• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt torsk med spidskål

Ovnbagt torsk med spidskål

ovnbagt torsk med spidskål
Del gerne:
168
SHARES
FacebookMessenger168PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. september 2022 - Udgivet:  16. marts 2017

Prøv lige denne lækre opskrift med ovnbagt torsk med spidskål. Spidskålen svøbes med parmaskinke, og bages i ovnen.

Ovnbagt torsk med spidskål er god mad med fisk i ovnen, men pas på med ikke at bage fisken for længe.

Jeg har her anvendt benfri torskefileter på cirka 150 gram stykket, og de skal have cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft. Ikke meget længere, da torsken så bliver tør og kedelig i smagen.

Når mange mennesker har en afsky for fisk, ja så skyldes det desværre ofte forkert tilberedt fisk. Hvilket igen ofte skyldes for lange tilberedningstider.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til ovnbagt torsk med spidskål

4 stykker torsk á 150 gram
1 spidskål - gerne økologisk
4 skiver parmaskinke

Opskrift

Kontroller at torskefileterne er helt fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Torsken skal også være fri for skind.

Drys så fiskestykkerne med salt, og de skal have lidt mere end du måske regner med. Lad dem trække saltet et par minutter.

Læg så torskefileterne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie over.

Spidskål deles i kvarte, og den mest træge del af stokken skæres fra. Damp forsigtigt spidskålen i tre minutter i letsaltet vand, og lad dem dryppe af.

Vikl et stykke parmaskinke om hver stykke spidskål, og læg dem i et andet ildfast fad.

Stil nu spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor spidskålen skal have 15 minutter.

Efter fem minutter stiller du også torsken ind i ovnen, hvor den så steger med de sidste 10 minutter.

Du kan servere torsken med kogte kartofler og en god sennepssovs,

Sennepssovs laver du ved at smelte et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og piske to spiseskefulde hvedemel ud i det smeltede smør.

Pisk derefter fire deciliter hønsebouillon ud i sovsen, og spæder til med en smule mælk indtil sovsen har den rette konsistens.

Tilsæt så to spiseskefulde sennep, og smag sennepssovsen til med salt og peber.

Se også mine opskrifter på:

Laks med perlebyg og spinat

Fiskenuggets med torsk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her