• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

billede med nem rabarbertærte med marcipan
4.7 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
760
SHARES
FacebookMessenger760PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. maj 2024 - Udgivet:  21. maj 2024

Rabarbertærte med marcipan er en dejlig kage med friske rabarber, og de giver den søde kage et godt modspil.

Kagen er med mørdejsbund og et meget lækkert fyld, der naturligvis blandt andet består af rabarber og marcipan.

Opskriften giver to mindre rabarbertærter med marcipan, men du kan også vælge at lave en lidt større kage i en større tærteform.

Indhold
  • Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Tips
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbermuffins
  • Rabarberbrud
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med nem rabarbertærte med marcipan
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

4.69 fra 60 stemmer
Lav en lækker rabarbertærte med marcipan, der smager forrygende. Denne opskrift er nem at følge, og kagen er med mørdejsbund og rabarberfyld.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1441
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 100 g smør - koldt, i mindre tern
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 0,5 æg - sammenpisket
Rabarberfyld
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 25 g kokosmel
  • 75 g smør - blødt
  • 25 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk mælk
  • 125 g rabarber - i små tern
  • 50 g marcipan - revet
  • mandelsplitter

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave mørdej til din rabarbertærte med marcipan, og her smuldres koldt smør i tern ud i hvedemel i en skål. Derefter vendes flormelis i, og mørdejen samles med lidt æg.
  2. Saml hurtigt mørdejen på et meldrysset bord, og stil den på køl i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  4. Dej til kagen: Kom æg og sukker i en skål og rør det godt sammen. Brug bare en grydeske, men rør så æggemassen bliver luftig. Rør også blødt smør og kokosmel i.
  5. Hvedemel vendes med bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og vendes derefter forsigtigt i dejen sammen med lidt mælk.
  6. Rabarber skæres i små tern, der vendes i dejen sammen med revet marcipan.
  7. Rul mørdej ud til en tykkelse på ca. 4 millimeter, og fordel den i to runde forme, der hver er ca. 15 centimeter i diameter. Jeg bruger små aluforme, men du kan lave én større rabarbertærte med marcipan i en større tærteform.
  8. Fordel fyldet i de to forme, og drys med mandelsplitter.
  9. Bag kagerne på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, hvor de skal have ca. 25 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 1441kcalKulhydrater: 155gProtein: 20gFedt: 84gMættet fedt: 49gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 24gTransfedt: 3gKolesterol: 314mgNatrium: 931mgKalium: 443mgKostfibre: 9gSukker: 77gVitamin A: 2468IUVitamin C: 5mgCalcium: 149mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Rabarbertærte med marcipan køles en smule af, men serveres gerne lun sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Kagen kan også fryses.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Rabarberdrøm med bagt marengs

4.6 fra 53 stemmer
Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Gå til opskrift
billede med rabarberdrøm

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarbermuffins

4.8 fra 105 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Rabarberbrud

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på rabarberbrud. Her får du luftige boller med rabarber, der bages i en bradepande og derefter brydes fra hinanden.
Gå til opskrift
Billede med rabarberbrud.

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos

FAQ

Kan man fryse rabarbertærte?

Rabarbertærte er fin at fryse. Du kan blot tø kagen op ved stuetemperatur.

Kan man bruge frosne rabarber til tærte?

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til rabarbertærte. Men lad rabarberne tø helt op ind de anvendes.

Hvordan opbevarer man rabarbertærte?

Den færdigbagte rabarbertærte opbevares bedst på køl. Her kan den fint holde sig i 3-4 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Betina

    marts 06, 2025 at 8:06 pm

    Hej
    Kan man bruge frosne rabarber i stedet for friske?
    Hvis ja, skal de så "dræne" efter optøning, inden brug?

    Svar
  2. Gitte K

    august 16, 2022 at 8:48 pm

    Holger, tynde snitter af syrlige æbler, kunne det gå an i stedet for rabarber, som ikke er i sæson nu? Skal jeg så spare lidt på sukkeret?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 17, 2022 at 5:45 am

      Hej Gitte
      Ja, det vil sagtens kunne gå - og endda smage lækkert. Jo, jeg ville halvere mængden af sukker - afhængig af hvor sød du ønsker kagen.
      Rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene

    juni 02, 2022 at 1:38 pm

    Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en printvenlig version. Ville det være muligt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 02, 2022 at 2:54 pm

      Hej Lene
      Den burde være der - brug printknappen ude i venstrespalten - hvis du er på en stor skærm. Og ellers lige over Ingredienser, hvis du er på en mobil.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Gerda

    maj 31, 2022 at 2:20 pm

    Jeg bruger halv mandelmel, det er
    også super. Tak for god opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 31, 2022 at 3:14 pm

      Hej Gerda
      Det er et godt tip - tak for det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Poul Christiansen

      maj 16, 2024 at 5:32 pm

      Hej Gerda
      Hvor i opskriften bruger du mandelmel

      Mvh Poul

      Svar
  5. Helle

    maj 25, 2022 at 12:24 pm

    Tak for mange gode opskrifter. Jeg er blevet fristet af rabarbertærten, men kan se der skal kokosmel i fyldet, kan det udelades? og skal der noget andet i i stedet for så. Vi er ikke så glade for kokosmel.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 25, 2022 at 2:03 pm

      Hej Helle
      Mange tak - og du kan sagtens udelade kokosmel, men jeg vil sige, at kagen altså ikke smager meget af kokos 🙂
      Kom en smule mere hvedemel i, og så bliver den lækker.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required