• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide

Nutella - fakta, ingredienser, opskrift og kalorier

Billede med Nutella.
Nutella er et af de allermest populære slags pålæg verden over, og det er de færreste, der ikke elsker et stykke brød med masser af det lækre chokoladepålæg. Nutellaen blev opfundet af den italienske konditor Pietro Ferrero. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. maj 2025 - Udgivet:  4. maj 2025

Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mangel på kakao
  2. Hemmeligheden
  3. Opskrifter
  4. Indhold
  5. Fakta

I dag er Nutella, der er et registeret varemærke, kendt i stort set hele verden som ”det eneste rigtige” chokoladesmørepålæg.

Generationer er efterhånden vokset op med den bløde chokoladecreme på morgenbrødet. Herunder et stykke nybagt franskbrød eller de sprøde rundstykker.

Mangel på kakao

Historien bag det populære produkt strækker sig da også langt tilbage, og blev oprindeligt opfundet lige efter 2. Verdenskrig af den italienske konditor Pietro Ferrero.

Der var mangel på kakao efter krigen, og den idérige konditor fandt – for at strække kakaoen - på at lave en pasta af hasselnødder, sukker og en smule af den eftertragtede kakao.

Formet som et lille brød til at skære af, fik det navnet "Giandujot".

Det blev senere med lidt videreudvikling til Super Crema, og det blev forløberen for den Nutella, som vi kender i dag.

Navnet og den ikoniske glaskrukke blev lanceret i 1964, og produkt og design har stort set ikke ændret sig siden.

Siden da har Nutellaen erobret både lækkersultne ganer og verden og er i dag et af de mest kendte varemærker og med en imponerende følgeskare overalt.

Hemmeligheden

Mange producenter har sidenhen forsøgt at efterligne det populære produkt.

Måske har du også selv prøvet at lave hjemmelavet Nutella? Ellers kan du finde opskrift på chokoladepålæg her og give det et forsøg.

Nutella forklarer sin verdenssucces med den perfekte sammensætning af syv kvalitetsingredienser: Kakao, mælk, hasselnødder, palmeolie, sukker, lecitin (emulgeringsstof) og vanillin.

Det giver den afbalancerede smag og den helt rette konsistens.

Alle ingredienser er i dag udvundet ud fra bæredygtige principper.

Opskrifter

Udover at være en luksus på morgenbrødet, er der også mange andre muligheder for at få glæde af Nutellaen i din madlavning.

Det oplagte er at bruge det som en velsmagende del af dine kager, tærter og desserter.

Prøv eksempelvis at bruge Nutellaen som fyld i din kringle eller brug den som chokoladecreme ovenpå din nybagte kage. Det er mums.

Prøv mine lækre Nutella-muffins.

Og de fantastiske Nutella-romkugler.

Syndigt, ja… men vil helt sikkert være en vinder på kagebordet.

Indhold

100 gram Nutella indeholder 539 kalorier.

100 g består af 55,4 gram sukker og 31 gram fedt.

Der er ca. 13 gram hasselnødder i 100 gram af det populære chokoladesmørepålæg.

Fakta

I dag har Nutella erobret de sociale medier, hvor der er masser af fora, som udveksler opskrifter, historier, fotos osv. med Nutellaen.

Langt over 30 millioner følger mærket i 114 lande.

Enkelte grupper har givet Nutellaen næsten kultagtig status med forskelligt merchandise og så videre.

Den familieejede koncern FERRERO er i dag en af verdens største fabrikker og efterkommeren af den italienske konditor er blandt Italiens rigeste.

Forretningen bygger stadig på de gamle værdier og traditioner.

Mængden af Nutella, der produceres på et år, vejer det samme som Empire State Building i New York.

I 2017 åbnede den første Nutella café i Chicago i USA.

Den 5. februar hvert år er det World Wide Nutella Day. Jo jo, Nutellaen har også sin egen dag verden over.

Politikeren Jacob Haugaard stillede op til folketingsvalget i 1994 og et af
punkterne på partiprogrammet var Nutella i alle feltrationer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her