• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mexicansk kylling

Mexicansk kylling

Mexicansk kylling i fad
Mexicansk kylling i fad er en nem og lækker ret til aftensmad, hvor du laver hele retten i fadet. Det mexicanske kyllingefad er blandt andet med majs, kidneybønner og salsa. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  6. juli 2023

Del gerne:
265
SHARES
FacebookMessenger265PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på mexicansk kylling i fad. En meget nem ret med kyllingeret med mexicanske ingredienser, som laves i ovn.
  2. Opskrift på mexicansk kylling
  3. Mexicansk kylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på mexicansk kylling i fad. En meget nem ret med kyllingeret med mexicanske ingredienser, som laves i ovn.

Mexicansk kylling i fad er en virkelig nem opskrift på god hverdagsmad til hele familien.

Her laver du nemlig hele den mexicanske ret i samme fad, og det gælder både kylling, ris, salsa, majs og kidneybønner.

Det er altså en super enkel og nem one pot ret med ris, kylling og bønner, som du laver i din ovn.

Er du ikke så glad for kidneybønner, kan de udskiftes med et par røde peberfrugter, som du skærer ud i mindre tern.

Se mere indhold her:

  • Mexicansk farsbrød med hvidløg og ost
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Mexicanske pandekager med hakket oksekød

Opskrift på mexicansk kylling

Mexicansk kylling i fad

Mexicansk kylling

Her får du den bedste opskrift på mexicansk kylling i fad. En meget nem ret med kyllingeret med mexicanske ingredienser, som laves i ovn.
Bedømmelse
4.7 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g ris - rå, evt. basmati ris
  • 285 g majs - svarende til en dåse
  • 1 rødløg - finthakket
  • 230 g salsa - gerne styrke medium
  • 1 dåse kidneybønner - svarende til ca. 250 gram nettovægt
  • 6 dl bouillon - gerne høns
  • 2 tsk taco krydderi - evt. hjemmelavet taco krydderimix
  • 500 g kylling - kyllingebryst filet i tern
  • 2-3 forårsløg - i tynde skiver, til pynt
  • bredbladet persille - til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  • Kom ris i bunden af fadet sammen med majs og finthakket rødløg.
  • Tilsæt også salsa sammen med kidneybønner. Jeg plejer at bruge en salsa i styrke medium til mexicansk kylling i fad, men brug som du synes. Kidneybønner kan erstattes med to røde peberfrugter i tern. Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte og skyl under den kolde hane.
  • Derefter kommes bouillon ved sammen med taco krydderi. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter det hele vendes rundt.
  • Kyllingebryst skæres i mindre tern, der lægges i fadet. Prik gerne kyllingestykkerne lidt ned i retten.
  • Beklæd fadet med sølvpapir, og vær sikker på det slutter tæt hele vejen rundt.
  • Mexicansk kylling i fad skal nu have ca. 30 minutter.midt i ovnen, så kyllingekødet er tilberedt.
  • Pynt den mexicanske kyllingeret med snittet forårsløg og lidt bredbladet persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
485
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
1040
mg
45
%
Kalium
 
819
mg
23
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
657
IU
13
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Mexicansk kylling i fad serveres straks, og der behøver ikke serveres andre ting til. Et stykke brød er dog altid godt.

Du kan også serveres mexicanske tortillas til retten, hvor du ruller tortillas sammen om fylder. Se i øvrigt her hvordan du nemt varmer tortillas i din mikroovn.

Ønskes en mexicansk kyllingeret med ost, kan du tage fadet ud efter de 30 minutter, fjern sølvpapiret og drys revet ost over. En cheddar er god til denne mexicanske kyllingeret.

Stil så fadet tilbage i ovnen - uden at dække det over - og gratinér nu osten i ca. 5 minutter.

Her kan du i øvrigt se flere lækre opskrifter på mexicansk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Tarp

    juli 07, 2024 at 7:24 pm

    Hej retten smagte som sådan dejligt, men risene kunne bare ikke blive nok. (Det samme sker også hver gang i retter med kartofler, der formodes at kunne koge møre i en sovs i stedet for i vand på komfur). Efter 45 minutter tog vi det ud og måtte tygge os igennem på ingen måde kogte ris. Ikke særligt lækkert. (Ovnen passer fint med alverdens andre retter, det er ikke noget med det at gøre). Risene burde have været forkogt. Så ville det have været en helt anden historie.

    Svar
  2. Ronni

    juli 06, 2023 at 10:17 am

    Kunne man lave den i en rømertopf

    Svar
  3. Rikke

    juni 07, 2023 at 8:59 pm

    Jeg tænker at kidneybønnerne må være en dåse, inden de er drænet? Ellers er det nok snarere to dåser, hvis man skal have 420g. Der er vist også noget galt med næringsindhold for retten. Det er ca. 500kcal/portion 😅

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 07, 2023 at 9:42 pm

      Hej Rikke
      Mange tak - og du har ret. Det er en dåse kidneybønner, der drænes. Jeg har lige præciseret opskriften, og lavet beregning på næringsindholdet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Rita

    maj 24, 2023 at 7:28 am

    Rigtig dejlig ret, men 30 minutter er alt for lidt.
    Jeg gav retten 1 time og så var både ris og kylling gennemkogt

    Svar
  5. Jannie

    juli 05, 2022 at 6:12 pm

    Jeg har prøvet retten. Men risene var meget rå stadig efter de 30 min…. Så næste gang koger jeg risene lidt først og ser om det hjælper 😊

    Svar
  6. Louise Thomsen

    juli 03, 2022 at 5:57 pm

    står og laver det lige nu, det er langt fra nok, med sølvpapir over, risne er langt fra nok og alt for meget væske, så nu bliver det uden sølvpapir i godt 15 min

    Svar
  7. Janni

    maj 07, 2022 at 7:46 pm

    Skøn mexicansk ret. Jeg skulle bare ikke have lagt sølvpapir over retten. Det gjorde at kyllingen ikke var ordentligt stegt efter tiden i opskriften. Så næste gang bliver det uden stanniol 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required