• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kanelsnegle opskrift med creme og remonce

Kanelsnegle opskrift med creme og remonce

billede med kanelsnegle
Lækre og hjemmebagte kanelsengle med lækkert fyld af den bedste kanelremonce. Sneglene er nemme at bage, og de pyntes med glasur. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  23. januar 2024

Del gerne:
318
SHARES
FacebookMessenger318PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kanelsnegle
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Koldhævede
  8. Frysning
  9. I fad
  10. Uden gær
  11. Kagesnegle uden æg
  12. Uden mælk
  13. Kanelsneglekagemand
  14. Er kanel farligt?
Gå til opskrift

Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle, der altid er et sikkert hit. Her er min nemme og skudsikre opskrift på de populære kagesnegle, hvor fyldet bliver i kagerne.

Opskriften giver 12 nemme snegle med lækker kanelremonce og creme, som bages på én bageplade. Altid populære kager, der nemt pyntes med glasur.

Se i øvrigt gerne min video i opskriften med fremgangsmåde, hvis der er noget du er i tvivl om. Og der er også beskrivende billeder i denne opskrift.

Se også disse opskrifter:

  • Kæmpe kanelsnegl i form
  • Kanelsnegle i airfryer
  • Kanelsneglekage
  • Onsdagssnegle

Opskrift

billede med kanelsnegle

Kanelsnegle

Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
Bedømmelse
4.8 fra 104 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 6 g salt
  • 75 g smør - skal være meget blødt

Remonce

  • 200 g smør - meget blødt
  • 200 g brun farin
  • 10 g kartoffelmel
  • 10 g kanel

Kagecreme

  • 200 g kagecreme

Glasur

  • 200 g flormelis
  • vand - koldt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vand (lunkent) kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i vandet. Brug en ske. Derefter røres æg i.
  • Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og salt, og æltes ind i dejen. Dejen til kanelsnegle køres med dejkrog først i 3 minutter ved middel hastighed.
  • Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes videre ved middel hastighed i 5 minutter. Samlet æltetid er altså ca. 8 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Se eventuelt i min video med fremgangsmåde hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
  • Rør ingredienserne til remonce sammen, men rør den ikke for længe. Kun så den netop er samlet. Du bruger smør, brun farin, kartoffelmel og kanel. Lav også en portion kagecreme, hvilket jeg synes giver mere saftige kanelsnegle. Men du kan også udelade cremen.
  • Rul dejen jævnt ud til en firkant på cirka 60 gange 30 centimeter. Du skal ikke ælte dejen inden, da den er nemmere at rulle ud, når den bare har hvilet.
  • Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Lad de sidste 3 centimeter være fri for fyld, da denne del bukkes ind under kanelsneglene.
  • Rul dejen løst sammen, skær ud i 12 lige store skiver, buk endestykket ind under hver snegl og sæt dem på bageplade med bagepapir eller i bakker, som jeg gør i videoen. Med et par fingre presses dejen i midten forsigtigt lidt ned.
    kanelsnegl sat til hævning
  • Lad dine kanelsnegle hæve tildækket i ca. 40 minutter.
    hævetid på kanelsnegle er ca. 40 minutter, og nu er de klar til at blive bagt
  • Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 17-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Jeg plejer at bage kanelsneglene på næstnederste rille.
    færdigbagte kanelsnegle i form
  • Lad kanelsneglene køle lidt af på en rist, hvorefter de pyntes med glasur, som du laver af flormelis og lidt vand.
    glasur på kanelsnegle

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
449
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
366
mg
16
%
Kalium
 
69
mg
2
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
595
IU
12
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Koldhævede

Tip: Du kan lade kanelsneglene koldhæve i køleskabet natten over. Her halveres mængden af gær, altså svarende til 15 gram.

Om morgenen tændes ovnen på 220 grader over- og undervarme, og imens lader du dem stå og hvile på bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.

Bages derefter som beskrevet i opskriften. Så har du friskbagte snegle til morgenkaffen. Se i øvrigt også min video med fremgangsmåde.

Frysning

Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først.

Du kan eventuelt også fryse de ubagte snegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn.

Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager dem færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.

I fad

Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.

Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor de stilles tæt i et fad. Det er blandt andet godt hvis du skal have dem med til arbejdet eller skolen.

Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.

Uden gær

Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.

Og da hævetiden på disse snegle med kanel i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.

Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og  i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver.

Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have stillet kanelsneglene på bagepladen eller i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.

En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.

Kagesnegle uden æg

Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg.

Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk.

Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.

Uden mælk

Lige så nemt er det at lave dem uden mælk.

Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand.

På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.

Kanelsneglekagemand

Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand.

Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand.

Efter bagning pyntes med glasur og slik.

Og så er kanelsneglen jo også i familie med både kanelsnurrer og kanelstang, som også er fremragende bagværk.

Er kanel farligt?

Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?

Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.

Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel.

I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.

Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt.

Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    maj 05, 2025 at 2:47 pm

    Det lyder som dejlige snegle.
    Jeg tænker at røre crèmen sammen med remonce. Det kan vel godt lade sig gøre. Eller...

    Svar
  2. Ruth Christensen

    juni 08, 2024 at 8:40 pm

    Det er en fantastisk god opskrift. Rigtig god afstemt smag og lækker konsistens😁

    Svar
  3. Cabra

    marts 12, 2024 at 2:07 pm

    Der skal mere mel til, ellers hænger dejen fast på bordet

    Svar
  4. Helga

    januar 27, 2024 at 11:48 am

    Hej Holger
    Skulle der ikke have stået 450g mel i stedet for 350g? Jeg kom i hvert fald det mere i, og kan se i kommentarsporet, at andre har været nødt til det samme. Desuden blev bundene ikke bagt igennem, selvom jeg gav dem ekstra tid. Til sidst måtte jeg vende dem på hovedet og bage dem på varmluft, for at få dem gennembagte. De blev dog stadig gode, med en lettere karamelliseret bund og masser af glasur:-D

    Svar
  5. Karin

    januar 19, 2024 at 12:29 pm

    Dejen er helt flydende. Har endda kommet ekstra mel i. Fungere ikke. Tror ikke de bliver ordentlig bagt.

    Svar
  6. EraOra

    september 17, 2023 at 10:45 am

    Ved ikke hvad der går galt. Har nu prøvet to gange og min dejlige bliver tynd som bare fanden :/ Nu tilsætter jeg eksta mel..håber de stadig bliver gode.

    Svar
  7. Birthe Fisker

    august 09, 2023 at 4:01 pm

    Hvorfor kan jeg ikke længere gemme nogen af opskrifterne. Nu er jeg nød til at gemme dem alle. For sletter jeg evt. dagens madopskrifter, kan jeg ikke gemme den jeg vil beholde.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2023 at 9:06 pm

      Hej Birthe
      Når du er logget på, kan du sagtens gemme opskrifterne på din egen liste.
      Og de forsvinder ikke igen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Tine

    maj 04, 2023 at 7:25 am

    Hej Holger
    Tak for skønne opskrifter:)
    Hvilken slags kagecreme er bedst til disse snegle? De skal fryses. Er det den bagefaste? HVIS jeg skal købe er der en der bedre end andre? Bedste hilsner Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2023 at 7:41 am

      Hej Tine
      Du kan bruge begge. Jeg bruger den hjemmelavede i opskriften, men du kan bestemt også bruge de købte de er fine. Dr. Oetkers er en fin kagecreme til kanelsnegle.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Ole

    juni 02, 2022 at 7:21 pm

    Hej, jeg vil lave kanelstang, men kan ikke få kærnemælk hvor jeg bor (Brasilien). Hvad kan jeg erstatte det med? Tak for alle de gode opskrifter!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2023 at 7:40 am

      Hej Ole
      Du kan bare bruge mælk - det er lige så fint 🙂
      Alt det bedste til dig i Brasilien.
      Holger

      Svar
    • Ole

      juli 27, 2023 at 8:43 am

      Du kunne også lave en snyde-kærnemælk, og så bare bruge almindelig mælk med lidt citron / eddike i 🙂 Du kan finde opskrifter på dette ved en simple google søgning 🙂

      Svar
  10. Bente

    marts 13, 2021 at 2:06 pm

    Kan man ikke bruge andet end sødmælk? Har alt hjemme til at bage dem, bare kun minimælk 🤔😉

    Svar
  11. Cindie

    maj 05, 2020 at 12:51 pm

    Hej der er fejl i remoncen, der står 2xsmør istedetfor smør og sukker

    Mvh Cindie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2020 at 3:02 pm

      Hej Cindie
      Godt spottet - mange tak 🙂
      Den er nu rettet til.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required