• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Mazarinkage - Opskrift på den perfekte mazarintærte

billede med mazarinkage mazarintærte
En lækker mazarinkage med et lag blød nougat på toppen. Bedre mazarintærte får man ikke. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  27. august 2022

Del gerne:
593
SHARES
FacebookMessenger593PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få den bedste opskrift på mazarinkage, der smager himmelsk godt. En virkelig lækker mazarintærte, der overtrækkes med et lag blød nougat.
  2. Opskrift på mazarinkage
  3. Mazarinkage - Opskrift på den perfekte mazarintærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på mazarinkage, der smager himmelsk godt. En virkelig lækker mazarintærte, der overtrækkes med et lag blød nougat.

Mazarinkage er en super dejlig kage, og her kan du se hvordan du laver den perfekte mazarintærte.

Det er en skøn kage, der toppes med en lækker blød nougat, og denne kage bages i en tærteform, der har en diameter på ca. 20 centimeter.

Den bages med en lækker mazarinmasse, og kagen passer fint til ca. 6 personer. Se også min opskrift på æblemazarin.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Chokolademuffins
  • Gateau Marcel
  • Gulerodskage
  • H.C. Andersen kage

Opskrift på mazarinkage

billede med mazarinkage mazarintærte

Mazarinkage - Opskrift på den perfekte mazarintærte

Få den bedste opskrift på mazarinkage, der smager himmelsk godt. En virkelig lækker mazarintærte, der overtrækkes med et lag blød nougat.
Bedømmelse
4.6 fra 20 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt
  • 50 g sukker
  • 20 g pasteuriserede æggeblommer

Fyld til mazarinkage

  • 75 g sukker
  • 125 g smør - blødt
  • 1 nip salt
  • 150 g marcipan
  • 1 æg
  • 50 g pasteuriserede æggehvider

Nougat

  • 150 g blød nougat

Fremgangsmåde

  • Vej hvedemel og koldt smør af i en skål, og smuldr smørret ud i melet. Rør derefter sukker og æggeblomme.
  • Saml til en hurtig mørdej og stil på køl i 45 minutter.
  • Imens sukker, blødt smør og et nip salt grundigt sammen i en skål.
  • I en anden skål smuldres marcipan i, og røres grundigt sammen med et æg og æggehvider.
  • Rør nu marcipanindholdet sammen med smørindholdet, så du får en luftig masse.
  • Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
  • Dejen rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 20 centimeter. Smør formen og læg dejen på plads i den.
  • Fordel mazarinfyldet til din mazarinkage på bunden.
  • Bag din mazarintærte i ca. 23 minutter midt i ovnen.
  • Tag mazarinkagen ud, og lad den køle en smule af.
  • Blød nougat smeltes ved meget lav varme og fordeles på mazarintærten.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
582
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
282
mg
12
%
Kalium
 
130
mg
4
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
31
g
34
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
1016
IU
20
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad nu din mazarinkage sætte sig, så den er til at skære ud i faste og passende stykker.

Mazarintærte skal ikke opbevares på køl, men blot i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte

    september 17, 2022 at 4:06 pm

    Æggeblomme og æggehvide ……svarer det til 1 æg?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 18, 2022 at 9:24 am

      Hej Dorte
      Jeps - lige præcist 🙂
      Alt det bedste og god bagelyst
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required