Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Æblekage med marcipan

Nem æblekage med marcipan (i bradepande - lækker opskrift)

Billede med æblekage med marcipan
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem æblekage med marcipan
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æblekage med marcipan
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem æblekage med marcipan

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan (gerne kold)
  • 2 æbler
  • 2 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde

  1. Start med, at smelte 150 g smør i en kasserolle, og sæt det til side til afkøling.
  2. Kom 150 g rørsukker, 1 tsk vaniljesukker og 3 æg i en skål, og pisk det luftigt. Det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
  3. I en anden skål blander du 150 g hvedemel, 2 tsk kanel og 1 tsk bagepulver sammen.
  4. Vend nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
  5. Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med halvdelen af 100 g marcipan (groftrevet). Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
  6. 2 æbler skrælles, fjern kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med 2 spsk kartoffelmel. Du kan også undlade at skrælle æblerne.
  7. Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
  8. Riv den anden halvdel af marcipanen groft over kagen.
  9. Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
  10. Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen (forvarmet) ved 180 grader over- og undervarme. Bagetiden er cirka 50 minutter.
  11. Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier392kcalKulhydrater48gProtein6gFedt20gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol102mgNatrium287mgKalium152mgKostfibre2gSukker29gVitamin A585IUVitamin C2mgCalcium33mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.

Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.

Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage med remonce
  • Æblemuffins med kanel
  • Æblekage i springform
  • Æblecrumble

Servering

Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.

Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche. Kagen er fryseegnet.

FAQ

Kan æblekagen bages uden marcipan?

Det kan du sagtens, men så får du mere traditionel æblekage ud af det. Du kan i så fald godt tilsættelidt mere æble.

Hvor længe holder æblekage med marcipan sig frisk?

Kagen har en god holdbarhed, så den holder sig fint i 3-4 dage. Kagen sagtens fryses ned. Tø den op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette Kristensen skriver

    oktober 04, 2025 at 5:07 pm

    👍

    Svar
  2. Helle Thorn skriver

    august 27, 2025 at 2:17 pm

    4 spsk kartoffelmel lyder af meget. Skal der ikke stå tsk?
    Venlig hilsen
    Helle

    Svar
  3. Nuunu skriver

    maj 16, 2025 at 12:32 am

    Hvordan skal den forstås hvide valle lev tilbage i gryden osv..?

    Svar
    • Holger skriver

      maj 16, 2025 at 6:12 pm

      Hej Nuunu
      Det betyder, at du lader bundfaldet (vallen) blive i gryden. Det skal du ikke bruge. Det er den grumsede del af det smeltede smør 🙂
      Der sker dog ikke noget ved at bruge det hele.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lisbeth skriver

    oktober 12, 2024 at 3:09 pm

    Den er lidt kedelig og jeg havde forventet mere smag i kagen

    Svar
  5. Line Jensen skriver

    september 25, 2024 at 2:56 pm

    Hej
    Skal den i kold ovn? Sådan læser jeg det nemlig i opskriften
    Mvh Line

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 3:05 pm

      Hej Line
      Det kan jeg godt forstå, men den skal bages i en forvarmet ovn. Jeg har præciseret det nu i opskriften 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Katja skriver

    august 18, 2024 at 8:02 pm

    Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel?

    Svar
  7. B. Hell Hansen skriver

    marts 13, 2024 at 7:33 pm

    Ikke kun nem men virkelig lækker!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 14, 2024 at 5:41 am

      Hejsa
      Mange tak - det lyder godt. Og en æblekage går man helt galt med 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Linda skriver

    februar 28, 2024 at 4:44 pm

    Jeg er dansker boende i USA og soeger info vedr. brugen af Mandel masse i stedet for Marcipan, da det ikke er helt saa nemt at finde en god Marcipan herovre! Alle foreslag er velkomne!

    Svar
    • Anne Iversen skriver

      september 26, 2024 at 11:44 am

      Køb nogle gode mandler, lav sukkerlage af rørsukker/ sukker , hak mandlerne og rør afkølet sukkerlage i lidt efter lidt til dejen samler sig..
      Kan holde sig i køleskab i ca 3 uger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required