Laks med rodfrugter er en dejlig og nem opskrift på lækker aftensmad. Anvend en hel side laks, der nemt bages i ovnen oven på forskellige rodfrugter.
Laks med rodfrugter - og du kan selv vælge hvilke - er god og sund aftensmad.
Vi skal jo helst spise fisk et par gange om ugen, og en af mest populære fisk er laks.
Og samtidig har man jo ofte rodfrugter i køleskabet, og her er så muligheden for at få brugt nogle af dem.
I alt skal du bruge ca. et kilo rodfrugter, og du kan selv fordele dem som du vil. Knoldselleri og persillerødder er også gode i fadet med laks.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser
- 300 gram kartofler - i tern
- 300 gram gulerødder - i tern
- 200 gram jordskokker - i mindre stykker
- 200 gram bladselleri
- 2 spiseskefulde soja
- 4 spiseskefulde olivenolie
- Salt og friskværnet peber
- 700 gram laks - svarende til en hel side
- 1 stk citron - økologisk
- 1 spiseskefuld sesamfrø
- 1 potte persille - hakket
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.
- Rodfrugterne (inkl bladselleri) skæres i mindre stykker/små tern. Hvis stykkerne er for store, kan de ikke nå at blive tilberedt nok.
- Fordel rodfrugterne i et ildfast fad, og vend dem med lidt soja og olivenolie. Krydr også med salt og peber.
- Bages 20 minutter i ovnen.
- Tag fadet ud af ovnen og vend rodfrugterne rundt.
- Læg laksen oven på rodfrugterne, og giv den lidt citronsaft, olivenolie, sesamfrø, salt og peber. Klem også lidt citronsaft ud over rodfrugterne.
- Stil din laks med rodfrugter tilbage i ovnen, og steg den nu i yderligere 15 minutter.
Næringsindhold
Tip
Servér eventuelt den ovnbagte laks med rodfrugter sammen med et stykke godt madbrød.
Se også vores opskrifter på:
Laks med frosne grøntsager i ovn

Comments
No Comments