Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Mormors marengskage (med hindbær)

Mormors marengskage (med hindbær)

mormors marengskage med hindbærmarmelade
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.4k
SHARES
FacebookMessenger5.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 25. september 2023

Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.

Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en virkelig velsmagende kage, der heller ikke tager så lang tid at lave.

Marengskagen minder lidt om den populære Bedstefars skæg kage, og du skal glæde dig til den bløde marengs på toppen.

Opskriften giver to kager, men du kan også godt lave hele portionen i samme form.

Opskrift på mormors marengskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mormors marengskage (med hindbær)

4.75 fra 24 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1499
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 125 g smør - meget blødt
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g mælk
Blødt marengslåg
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • 1 sjat hvidvinseddike
Hindbær
  • 100 g hindbærmarmelade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Blødt smør og sukker piskes luftigt med en el-pisker. Derefter piskes ægget i.
  3. I en anden skål vendes hvedemel med vaniljesukker og bagepulver.
  4. Kom derefter melblandingen ned til smørblandingen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende. Vend også mælken i.
  5. Fordel dejen i to runde aluforme med en diameter på 15 centimeter. Du kan også bruge en større form, eks. en springform.
  6. Bag de to kager i ca. 15 minutter, så de bliver gyldne på oversiden.
  7. Imens piskes marengs til mormors marengskage sammen. Pisk æggehvider og sukker sammen med lidt hvidvinseddike (ca. en halv teskefuld), så du får en stiv marengs. Lav testen hvor du vender bunden i vejret på skålen, og her skal marengsen kunne blive i skålen.
  8. Kom den færdige marengs i en sprøjtepose.
  9. Tag de to kager ud af ovnen, og fordel ca. 3-4 teskefulde hindbærmarmelade på hver. Hold ca. 1 centimeters afstand ud til kanten.
  10. Klip hul i sprøjteposen, og det må gerne et lidt større hul. I en spiral sprøjtes marengs nu ud over kage og hindbærmarmelade, hvor du starter yderst og slutter på midten.
  11. Nu skal mormors marengskage bages færdig på næstnederste rille i ca. 10 minutter, så den bløde marengs får lidt farve.
    marengskage med hindbær
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1499kcalKulhydrater: 230gProtein: 20gFedt: 57gMættet fedt: 35gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 2gKolesterol: 228mgNatrium: 1087mgKalium: 392mgKostfibre: 3gSukker: 144gVitamin A: 1843IUVitamin C: 4mgCalcium: 179mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Mormors marengskage køles helt af inden den skæres ud.

Kagen holder sig frisk et par dage.

Se også andre lignende opskrifter med marengs som vores populære key lime pie og hvepsebo kage med kokosmarengs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase Enevoldsen skriver

    marts 22, 2025 at 11:17 am

    Kan huske den fra barndommen

    Svar
  2. Jolanda skriver

    marts 19, 2025 at 6:58 pm

    Kan du venligst svare på mit spørgsmål af 4.juli 2024.

    Svar
  3. Lis skriver

    januar 16, 2025 at 9:38 am

    Hedder bedstefars skæg

    Svar
  4. SunridHøjgaard skriver

    september 29, 2024 at 6:21 pm

    Så lækker👍

    Svar
  5. Jolanda skriver

    juli 04, 2024 at 7:42 pm

    Hvis jeg ikke vil bage 2 små kager men 1 stor, kan du så fortælle, hvor stor formen så skal være samt hvad bagetiden så er.

    Vh Jolanda

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required