Indhold
Nem æblekage med marcipan
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g marcipan (gerne kold)
- 2 æbler
- 2 spsk kartoffelmel
Fremgangsmåde
- Start med, at smelte 150 g smør i en kasserolle, og sæt det til side til afkøling.
- Kom 150 g rørsukker, 1 tsk vaniljesukker og 3 æg i en skål, og pisk det luftigt. Det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
- I en anden skål blander du 150 g hvedemel, 2 tsk kanel og 1 tsk bagepulver sammen.
- Vend nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
- Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med halvdelen af 100 g marcipan (groftrevet). Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
- 2 æbler skrælles, fjern kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med 2 spsk kartoffelmel. Du kan også undlade at skrælle æblerne.
- Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
- Riv den anden halvdel af marcipanen groft over kagen.
- Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
- Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen (forvarmet) ved 180 grader over- og undervarme. Bagetiden er cirka 50 minutter.
- Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på æblekage med marcipan
Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.
Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.
Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne.
Se også disse opskrifter:
Servering
Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.
Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche. Kagen er fryseegnet.
FAQ
Det kan du sagtens, men så får du mere traditionel æblekage ud af det. Du kan i så fald godt tilsættelidt mere æble.
Kagen har en god holdbarhed, så den holder sig fint i 3-4 dage. Kagen sagtens fryses ned. Tø den op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Anne-Mette Kristensen skriver
👍
Helle Thorn skriver
4 spsk kartoffelmel lyder af meget. Skal der ikke stå tsk?
Venlig hilsen
Helle
Nuunu skriver
Hvordan skal den forstås hvide valle lev tilbage i gryden osv..?
Holger skriver
Hej Nuunu
Det betyder, at du lader bundfaldet (vallen) blive i gryden. Det skal du ikke bruge. Det er den grumsede del af det smeltede smør 🙂
Der sker dog ikke noget ved at bruge det hele.
Alt det bedste
Holger
Lisbeth skriver
Den er lidt kedelig og jeg havde forventet mere smag i kagen
Line Jensen skriver
Hej
Skal den i kold ovn? Sådan læser jeg det nemlig i opskriften
Mvh Line
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Line
Det kan jeg godt forstå, men den skal bages i en forvarmet ovn. Jeg har præciseret det nu i opskriften 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Katja skriver
Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel?
B. Hell Hansen skriver
Ikke kun nem men virkelig lækker!
Holger Rørby Madsen skriver
Hejsa
Mange tak - det lyder godt. Og en æblekage går man helt galt med 🙂
Alt det bedste
Holger
Linda skriver
Jeg er dansker boende i USA og soeger info vedr. brugen af Mandel masse i stedet for Marcipan, da det ikke er helt saa nemt at finde en god Marcipan herovre! Alle foreslag er velkomne!
Anne Iversen skriver
Køb nogle gode mandler, lav sukkerlage af rørsukker/ sukker , hak mandlerne og rør afkølet sukkerlage i lidt efter lidt til dejen samler sig..
Kan holde sig i køleskab i ca 3 uger