En opskrift på muffins med kartofler og rejer. De velsmagende madmuffins med fyld er lækre til aftensmad eller frokost.
Muffins med kartofler og rejer er lækker aftensmad, som mætter rigtig fint - men som ikke ligger tungt i maven.
Du kan også bruge dem til en frokost eller buffet.
Opskriften giver 12 stk., og der bør være nok til fire personer.
Opskrift på muffins med kartofler og rejer
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 2,5 deciliter yoghurt - græsk yoghurt 10%
- 1 æg
- 1,5 deciliter skummetmælk
- 1 salt og friskkværnet peber
- 4,5 deciliter hvedemel
- 1,5 teske bagepulver
- 1,5 deciliter dild - hakket
- 12 kartofler - små kartofler, kogte og afkølede
- 1 spiseskefuld olivenolie
Rejefyld
- 300 gram rejer - store grønlandske, frosne, optøede og afdryppede
- 4 spiseskefuld yoghurt - yoghurt naturel 3%
- 2 spiseskefuld mayonnaise - evt. Hellmann's
- 4 spiseskefuld dild - hakket + lidt dildspidser til pynt
- 1 citron - saft af ¼ citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vend de afkølede kartofler med olivenolien.
- Kom græsk yoghurt, mælk, dild, æg, salt og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen.
- Kom mel og bagepulver i en anden skål og bland det sammen.
- Hæld melet over til de våde ingredienser og bland det sammen, til en klistret dej.
- Smør en muffinsform godt eller sæt smurte muffinsforme af papir ned i en muffinsform. Fordel dejen i hullerne og stik en kartoffel ned i hver.
- Bag dine muffins med kartofler og rejer i en forvarmet ovn ved 200 garder (ikke varmluft) i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Tag dem ud og lad dem køle af, til de enten kun er lune eller helt afkølede.
- Rejefyld: Pisk mayonnaise, yoghurt, citronsaft, salt, friskkværnet peber og dild sammen. Smag til.
- Tilsæt de optøede og afdryppede rejer - vend dem i. Stil på køl, til det skal bruges.
- Servering: Pil papiret af de bagte muffins og sæt dem i et fad. Fordel rejefyld over og pynt dine kartoffelmuffins med rejer med dildspidser.
Næringsindhold
Tips
De færdige muffins med kartofler og rejer serveres gerne med en lækkert salat til. Evt. en salat med olie og eddike dressing.
Sigrid
Kunne godt tænke mig at mængden af kartofler var angivet i kg.
Så man kunne bruge en rest kartofler
Jesper
Det ser godt ud