• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

billederesultat for øretæver (kage)
Øretæver er klassiske kager, der er kendt under flere navne. Kagerne laves med butterdej og en borgmestermasse, og de er bla. også kendt som franske snegle. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. februar 2021 - Udgivet:  25. februar 2021

Del gerne:
319
SHARES
FacebookMessenger319PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.
  2. Opskrift på øretæver
  3. Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
  9. Kanelsnegle
  10. Madeleinekager - opskrift på franske fristelser
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.

Øretæver lyder ikke rart, men i dette tilfælde er det faktisk ganske behageligt.

Øretæverne er nemlig lækre og nemme kager, der smager super godt.

Kagerne kendes under flere navne, herunder franske snegle og grammofonplader, og det skyldes naturligvis udseendet.

Øretæver er både hurtige og nemme at bage, og jeg ved der findes flere opskrifter og fremgangsmåder på dem, men her er min version, og som jeg synes man laver en rigtig øretæve.

Jeg plejer at lave de franske snegle med en borgmestermasse, men du kan også anvende en alm. remonce.

Jeg har anvendt en frossen plade butterdej, og den giver otte kager. Men du kan jo sagtens bare gange op og lave flere.

Opskrift på øretæver

billederesultat for øretæver (kage)

Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.
Bedømmelse
4.8 fra 19 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 plade butterdej - fra frost - eller hjemmelavet butterdej
  • Lidt hvedemel - til udrulning

Borgmestermasse

  • 50 g smør - blødt
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan

Desuden

  • Lidt kanel - til drys
  • sukker - til udrulning

Fremgangsmåde

  • Tø en plade butterdej op - eller lav din egen butterdej. Det er ikke så svært. Det tager i øvrigt ca. 20 minutter at tø en plade frossen butterdej op.
  • Rul butterdejen lidt ud, så du har et rektangel. Husk mel på bordet, så butterdejen ikke hænger fast.
  • Varm din ovn op til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Rør en borgmestermasse sammen af blødt smør, sukker og marcipan.
  • Børst evt. hvedemel af din butterdej, og fordel nu borgmestermassen (remoncen) på den. Bred den så godt ud du kan.
  • Drys med lidt kanel.
  • Rul nu butterdejen sammen til en roulade, for det er sådan man øretæver.
  • Skær enderne fra og kassér dem. Resten af rouladen deles i otte lige store stykker.
  • Drys en god portion sukker på bordet. Tag nu et af butterdejsstykkerne, og fold snippen under. Læg derefter den derefter på sukkeret med snippen nederst, og drys sukker ovenpå.
  • Rul ud med en kagerulle, så dine øretæver bliver ret flade. Pas på dej og fyld ikke hænger fast i kagerullen, så husk rigeligt med sukker!
  • Lægges på bageplade med bagepapir, og jeg plejer at bage fire stk. ad gangen.
  • Bages ca. 10 minutter midt i ovnen, og når de kommer ud, vendes de straks om på den anden side. Fortsæt på samme måde med de øvrige.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nybagte øretæver køles af, hvor de så bliver helt sprøde og lækre.

Du kan opbevare de franske snegle i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden i kagerne.

Øretæverne kan i øvrigt også pyntes med glasur, når de er blevet helt kolde.

Se også disse opskrifter:

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur

4.9 fra 34 stemmer
Min opskrift på eclairs med lækker vaniljecreme og chokoglasur. Det franske bagværk laves nemt af vandbakkelser og fyldes med flødecreme.
Gå til opskrift
billederesultat for eclairs

Kanelsnegle

4.8 fra 104 stemmer
Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
Gå til opskrift
billede med kanelsnegle

Madeleinekager - opskrift på franske fristelser

5 fra 1 stemme
Madeleinekager er franske klassikere, som er lette at kende på sin fine form. Her får du en opskrift med græskar og chokolade.
Gå til opskrift
Madeleinekager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte

    januar 28, 2022 at 6:26 am

    Jeg mener at øretæver er de aflange stykker butterdej med smørcreme imellem.

    Svar
    • caro

      september 12, 2023 at 12:14 am

      Nej, Det du mener er franske vafler; det her er franske snegle - men der er altså også forvirrende 😉

      Svar
    • Henning Larsen

      oktober 01, 2023 at 6:38 pm

      Du har ret. I min verden er "Øretæver" 2 ovale stykker butterdej der er rullet ud i sukker på et riflet underlag og lagt sammen med en lækker smørcreme. De hedder også franske vafler. Dem vi kender som "Grammofonplader" hedder finske snegle.

      Svar
  2. Bente jørgensen

    maj 13, 2021 at 3:08 pm

    Virkelig lækre! Min sagde, at de var helt som han huskede dem fra sin barndom, når der en sjælden gang blev købt kager ved bageren.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required