• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

Billede med æblekage med marcipan
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMSSubscribe

Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.

Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.

Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne.

Se også disse opskrifter:

  • Æblekage
  • Æblemuffins med kanel
  • Æblekage i springform
  • Æblecrumble

Opskrift

Billede med æblekage med marcipan
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem æblekage med marcipan i bradepande - lækker opskrift

4.88 fra 8 stemmer
Her får du min nemme opskrift på den bedste æblekage med marcipan og kanel, som du bager i en lille bradepande. En lækker kage til kaffen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 392
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan - gerne kold
  • 2 æbler
  • 2 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde
 

  1. Til æblekage med marcipan starter du med, at smelte smør i en kasserolle, og sætte det til side til afkøling.
  2. Kom rørsukker, vaniljesukker og æg i en skål, og pisk det luftigt. det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
  3. I en anden skål blander du hvedemel, kanel og bagepulver sammen.
  4. Vend nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
  5. Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med groftrevet marcipan. I alt skal du bruge 100 gram marcipan, men kun 50 gram nu. Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
  6. Æbler skræller du, fjerner kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med kartoffelmel. Du kan også undlade at skrælle æblerne.
  7. Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
  8. Riv den anden halvdel af marcipanen groft over kagen.
  9. Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
  10. Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen (forvarmet) ved 180 grader over- og undervarme. Bagetiden er cirka 50 minutter.
  11. Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 392kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 20gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 102mgNatrium: 287mgKalium: 152mgKostfibre: 2gSukker: 29gVitamin A: 585IUVitamin C: 2mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.

Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche. Kagen er fryseegnet.

FAQ

Kan æblekagen bages uden marcipan?

Det kan du sagtens, men så får du mere traditionel æblekage ud af det. Du kan i så fald godt tilsættelidt mere æble.

Hvor længe holder æblekage med marcipan sig frisk?

Kagen har en god holdbarhed, så den holder sig fint i 3-4 dage. Kagen sagtens fryses ned. Tø den op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nuunu

    maj 16, 2025 at 12:32 am

    Hvordan skal den forstås hvide valle lev tilbage i gryden osv..?

    Svar
    • Holger

      maj 16, 2025 at 6:12 pm

      Hej Nuunu
      Det betyder, at du lader bundfaldet (vallen) blive i gryden. Det skal du ikke bruge. Det er den grumsede del af det smeltede smør 🙂
      Der sker dog ikke noget ved at bruge det hele.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lisbeth

    oktober 12, 2024 at 3:09 pm

    Den er lidt kedelig og jeg havde forventet mere smag i kagen

    Svar
  3. Line Jensen

    september 25, 2024 at 2:56 pm

    Hej
    Skal den i kold ovn? Sådan læser jeg det nemlig i opskriften
    Mvh Line

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 3:05 pm

      Hej Line
      Det kan jeg godt forstå, men den skal bages i en forvarmet ovn. Jeg har præciseret det nu i opskriften 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Katja

    august 18, 2024 at 8:02 pm

    Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel?

    Svar
  5. B. Hell Hansen

    marts 13, 2024 at 7:33 pm

    Ikke kun nem men virkelig lækker!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2024 at 5:41 am

      Hejsa
      Mange tak - det lyder godt. Og en æblekage går man helt galt med 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Linda

    februar 28, 2024 at 4:44 pm

    Jeg er dansker boende i USA og soeger info vedr. brugen af Mandel masse i stedet for Marcipan, da det ikke er helt saa nemt at finde en god Marcipan herovre! Alle foreslag er velkomne!

    Svar
    • Anne Iversen

      september 26, 2024 at 11:44 am

      Køb nogle gode mandler, lav sukkerlage af rørsukker/ sukker , hak mandlerne og rør afkølet sukkerlage i lidt efter lidt til dejen samler sig..
      Kan holde sig i køleskab i ca 3 uger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required