• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Ovnbagt laks - nem opskrift på laks i ovn med stegetid

Ovnbagt laks - nem opskrift på laks i ovn med stegetid

billede med laks i ovn og ovnbagt laks
4.7 fra 214 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
810
SHARES
FacebookMessenger810PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2025 - Udgivet: 18. januar 2018

Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.

Indhold på siden
  • Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
  • Opskrift på laks i ovn
  • Ovnbagt laks - laks i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Jeg elsker ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at lave. Især hvis du bager den i ovnen, hvor fisken blot skal et kvarter og så er den klar til servering.

Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.

Opskriften på laks i ovn er beregnet til fire personer, og i min video kan du også se fremgangsmåden.

Se flere opskrifter:

  • Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn
  • Bagt laks med champignon sauce
  • Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret

Opskrift på laks i ovn

billede med laks i ovn og ovnbagt laks
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.74 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 213
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 stk laks - på ca. 175-200 gram pr. styk
  • olivenolie
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.
  2. Tjek laksen for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
  3. Smør laksebøfferne med olivenolie, og krydr dem med paprika, salt og friskkværnet peber.
  4. Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
  5. Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 213kcalProtein: 30gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 83mgNatrium: 66mgKalium: 735mgVitamin A: 60IUCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag den nu den bagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.

Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.

Rester af laksen sættes på køl og er fin som pålæg eller i en kold laksesalat dagen efter.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Stegt laks med forårsgrønt og dild
  • Laks med østerssauce og sundt tilbehør
  • Tilbehør til laks - se hvad du kan servere til laksen

FAQ

Hvor lang tid skal laks have i ovnen?

Laks skal bages ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft. Tilbered aldrig laks for længe. Det gør laksen tør og kedelig, og faktisk skal laks og andre fisk tilberedes i kortere tid end man måske regner med.

Hvordan fjerner man ben i laks?

Tjek laksen grundigt for ben. Fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt, og så undgår du fiskeben i munden eller halsen. Det er ubehageligt at få fiskeben i munden eller halsen.

Hvad er det bedste stykke på laks?

Køb altid laksebøffer, der er skåret fra den tykke ende af laksen. Altså fra hovedet og ned. Halestykket er ikke egnet til laksebøffer.

Hvor meget laks pr. person?

Du skal beregne ca. 150 gram laks til hver person.

Kan man fryse stegt laks?

Ja, du kan sagtens fryse stegt laks. Tilberedt fisk, inklusive stegt laks, kan holde sig i fryseren i op til 3 uger. Det er dog vigtigt at huske at fryse maden hurtigt efter tilberedning og sørge for at den er helt afkølet, inden du fryser den ned. Optø den langsomt i køleskabet.

Kan man fryse laks og andre fisk?

Du kan sagtens fryse laks og andre fisk, men de må ikke have været frosset ned tidligere. Så fisk må altså ikke genfryses.

Hvordan laver man laks i grillen?

Du kan også nemt lave en grillet laks ved at følge opskriften. Tid og temperatur i grillen er den samme som i ovnen, men du skal blot grille laksen ved indirekte varme. Altså 200 grader i grillen, laksen i en alubakke og så ellers blot 15 minutter. Så har du en perfekt grillet laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hald

    april 23, 2024 at 6:08 pm

    Laks i varmluft 15 min. - perfekt

    Svar
  2. Jytte navntoft

    juni 29, 2022 at 6:34 pm

    Hvad serverer i til laksen

    Svar
  3. Tine

    februar 07, 2022 at 6:43 pm

    Super nem opskrift og smager skønt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2022 at 6:44 pm

      Tusind tak, Tine - dejligt du kunne lide den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Erling Alberg

    december 04, 2021 at 6:53 pm

    Opskriften som sådan fejler ikke noget, men de 15 min ahh. Det var jo sushi 🤣, så den røg ind igen 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 04, 2021 at 7:43 pm

      Hej Erling
      Aaaah - så skal du have tjekket din ovn 🙂
      Eller også er det i hvert fald en godt tilberedt sushi.
      Laksen bør ikke være rå efter 15 minutter - men er man til en mere gennemstegt laks, kan man bare gi' den et par minutter mere 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  5. Jolanda

    november 16, 2021 at 5:01 pm

    Det er en god opskrift, let at lave. Jeg synes dog, det er vildt irriterende at kommentarerne ikke kommer lige efter opskrifterne. Hvorfor gør I det?

    Svar
  6. K Kristensen

    august 25, 2021 at 11:57 am

    Rodet opskrift Retten lyder lækker

    Svar
  7. Anne

    juli 04, 2021 at 1:08 pm

    Denne opskrift er den mest simple og hurtige vej til at få den perfekt tilberedte laks - gennemstegt men saftig. At krydre med lidt paprika fungerer rigtig godt i kombination salt og peber. Den her opskrift er totalt go to og fungerer også med laksebøffer fra supermarkedet, hvis man vælger den pakke med de “tykke” bøffer som beskrevet i opskriften.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 12:31 pm

      Hej Anne
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre.
      Og det er nemlig en god to go opskrift, hvor jeg synes laksen altid bliver fin.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  8. Naima Simring

    april 10, 2021 at 1:33 pm

    Dejlig måde til ovnbagt laks tak for fidusen med bagepapir .

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required