Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Marieboller: Opskrift på en lækker bagerklassiker

Marieboller: Opskrift på en lækker bagerklassiker

billede med marieboller
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS

Få min opskrift på marieboller, der er lækre kager med vandbakkelse, mørdej og creme. Mariebollerne er nemme at bage og smager himmelsk godt.

Marieboller er en klassisk bagerkage, der er en kombination af vandbakkelser, mørdej og kagecreme. Alt samlet i samme bolle.

Du kan nemt lave alle ingredienserne til mariebollerne fra bunden, og her følger du blot linket under ingredienser. Det tager faktisk ikke så lang tid.

Bollerne kan fyldes med en almindelig kagecreme, men du kan også blande cremen med flødeskum i forholdet 1:1. Så får du en skøn og luftig konditorcreme, der også er perfekt i mariebollerne.

Af denne mængde kan du nemt lave 9 boller på en bageplade, men du kan også lave en dobbelt portion.

Brug rester af mørdej og creme til cremelinser, og rester af vandbakkelsedej kan jo altid lave til lækre fastelavnsboller.

Se også de populære opskrifter på:

  • Walesstang
  • Waleskrans

Opskrift på marieboller

Marieboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Få min opskrift på marieboller, der er lækre kager med vandbakkelse, mørdej og creme. Mariebollerne er nemme at bage og smager himmelsk godt.
Antal: 9 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 portion mørdej
  • 0,5 portion vandbakkelse
  • 0,5 portion kagecreme
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mørdej som anvist i linket. Det er meget nemt. Læg mørdejen på køl i 30 minutter.
  2. Derefter laves du dej til vandbakkelser som anvist i linket. Kom den færdige dej i en sprøjtepose.
  3. Lav kagecreme som anvist. Den hjemmelavede kagecreme er god, men du kan også bruge en købt kagecreme. Kom cremen i en sprøjtepose med lille tyl, så du kan få cremen ind i mariebollerne.
  4. Så er du klar til at bage marieboller, hvilket faktisk er ganske nemt. Tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
  5. Sprøjt 9 toppe vandbakkelse ud på bageplade. Du kan se fremgangsmåde i min video. Hver bolle laves af ca. 2 spiseskefulde dej.
  6. Mørdej rulles ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og udstikkes i cirkler med en diameter på 6 centimeter. Læg en skive mørdej på hver top vandbakkelse.
  7. Bag mariebollerme midt i ovnen i ca. 25 minutter. Her krakelerer mørdejen på toppen af bollerne, og sådan skal det være.
  8. Tag bollerne ud og klip et lille snit i siden på hver mariebolle. Fyld dem med creme.
  9. Sigt lidt flormelis over de afkølede marieboller.

Næringsindhold

Kalorier401kcalKulhydrater33gProtein5gFedt28gMættet fedt8gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt14gNatrium183mgKalium41mgKostfibre1gSukker3gVitamin A1IUCalcium7mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De lækre marieboller kan spises straks.

Du kan også fryse dem ned, men vent så med at sigte dem med flormelis.

Mariebollerne er dog bedst som friskbagte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merete skriver

    januar 17, 2023 at 7:17 pm

    Hvordan kan vandbakkelsedejen krakelere på toppen når den ligger nederst under mørdejen ?

    Svar
    • Jolanda skriver

      februar 19, 2024 at 2:57 pm

      Hej Merete.
      Det er fordi vandbakkelser hæver godt op, modsat mørdej. Så må det briste eller bære. Og her brister det, om man må sige.

      Svar
  2. Hans bredahl skriver

    november 29, 2022 at 12:01 pm

    Ejdammerboller

    Svar
  3. Kageglad skriver

    november 24, 2022 at 4:50 pm

    Skal kagecremen sprøjtes i mens bollerne er rygende varme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 24, 2022 at 5:19 pm

      Hej Kageglad
      Nej, lad lige bollerne stå 5-10 minutter - så er de nemmere at arbejde med 🙂
      Og god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required