• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 22. juni 2021

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og sauce blanquette er en nem og lækker fiskeret, der ikke tager lang tid at lave. God som gæstemad.

Ovnbagt torsk med ærter er en meget lækker og nem aftensmad, der heller ikke ligger for tungt i maven.

Samtidig er det en fiskeret, som de fleste vil blive begejstret for - også dem, der ellers normalt ikke er så glade for fisk.

Den ben- og skindfrie torsk bages ved 100 grader i ca. 20 minutter, og det giver et lækkert stykke fisk med masser af smag. Og som ikke er tør.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagt torsk med ærter

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Ovnbagt torsk
  • 600 g torsk - uden skind og ben
  • flagesalt
Kartofler
  • 600 g kartofler - små, gerne nye danske
  • 1 håndfuld persille
Sauce blanquette
  • 1 portion sauce blanquette - se opskrift i linket
Desuden
  • 4 håndfulde grønkål - gerne spæde blade
  • 150 g ærter - gerne nye danske ærter
  • 1 citron - økologisk

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnbagt torsk: Del torskefilet i fire lige store stykker, som lægges i et ovnfast fad, der er smurt med lidt olivenolie. Krydr med flagesalt. Læg et stykke alufolie over og luk fadet tæt. Bages ved 100 grader varmluft i 20 minutter.
  2. Kartofler: Kartofler koges i saltet vand, så de næsten er møre. Hæld vandet fra, lad dem dampe af. Vendes med lidt smør og finthakket persille.
  3. Sauce blanquette: Smelt smør som anvist i linket. Kom æggeblommer, eddike, creme og fraiche i beholderen til din stavblender, og blend nu gradvist smør i saucen. Kan laves med eller uden estragon.
  4. Ærter: Pil ærterne, og kom dem i spilkogende vand i 10 sekunder. Hæld vandet fra straks.
  5. Anretning af ovnbagt torsk med ærter: Fordel spæde blade grønkål (du kan også anvende en anden kål eller salat) sammen med ærter. Læg et stykke ovnbagt torsk på, og kom lidt sauce blanquette ved. Riv citronskal på, og anret med de kogte kartofler til.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Ovnbagt torsk med ærter serveres straks sammen med de kogte kartofler.

Bedst er det naturligvis med nye, danske kartofler, som du kan se den perfekte kogetid på her.

Udenfor sæson anvendes små og nemme kartofler, der ikke skal skrælles.

Et godt stykke grydebrød passer også godt til fiskeretten.

Se mere indhold her:

  • Sauce blanquette - klassisk fransk sauce
  • Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
  • Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Ovnbagt spidskål med skinke - nemt tilbehør med kål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required