Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Ølbrød - saftigt brød med god smag

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Ølbrød
4.6 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook87PinterestSMSEmailMessenger
87
DELINGER

Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.

Ølbrød er både saftigt og fuld af smag. Det har også de lækreste lufthuller, som giver brødet en dejlig tekstur. Øl giver både en god syre til brødet, og så hjælper det også gæret til at hæve bedre.

Jeg synes faktisk, at dette brød smager lidt af surdejsbrød, men fordelen er, at denne opskrift kun kræver en times hævning, hvilket gør brødet nemt og hurtigt at lave.

Du kan bruge lige præcis den øl, som du har stående, de fungerer lige godt. Jeg bruger selv en helt almindelig Tuborg, da det er, hvad jeg har derhjemme.

Opskrift på saftigt ølbrød

Ølbrød

Rakel Seneca
4.6 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Hævning: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 12 g tørgær
  • 1 spsk honning
  • 2 dl øl
  • 30 ml olivenolie
  • 350 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 1,5 tsk salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor skål, og tilføj vand, tørgær og honning. Rør det godt sammen, tilføj nu øl og olivenolie.
  2. Tilføj hvedemel, fuldkornsmel og salt, mens du ælter dejen godt sammen. Ælt dejen i fem til ti minutter. Dejen skal være ret klistret, nærmest våd, men stadig smidig. Den minder om en surdejsdej i konsistens.
  3. Dæk nu dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i 40 minutter. Tag derefter en brødform og dæk den til med bagepapir. Put nu dejen hen i formen og dæk den til. Lad det hæve i 20 minutter mere.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Drys lidt olivenolie henover dejen, og dæk den til med stanniol. Put brødet i ovnen, lad det bage i 20 minutter.
  5. Fjern derefter stanniolen og skru ovnen op til 250 grader. Bag brødet i yderligere 15 minutter, eller indtil det er gyldent og færdigbagt.
  6. Lad ølbrød køle ned, før du skærer og serverer det.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagens halvere mængden af gær til ølbrød og så lade dejen koldhæve i køleskabet henover natten. Det giver endnu mere smag.

Se også andre opskrifter på brød:

Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Ølkage - lækker kage med øl og appelsinsmør

Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Simpson skriver

    oktober 13, 2022 at 6:48 am

    Kanjeg bruge almindeligt gær ?

    Svar
  2. Dorte skriver

    oktober 11, 2022 at 5:16 pm

    Fantastisk brød, vi elsker det og super nem opskrift så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️herfra

    Svar
  3. Susanne Vissing Frost skriver

    september 06, 2022 at 4:03 pm

    Jeg fulgte opskriften slavisk, men dejen blev som tynd havregrød? Prøvede at tilsætte lidt mere mel, uden det hjalp. Jeg måtte hælde dejen i formen. Det var hverken helt eller halvt bagt efter den angivne tid, endte med at få ca 20 min mere.
    Resultatet var et tungt klægt brød, der ikke havde nævneværdigt og var totalt klistret og klægt i bunden
    Hvad er der gået galt for mig?

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      september 07, 2022 at 11:02 am

      Hej Susanne
      Det lyder rigtig ærgerligt, at brødet ikke blev som ønsket.
      Dejen er en del mere våd end en traditionel gærdej. Kan du have æltet den længe nok? Den skal nemlig æltes i fem til ti minutter, det gør nemlig, at melets gluten bliver aktiveret og dermed bliver dejen mere smidig og ikke ligeså flydende. Husk også at brødet skal bages dækket med stanniol.
      Jeg håber, at det hjalp og at næste brød bliver helt perfekt.
      Vh
      Rakel

      Svar
  4. Bente skriver

    juni 24, 2022 at 9:01 pm

    Hej.
    Jeg har bagt dette brød en enkelt gang, og var helt vild med det.
    Nu er sagen den, at jeg gerne ville bage dem som boller. Hvor lang bagetid tror du så, der skal til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 24, 2022 at 10:06 pm

      Hej Bente
      Det var da en god ide. Jeg vil skyde på ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad mig endelig høre hvordan de bliver 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Rakel Seneca skriver

      juni 26, 2022 at 10:41 pm

      Hej Bente
      Hvor er det dejligt, at du er vild med brødet.
      Jeg har ikke selv prøvet at bage det som boller, men jeg vil skyde på at bage dem i cirka 10 minutter tildækket med stanniol, først ved 200 grader og derefter fem minutter ved 250 grader. Men det kommer selvfølgelig helt an på, hvor store boller du laver. Jeg vil også lige tilføje, at du skal være opmærksom på, at dejen er ret våd, så måske skal du lave bollerne i metalmuffinsforme, så de ikke flyder ud under bagning.
      Rigtig held og lykke, jeg håber, at bollerne bliver lige så gode som brødet.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required