Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.
Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.
Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.
Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på æblekage med marcipan

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g marcipan - gerne kold
- 2 æbler
- 2 spsk kartoffelmel
Fremgangsmåde
- Til æblekage med marcipan starter du med, at smelte smør i en kasserolle, og sætte det til side til afkøling.
- Kom rørsukker, vaniljesukker og æg i en skål, og pisk det luftigt. det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
- I en anden skål blander du hvedemel, kanel og bagepulver sammen.
- Vend nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
- Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med groftrevet marcipan. I alt skal du bruge 100 gram marcipan, men kun 50 gram nu. Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
- Æbler skræller du, fjerner kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med kartoffelmel. Du kan også undlade at skrælle æblerne.
- Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
- Riv den anden halvdel af marcipanen groft over kagen.
- Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
- Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen (forvarmet) ved 180 grader over- og undervarme. Bagetiden er cirka 50 minutter.
- Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.
Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche. Kagen er fryseegnet.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisbeth
Den er lidt kedelig og jeg havde forventet mere smag i kagen
Line Jensen
Hej
Skal den i kold ovn? Sådan læser jeg det nemlig i opskriften
Mvh Line
Holger Rørby Madsen
Hej Line
Det kan jeg godt forstå, men den skal bages i en forvarmet ovn. Jeg har præciseret det nu i opskriften 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Katja
Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel?
B. Hell Hansen
Ikke kun nem men virkelig lækker!
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Mange tak - det lyder godt. Og en æblekage går man helt galt med 🙂
Alt det bedste
Holger
Linda
Jeg er dansker boende i USA og soeger info vedr. brugen af Mandel masse i stedet for Marcipan, da det ikke er helt saa nemt at finde en god Marcipan herovre! Alle foreslag er velkomne!
Anne Iversen
Køb nogle gode mandler, lav sukkerlage af rørsukker/ sukker , hak mandlerne og rør afkølet sukkerlage i lidt efter lidt til dejen samler sig..
Kan holde sig i køleskab i ca 3 uger