Få min opskrift på marieboller, der er lækre kager med vandbakkelse, mørdej og creme. Mariebollerne er nemme at bage og smager himmelsk godt.
Marieboller er en klassisk bagerkage, der er en kombination af vandbakkelser, mørdej og kagecreme. Alt samlet i samme bolle.
Du kan nemt lave alle ingredienserne til mariebollerne fra bunden, og her følger du blot linket under ingredienser. Det tager faktisk ikke så lang tid.
Bollerne kan fyldes med en almindelig kagecreme, men du kan også blande cremen med flødeskum i forholdet 1:1. Så får du en skøn og luftig konditorcreme, der også er perfekt i mariebollerne.
Af denne mængde kan du nemt lave 9 boller på en bageplade, men du kan også lave en dobbelt portion.
Brug rester af mørdej og creme til cremelinser, og rester af vandbakkelsedej kan jo altid lave til lækre fastelavnsboller.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på marieboller
Marieboller
Ingredienser
- 0,5 portion mørdej
- 0,5 portion vandbakkelse
- 0,5 portion kagecreme
- 2 spsk flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at lave mørdej som anvist i linket. Det er meget nemt. Læg mørdejen på køl i 30 minutter.
- Derefter laves du dej til vandbakkelser som anvist i linket. Kom den færdige dej i en sprøjtepose.
- Lav kagecreme som anvist. Den hjemmelavede kagecreme er god, men du kan også bruge en købt kagecreme. Kom cremen i en sprøjtepose med lille tyl, så du kan få cremen ind i mariebollerne.
- Så er du klar til at bage marieboller, hvilket faktisk er ganske nemt. Tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
- Sprøjt 9 toppe vandbakkelse ud på bageplade. Du kan se fremgangsmåde i min video. Hver bolle laves af ca. 2 spiseskefulde dej.
- Mørdej rulles ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og udstikkes i cirkler med en diameter på 6 centimeter. Læg en skive mørdej på hver top vandbakkelse.
- Bag mariebollerme midt i ovnen i ca. 25 minutter. Her krakelerer mørdejen på toppen af bollerne, og sådan skal det være.
- Tag bollerne ud og klip et lille snit i siden på hver mariebolle. Fyld dem med creme.
- Sigt lidt flormelis over de afkølede marieboller.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
De lækre marieboller kan spises straks.
Du kan også fryse dem ned, men vent så med at sigte dem med flormelis.
Mariebollerne er dog bedst som friskbagte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Merete
Hvordan kan vandbakkelsedejen krakelere på toppen når den ligger nederst under mørdejen ?
Jolanda
Hej Merete.
Det er fordi vandbakkelser hæver godt op, modsat mørdej. Så må det briste eller bære. Og her brister det, om man må sige.
Hans bredahl
Ejdammerboller
Kageglad
Skal kagecremen sprøjtes i mens bollerne er rygende varme?
Holger Rørby Madsen
Hej Kageglad
Nej, lad lige bollerne stå 5-10 minutter - så er de nemmere at arbejde med 🙂
Og god bagelyst.
Alt det bedste
Holger