• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

billederesultat for ovnbagte porrer
Ovnbagte porrer er den nemme måde at tilberede porrerne på. De skal bages cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke at forkoge dem først.Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverdenf.dk.

Opdateret:  19. august 2023 - Udgivet:  19. august 2023

Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
  2. Opskrift på ovnbagte porrer
  3. Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kartoffel porre suppe
  9. Porretærte
  10. Laks med porrer og spidskål
Gå til opskrift

Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.

Ovnbagte porrer er en god og sikker metode til tilberedning af porrerne.

Her har jeg anvendte fire mellemstore porrer, hvor det passer med en porre til hver person.

Opskriften er til fire peroner.

Opskrift på ovnbagte porrer

billederesultat for ovnbagte porrer

Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
Bedømmelse
4.8 fra 35 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 porrer - afhængig af størrelse
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian - tørret timian - eller en håndfuld frisk
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Skær top og bund af porrerne, og del dem i mindre stykker.
  • Normalt passer det fint hvis du deler dem i tre eller fire stykker.
  • Skyl dem under vandhanen, og vær især opmærksom på den øverste og grønne del af porren. Her kan der ofte sidde lidt jord, og det er ikke rart at få i munden ved bordet. Eventuelt kan du skære et lille kryds i den grønne del, og så skylle jorden ud mellem lagene.
  • Læg porrerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
  • Kom også timian og salt ved, og vend det rundt i fadet, så olie og timian bliver godt fordelt på porrerne.
  • Hæld en lille smule vand i bundet af fadet, så porrerne ikke brænder fast under turen i ovnen.
  • Bag nu porrerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag porrerne ud, og brug dem som tilbehør til en helstegt rødspætte, en god ribeye eller flæskesteg.

Se også mine opskrifter med porre:

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Porretærte

4.6 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for porretærte med skinke

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    maj 23, 2021 at 6:56 pm

    Det er lækkert med de ovnbagte porrer, så det laver jeg nu ofte. Men jeg er begyndt at skære dem i passende mundstørrelser, da de er meget "seje" at skære igennem.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required