Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbertærte med marcipan

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

Billede af rabarbertærte med marcipan.
4.7 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook896PinterestSMSEmailMessenger
896
DELINGER
Indhold
  • Rabarbertærte med marcipan
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbertærte med marcipan
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Rabarbertærte med marcipan

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 60 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Antal: 2
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 100 g smør (koldt, i mindre tern)
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 0,5 æg (sammenpisket)
Rabarberfyld
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 25 g kokosmel
  • 75 g smør (blødt)
  • 25 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk mælk
  • 125 g rabarber (i små tern)
  • 50 g marcipan (revet)
  • mandelsplitter

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mørdej til din rabarbertærte med marcipan, og her smuldres koldt smør i tern ud i hvedemel i en skål. Derefter vendes flormelis i, og mørdejen samles med lidt æg.
  2. Saml hurtigt mørdejen på et meldrysset bord, og stil den på køl i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  4. Dej til kagen: Kom æg og sukker i en skål og rør det godt sammen. Brug bare en grydeske, men rør så æggemassen bliver luftig. Rør også blødt smør og kokosmel i.
  5. Hvedemel vendes med bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og vendes derefter forsigtigt i dejen sammen med lidt mælk.
  6. Rabarber skæres i små tern, der vendes i dejen sammen med revet marcipan.
  7. Rul mørdej ud til en tykkelse på ca. 4 millimeter, og fordel den i to runde forme, der hver er ca. 15 centimeter i diameter. Jeg bruger små aluforme, men du kan lave én større rabarbertærte med marcipan i en større tærteform.
  8. Fordel fyldet i de to forme, og drys med mandelsplitter.
  9. Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier1441kcalKulhydrater155gProtein20gFedt84gMættet fedt49gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt24gTransfedt3gKolesterol314mgNatrium931mgKalium443mgKostfibre9gSukker77gVitamin A2468IUVitamin C5mgCalcium149mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan er en dejlig kage med friske rabarber, og de giver den søde kage et godt modspil.

Kagen er med mørdejsbund og et meget lækkert fyld, der naturligvis blandt andet består af rabarber og marcipan.

Opskriften giver to mindre rabarbertærter med marcipan, men du kan også vælge at lave en lidt større kage i en større tærteform.

Se flere opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage
  • Rabarbermuffins
  • Rabarberbrud
  • Rabarbercrumble med kokos

Tips

Rabarbertærte med marcipan køles en smule af, men serveres gerne lun sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Kagen kan også fryses.

FAQ

Kan man fryse rabarbertærte?

Rabarbertærte er fin at fryse. Du kan blot tø kagen op ved stuetemperatur.

Kan man bruge frosne rabarber til tærte?

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til rabarbertærte. Men lad rabarberne tø helt op ind de anvendes.

Hvordan opbevarer man rabarbertærte?

Den færdigbagte rabarbertærte opbevares bedst på køl. Her kan den fint holde sig i 3-4 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Betina skriver

    marts 06, 2025 at 8:06 pm

    Hej
    Kan man bruge frosne rabarber i stedet for friske?
    Hvis ja, skal de så "dræne" efter optøning, inden brug?

    Svar
  2. Gitte K skriver

    august 16, 2022 at 8:48 pm

    Holger, tynde snitter af syrlige æbler, kunne det gå an i stedet for rabarber, som ikke er i sæson nu? Skal jeg så spare lidt på sukkeret?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 17, 2022 at 5:45 am

      Hej Gitte
      Ja, det vil sagtens kunne gå - og endda smage lækkert. Jo, jeg ville halvere mængden af sukker - afhængig af hvor sød du ønsker kagen.
      Rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene skriver

    juni 02, 2022 at 1:38 pm

    Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en printvenlig version. Ville det være muligt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 02, 2022 at 2:54 pm

      Hej Lene
      Den burde være der - brug printknappen ude i venstrespalten - hvis du er på en stor skærm. Og ellers lige over Ingredienser, hvis du er på en mobil.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Gerda skriver

    maj 31, 2022 at 2:20 pm

    Jeg bruger halv mandelmel, det er
    også super. Tak for god opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 31, 2022 at 3:14 pm

      Hej Gerda
      Det er et godt tip - tak for det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Poul Christiansen skriver

      maj 16, 2024 at 5:32 pm

      Hej Gerda
      Hvor i opskriften bruger du mandelmel

      Mvh Poul

      Svar
  5. Helle skriver

    maj 25, 2022 at 12:24 pm

    Tak for mange gode opskrifter. Jeg er blevet fristet af rabarbertærten, men kan se der skal kokosmel i fyldet, kan det udelades? og skal der noget andet i i stedet for så. Vi er ikke så glade for kokosmel.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 25, 2022 at 2:03 pm

      Hej Helle
      Mange tak - og du kan sagtens udelade kokosmel, men jeg vil sige, at kagen altså ikke smager meget af kokos 🙂
      Kom en smule mere hvedemel i, og så bliver den lækker.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required