Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

Billede med æblekage med marcipan
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
148
SHARES
FacebookMessenger148PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. april 2024 - Udgivet: 30. november 2023

Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.

Oversigt over indhold
  • Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.
  • Opskrift på æblekage med marcipan
  • Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.

Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.

Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage med remonce
  • Æblemuffins med kanel
  • Æblekage i springform
  • Æblecrumble

Opskrift på æblekage med marcipan

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

4.88 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 392
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan - gerne kold
  • 2 æbler
  • 2 spsk kartoffelmel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til æblekage med marcipan starter du med, at smelte smør i en kasserolle, og sætte det til side til afkøling.
  2. Kom rørsukker, vaniljesukker og æg i en skål, og pisk det luftigt. det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
  3. I en anden skål blander du hvedemel, kanel og bagepulver sammen.
  4. Vend nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
  5. Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med groftrevet marcipan. I alt skal du bruge 100 gram marcipan, men kun 50 gram nu. Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
  6. Æbler skræller du, fjerner kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med kartoffelmel. Du kan også undlade at skrælle æblerne.
  7. Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
  8. Riv den anden halvdel af marcipanen groft over kagen.
  9. Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
  10. Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen (forvarmet) ved 180 grader over- og undervarme. Bagetiden er cirka 50 minutter.
  11. Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 392kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 20gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 102mgNatrium: 287mgKalium: 152mgKostfibre: 2gSukker: 29gVitamin A: 585IUVitamin C: 2mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.

Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche. Kagen er fryseegnet.

FAQ

Kan æblekagen bages uden marcipan?

Det kan du sagtens, men så får du mere traditionel æblekage ud af det. Du kan i så fald godt tilsættelidt mere æble.

Hvor længe holder æblekage med marcipan sig frisk?

Kagen har en god holdbarhed, så den holder sig fint i 3-4 dage. Kagen sagtens fryses ned. Tø den op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Thorn skriver

    august 27, 2025 at 2:17 pm

    4 spsk kartoffelmel lyder af meget. Skal der ikke stå tsk?
    Venlig hilsen
    Helle

    Svar
  2. Nuunu skriver

    maj 16, 2025 at 12:32 am

    Hvordan skal den forstås hvide valle lev tilbage i gryden osv..?

    Svar
    • Holger skriver

      maj 16, 2025 at 6:12 pm

      Hej Nuunu
      Det betyder, at du lader bundfaldet (vallen) blive i gryden. Det skal du ikke bruge. Det er den grumsede del af det smeltede smør 🙂
      Der sker dog ikke noget ved at bruge det hele.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required