Oversigt over indhold
Ovnbagt laks - laks i ovn
Ingredienser
- 4 stk laks - på ca. 175-200 gram pr. styk
- olivenolie
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.
- Tjek laksen for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Smør laksebøfferne med olivenolie, og krydr dem med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
- Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på laks i ovn
Jeg elsker ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at lave. Især hvis du bager den i ovnen, hvor fisken blot skal et kvarter og så er den klar til servering.
Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.
Opskriften på laks i ovn er beregnet til fire personer, og i min video kan du også se fremgangsmåden.
Se flere opskrifter:
- Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn
- Bagt laks med champignon sauce
- Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret
Servering
Tag den nu den bagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.
Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.
Rester af laksen sættes på køl og er fin som pålæg eller i en kold laksesalat dagen efter.
Flere inspirerende opskrifter:
- Stegt laks med forårsgrønt og dild
- Laks med østerssauce og sundt tilbehør
- Tilbehør til laks - se hvad du kan servere til laksen
FAQ
Laks skal bages ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft. Tilbered aldrig laks for længe. Det gør laksen tør og kedelig, og faktisk skal laks og andre fisk tilberedes i kortere tid end man måske regner med.
Tjek laksen grundigt for ben. Fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt, og så undgår du fiskeben i munden eller halsen. Det er ubehageligt at få fiskeben i munden eller halsen.
Køb altid laksebøffer, der er skåret fra den tykke ende af laksen. Altså fra hovedet og ned. Halestykket er ikke egnet til laksebøffer.
Du skal beregne ca. 150 gram laks til hver person.
Ja, du kan sagtens fryse stegt laks. Tilberedt fisk, inklusive stegt laks, kan holde sig i fryseren i op til 3 uger. Det er dog vigtigt at huske at fryse maden hurtigt efter tilberedning og sørge for at den er helt afkølet, inden du fryser den ned. Optø den langsomt i køleskabet.
Du kan sagtens fryse laks og andre fisk, men de må ikke have været frosset ned tidligere. Så fisk må altså ikke genfryses.
Du kan også nemt lave en grillet laks ved at følge opskriften. Tid og temperatur i grillen er den samme som i ovnen, men du skal blot grille laksen ved indirekte varme. Altså 200 grader i grillen, laksen i en alubakke og så ellers blot 15 minutter. Så har du en perfekt grillet laks.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hald skriver
Laks i varmluft 15 min. - perfekt
Jytte navntoft skriver
Hvad serverer i til laksen
Tine skriver
Super nem opskrift og smager skønt.
Holger Rørby Madsen skriver
Tusind tak, Tine - dejligt du kunne lide den 🙂
Alt det bedste
Holger