Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en virkelig velsmagende kage, der heller ikke tager så lang tid at lave.
Marengskagen minder lidt om den populære Bedstefars skæg kage, og du skal glæde dig til den bløde marengs på toppen.
Opskriften giver to kager, men du kan også godt lave hele portionen i samme form.
Opskrift på mormors marengskage
Mormors marengskage (med hindbær)
Ingredienser
- 125 g smør - meget blødt
- 100 g sukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 g mælk
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 125 g sukker
- 1 sjat hvidvinseddike
- 100 g hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør og sukker piskes luftigt med en el-pisker. Derefter piskes ægget i.
- I en anden skål vendes hvedemel med vaniljesukker og bagepulver.
- Kom derefter melblandingen ned til smørblandingen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende. Vend også mælken i.
- Fordel dejen i to runde aluforme med en diameter på 15 centimeter. Du kan også bruge en større form, eks. en springform.
- Bag de to kager i ca. 15 minutter, så de bliver gyldne på oversiden.
- Imens piskes marengs til mormors marengskage sammen. Pisk æggehvider og sukker sammen med lidt hvidvinseddike (ca. en halv teskefuld), så du får en stiv marengs. Lav testen hvor du vender bunden i vejret på skålen, og her skal marengsen kunne blive i skålen.
- Kom den færdige marengs i en sprøjtepose.
- Tag de to kager ud af ovnen, og fordel ca. 3-4 teskefulde hindbærmarmelade på hver. Hold ca. 1 centimeters afstand ud til kanten.
- Klip hul i sprøjteposen, og det må gerne et lidt større hul. I en spiral sprøjtes marengs nu ud over kage og hindbærmarmelade, hvor du starter yderst og slutter på midten.
- Nu skal mormors marengskage bages færdig på næstnederste rille i ca. 10 minutter, så den bløde marengs får lidt farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Mormors marengskage køles helt af inden den skæres ud.
Kagen holder sig frisk et par dage.
Se også andre lignende opskrifter med marengs som vores populære key lime pie og hvepsebo kage med kokosmarengs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Aase Enevoldsen skriver
Kan huske den fra barndommen
Jolanda skriver
Kan du venligst svare på mit spørgsmål af 4.juli 2024.
Lis skriver
Hedder bedstefars skæg
SunridHøjgaard skriver
Så lækker👍
Jolanda skriver
Hvis jeg ikke vil bage 2 små kager men 1 stor, kan du så fortælle, hvor stor formen så skal være samt hvad bagetiden så er.
Vh Jolanda