Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Mexicansk suppe med græskar og chili

Mexicansk suppe med græskar og chili

billederesultat for mexicansk suppe med græskar og chili
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.

Denne opskrift på mexicansk suppe giver en nem, lækker og krydret smag af Mexico.

Suppen laves blandt andet med græskar og chili, og den kan du bruge både som en forret og let hovedret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mexicansk suppe

Mexicansk suppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 alm. løg grofthakkede
  • 3 fed hvidløg grofthakkede
  • Lidt olie til sautering
  • 600 g græskar i tern, brug Hokkaido græskar
  • 350 g kartofler i tern
  • 1 ingefær lille knold, fintrevet
  • 1-2 små chili afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe
  • 0,5 tsk spidskommen stødt
  • 1,2 l vand
  • 3 bouillonterninger gerne klar bouillon
  • 2 tsk sukker
  • 1 citron
  • 1,5 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kidneybønner ca. 230 gram afdryppet vægt

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg sauteres af i en sjat olie i en stor gryde, men skal ikke tage farve.
  2. Hokkaido græskar halveres og kernerne skrabes ud med en ske. Du skal bruge ca. et halvt græskar - afhængig af størrelsen. Skær derefter det halve græskar i mindre tern.
  3. Kartofler skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, der kommes i gryden sammen med græskartern. Det er fundamentet i en mexicansk suppe.
  4. Skræl en lille knold ingefær, og riv den i gryden.
  5. Chili halveres og kernerne kasseres. Skær derefter i mindre stykker og kom i gryden. Mængden af chili afhænger af hvor stærk du ønsker græskarsuppen, men jeg plejer at bruge to stk. chili med en styrke på 8 til min mexicanske suppe.
  6. Derefter tilsættes spidskommen, vand, bouillonterninger og lidt sukker.
  7. Kog nu den mexicanske græskarsuppe i cirka 20 minutter, indtil græskar og kartofler er kogt helt møre.
  8. Find din stavblender frem og blend suppen direkte i gryden. Det nemmeste er, at holde gryden lidt på skrå og så blende nede i bunden. Så tager det ikke lang tid.
  9. Stil græskarsuppen tilbage på kogepladen, kom lidt fløde ved og varm suppen op igen.
  10. Smag den til med lidt citronsaft, salt og peber.
  11. Kom kidneybønnerne i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Varm dem derefter igennem i den mexicanske græskarsuppe, hvorefter den er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier361kcalKulhydrater52gProtein11gFedt14gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol42mgNatrium630mgKalium1342mgKostfibre9gSukker12gVitamin A13440IUVitamin C67mgCalcium122mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Mexicansk suppe med græskar og kartofler serveres straks i skåle, og du kan pynte med finthakket persille eller koriander.

Serveres med brød til - og også gerne tortilla chips. Velbekomme.

Du kan se flere opskrifter fra det mexicanske køkken her.

Flere inspirerende opskrifter:

Kokossuppe
Kokossuppe med kylling, svampe og grøn karrypasta er en varm ret til kolde tider. Her er opskriften på en dejlig thaisuppe med masser af smag.
Se opskriften her
Kokossuppe med kylling
Nem hokkaidosuppe opskrift
Her får du min opskrift på en skøn hokkaidosuppe. En fyldig og cremet suppe med det sunde hokkaido græskar. Suppen er nem at lave og tager ikke lang tid.
Se opskriften her
hokkaidosuppe
Sprøde græskar fritter i ovn - nem opskrift
Den bedste opskrift på sprøde græskar fritter, der laves en butternut squash. Græskarfritterne bages i ovnen med groft salt og timian.
Se opskriften her
billede med græskar fritter lavet af butternut squash
Hasselback butternut squash - nem opskrift til ovn
Min opskrift på hasselback butternut squash. En nem måde at ovnbage græskarret på, og det er perfekt som tilbehør til mange slags kødretter.
Se opskriften her
billederesultat for hasselback butternut squash
Chili con carne
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
Billede af chili con carne.
Mexicanske pandekager - nem opskrift
Opskrift på mexicanske pandekager, der fyldes med hakket oksekød og masser af tomat, majs, agurk, peberfrugt og iceberg salat.
Se opskriften her
mexicanske pandekager med hakket oksekød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required