• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Nudelsuppe - opskrift på lækker suppe med nudler

nudelsuppe
En lækker og nem nudelsuppe med masser af nudler og grøntsager. En god og sund aftensmad uden kød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. marts 2024 - Udgivet:  25. oktober 2021

Del gerne:
160
SHARES
FacebookMessenger160PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en nem og lækker nudelsuppe. En skøn suppe med masser af nudler og grøntsager, og med smag som i det asiatiske køkken.
  2. Opskrift på nudelsuppe
  3. Nudelsuppe - opskrift på lækker suppe med nudler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
  9. Vegansk nudelsuppe
  10. Vælg det fyld du holder mest af
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en nem og lækker nudelsuppe. En skøn suppe med masser af nudler og grøntsager, og med smag som i det asiatiske køkken.

Nudelsuppe er en klassisk ret fra det asiatiske køkken, og der findes et utal af forskellige varianter over suppe med nudler og grøntsager.

Det afhænger blandt andet af, om nudelsuppen laves som i det vietnamesiske køkken - eller fra andre området i Asien. Jo, der er virkelig mange forskellige udgaver.

Her er min grundopskrift på en lækker nudelsuppe, der både er meget nem at lave, og som smager himmelsk godt.

Den er uden kød, men du kan sagtens lave nudelsuppen med kylling. Her skæres 300 gram inderfilet fra kylling i mindre stykker, og svitses i lidt olie i en gryde i 2-3 minutter.

Derefter tilsættes bouillon og opskriften følges ellers som beskrevet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på nudelsuppe

nudelsuppe

Nudelsuppe - opskrift på lækker suppe med nudler

Her er min opskrift på en nem og lækker nudelsuppe. En skøn suppe med masser af nudler og grøntsager, og med smag som i det asiatiske køkken.
Bedømmelse
4.8 fra 16 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Grøntsager

  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 50 g babyspinat - hakkes groft
  • 4 små gulerødder - snittes i små, tynde stave
  • 1 knold ingefær - skrælles og rives fint
  • 1 dåse majs - en lille dåse

Desuden anvendes

  • 250 g nudler - gerne ægnudler
  • 1,5 l vand
  • 3 bouillonterninger - grøntsag eller kylling
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk sød chilisauce
  • Lidt sukker
  • Lidt limesaft

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet. Fyldet i en nudelsuppe kan varieres, og du kan også anvende andre slags grøntsager.
  • Kog nudler som anvist på pakken, men de skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra og kom koldt vand ned til nudlerne. Lad dem stå et minuts tid, og hæld derefter nudlerne i et dørslag eller si, og øs koldt vand over. Lad dem stå og dryppe af.
  • Kog 1,5 liter vand op sammen med tre terninger god bouillon. Tilsæt grøntsagerne, og dem småkoge 3-4 minutter.
  • Tilsæt soja til din nudelsuppe sammen med lidt sød chilisauce, og smag til med lidt sukker og friskpresset limesaft. Du skal selvfølgelig også smage til med lidt salt.
  • Anret med nudler i tallerkner, og fyld op med den lækre suppe. Nudlerne kan også kommes i suppen, men jeg synes det fungerer bedre, når man anretter nudlerne først, og derefter fylder op med suppe.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
53
mg
18
%
Natrium
 
2422
mg
105
%
Kalium
 
736
mg
21
%
Kulhydrater
 
71
g
24
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
10837
IU
217
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Den færdige nudelsuppe serveres straks, og der fyldes op med nudler og suppe efter behag.

Nudelsuppen er mættende, og kan sagtens gå som et lækkert måltid til aftensmad.

Vegansk nudelsuppe

Du kan også lave en nudelsuppe fra Malaysia, og den hedder Laksa. Det er det gamle persiske ord for nudler - derfor giver det også god mening, at denne ret hedder Laksa.

Det er nemlig en suppe fuld af grønsager, tofu, smag og lækre risnudler. Suppen er ret så unik, da den indeholder en masse ingredienser, som virkelig spiller godt sammen. Og den er altså vegansk.

Jeg er normalt ikke den store suppespiser, men når det kommer til Laksa nudelsuppe, kan jeg ikke lade være med at spise utrolig mange portioner efter hinanden. Denne ret smager simpelthen bare for godt!

Man kan godt lave sin egen Laksa-paste, men det kræver både tid og nogle ingredienser, som godt kan være svære at skaffe i Danmark.

Vælg det fyld du holder mest af

Derfor har jeg snydt lidt og bruger rød karrypasta som erstatning plus ekstra krydderier. Det smager lige så godt og trods snyd, så kan man ikke smage den store forskel.

Når det kommer til indholdet af suppen, er der "fri leg". Du kan putte alle dine yndlingsgrønsager i, og du kan selv vælge, om du vil putte tofu, kylling eller rejer i.

Du skal bruge:

150 gram risnudler
1 dåse kokosmælk
3 spsk rød karrypasta
4 fed hvidløg
1 spsk ingefær fint revet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
2 stk tørrede røde chili
1 tsk stødt korianderfrø
2 spsk olie
100 gram champignoner
1 stk rød peberfrugt
1 stk gul peberfrugt
2 stk gulerødder
100 gram grønne bønner
100 gram tofu
1 spsk sesamfrø
1 spsk kartoffelmel
1 tsk sukker
2 spsk limesaft
4 spsk frisk koriander
4 spsk frisk basilikum
salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære alle grønsagerne. Peberfrugterne i tynde stænger og resten af grønsagerne i små stykker.
  2. I en wok tilsættes en spsk olie og gulerodsstykkerne, lad dem stege i to minutter, tilføj nu de grønne bønner steg dem yderligere to minutter og tilsæt til sidst champignoner og peberfrugterne og lad alle grønsagerne stege sammen i cirka fem minutter. Pas endelig på med at stege dem for længe, de skal helst beholde deres crunch. Stil dem til side.
  3. Fyld en gryde med vand og lad vandet koge. Når vandet koger, tilføjes risnudlerne. Kog dem i cirka ti minutter eller indtil de er bløde, si vandet fra og stil dem til siden.
  4. Skær tofuen i tern og vend dem i kartoffelmel og sesamfrø. Varm olie op på en pande og steg tofuen. Vend den undervejs, begge sidder af tofuternen skal have en gylden farve.
  5. I en ny gryde tilsættes en spsk olie og hakket hvidløg samt revet ingefær. Steg det sammen i to minutters tid, tilføj nu rød karrypasta og steg yderligere i fem minutter.
  6. Tilsæt gurkemeje, stødt koriander, stødt spidskommen og tørrede røde chili. Steg det hele sammen i fem minutter.
  7. Tilføj kokosmælken i gryden med krydderier og smag til med salt, sukker og limesaft. Varm suppen op uden at bringe den i kog. Hæld nu de stegte grønsager og de kogte nudler ned i suppen.
  8. Server med tofu samt friskhakket koriander- og basilikum.

Vild med nudler? Så se også disse opskrifter:

Vegetariske forårsruller med nudler og rispandekager

Nem thaisuppe med kylling og nudler

Opskrift på hjemmelavede kopnudler (cup noodles)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt Pedersen

    november 07, 2022 at 8:21 am

    Det ser rigtigt lækkert ud, men når du siger en knold ingefær, hvor meget ingefær betyder det så?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 07, 2022 at 9:25 am

      Hej Kurt
      Jeg bruger et stykke (en knold) ingefær, men du har selvfølgelig ret i, at der er forskel på størrelsen. Men smag dig gerne frem, og tilsæt gerne lidt mere hvis du synes. Jeg bruger en knold, der vel nærmest må betegnes som mellemstor 🙂
      Alt det bedste - og god fornøjelse
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required