Den bedste opskrift på oksekødsroulade, der smager himmelsk godt. Skiver af oksekød rullet med sennep og bacon, der serveres den lækre sovs.
Oksekødsroulade er nemme og lækre ruller med sennep og bacon, hvilket giver en himmelsk lækker smag. Her er den bedste opskrift.
Rullerne laves med skiver af oksekød, typisk okseinderlår, og de rulles nemt sammen med sennep og halve skiver bacon, hvorefter de steges møre. Skyen laves til den lækre sovs.
Jeg har lavet en rulle til hver her, men er I meget glade for kød, skal du måske lave lidt mere. Fremgangsmåden er ellers den samme. Og retten er god til både hverdag og mere festlige lejligheder. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på oksekødsroulade
Oksekødsroulade
Ingredienser
- 4 skiver oksekød - af inderlår
- 4 tsk sennep - efter egen smag
- 6 skiver bacon - delt i halve
- timian - tørret eller frisk
- friskkværnet peber
- smør - til bruning
- 3 dl kalvefond - eller anden bouillon
- 10 enebær
- 1 tsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Fold hver kødskive ud og smør en teskefuld sennep på hver. Jeg bruger en Maille med honning, men du kan anvende grov sennep eller hvad du synes.
- Skær baconskiver over på midten og læg tre halve skiver bacon på hver kødskive. Krydr med timian og friskkværnet peber.
- Rul forsigtigt sammen og bind et stykke bomuldssnor omkring, så rullerne ikke går op under stegningen.
- Kom smør i en dyb pande eller en gryde, og lad det bruse af. Brun kødrullerne grundigt på alle sider, og tilsæt kalvefond eller en bouillon. Jeg bruger 3 deciliter vand og et par spiseskefulde koncentrat. Kom også enebær ved (kan udelades). Krydr med lidt mere peber.
- Læg låg på og lad kødet simre i 45 minutter.
- Tag oksekødsrouladerne op og kog skyen op sammen med ribsgele og engelsk sauce. Pisk udrørt majsstivelse i indtil ønsket konsistens opnås, og smag til med salt og peber (sovsen er formentlig allerede saltet nok).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Hver oksekødsroulade serveres med den lækre sovs, og eventuelt sammen med stegte kartoffelbåde og ærter. Eller hvad du synes.
Skal det være ekstra festligt, kan du serveres kødet med hjemmelavet pommes anna.
Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne din mening om den her.