Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og sauce blanquette er en nem og lækker fiskeret, der ikke tager lang tid at lave. God som gæstemad.

Ovnbagt torsk med ærter er en meget lækker og nem aftensmad, der heller ikke ligger for tungt i maven.

Samtidig er det en fiskeret, som de fleste vil blive begejstret for - også dem, der ellers normalt ikke er så glade for fisk.

Den ben- og skindfrie torsk bages ved 100 grader i ca. 20 minutter, og det giver et lækkert stykke fisk med masser af smag. Og som ikke er tør.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagt torsk med ærter

Ovnbagt torsk med ærter, spæd grønkål og blanquette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Ovnbagt torsk
  • 600 g torsk uden skind og ben
  • flagesalt
Kartofler
  • 600 g kartofler små, gerne nye danske
  • 1 håndfuld persille
Sauce blanquette
  • 1 portion sauce blanquette se opskrift i linket
Desuden
  • 4 håndfulde grønkål gerne spæde blade
  • 150 g ærter gerne nye danske ærter
  • 1 citron økologisk

Fremgangsmåde

  1. Ovnbagt torsk: Del torskefilet i fire lige store stykker, som lægges i et ovnfast fad, der er smurt med lidt olivenolie. Krydr med flagesalt. Læg et stykke alufolie over og luk fadet tæt. Bages ved 100 grader varmluft i 20 minutter.
  2. Kartofler: Kartofler koges i saltet vand, så de næsten er møre. Hæld vandet fra, lad dem dampe af. Vendes med lidt smør og finthakket persille.
  3. Sauce blanquette: Smelt smør som anvist i linket. Kom æggeblommer, eddike, creme og fraiche i beholderen til din stavblender, og blend nu gradvist smør i saucen. Kan laves med eller uden estragon.
  4. Ærter: Pil ærterne, og kom dem i spilkogende vand i 10 sekunder. Hæld vandet fra straks.
  5. Anretning af ovnbagt torsk med ærter: Fordel spæde blade grønkål (du kan også anvende en anden kål eller salat) sammen med ærter. Læg et stykke ovnbagt torsk på, og kom lidt sauce blanquette ved. Riv citronskal på, og anret med de kogte kartofler til.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Ovnbagt torsk med ærter serveres straks sammen med de kogte kartofler.

Bedst er det naturligvis med nye, danske kartofler, som du kan se den perfekte kogetid på her.

Udenfor sæson anvendes små og nemme kartofler, der ikke skal skrælles.

Et godt stykke grydebrød passer også godt til fiskeretten.

Se mere indhold her:

  • Sauce blanquette - klassisk fransk sauce
  • Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
  • Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Ovnbagt spidskål med skinke - nemt tilbehør med kål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required