - blandede, evt. knoldselleri, kartofler, persillerod, pastinak, rødbede, gulerod eller majroe
- 3 tsk sennep
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk balsamico
- 4 spsk olivenolie
- 1 håndfuld timian - spar ikke på den, evt. også rosmarin og persille
- 3 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rengør rodfrugterne. Kartofler deles i mindre stykker, knoldselleri i tern. Skær top og bund af pastinakker, persillerødder og gulerødder, men skræl dem ikke. Det synes jeg er synd at gøre, da der sidder mange vitaminer i skrællen.
- Skær dem i mundrette stykker og læg dem i et ildfast fad.
- Bruger du rødbeder til bagte rodfrugter, skal du til gengæld skrælle dem. Pas på farven, da den sætter sig i alt. Skær rødbeden i mindre stykker, og kom også dem i fadet.
- Tilsæt så honning, sennep, balsamico, citronsaft og timian, og vend rodfrugterne godt rundt med hænderne.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og giv nu rodfrugterne cirka 45 minutter derinde. Det afhænger af størrelsen på rodfrugterne, så mærk gerne efter når der er gået 40-45 minutter. Stik i dem med en kødnål eller gaffel.
- Undervejs må du i øvrigt meget gerne vende rodfrugterne, så de bliver bagt jævnt i ovnen. Bagte rodfrugter må gerne have en smule bid, men uden at være rå.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, anret i en skål, giv dem lidt mere citronsaft og pynt med nogle kviste frisk timian. Eller anret dem direkte i det ildfaste fad.
De smager altså super godt!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Asmussen
Når du skriver balsamico i dine opskrifter, er det så balsamico- eddike eller er , det balsamico- creme. ?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Jeg bruger begge - så det er hvad du har 🙂
Men min foretrukne er balsamicocreme.
Alt det bedste
Holger
Gerda Voss
Hej!
Til bagte rodfrugter kan man da erstatte akacie honning med blomster honning og med godt resultat??
Hvilke kartofler - almindelige koge kartofler eller bagekartofler.
Med venlig hilsen
Gerda
Kerstin
Tak, det vil jeg prøve næste gang jeg bager rodfrugter - men hvornår skal honningen i? sammen med sennep, balsamico etc ?