• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Marieboller: Opskrift på en lækker bagerklassiker

Marieboller: Opskrift på en lækker bagerklassiker

billede med marieboller
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Få min opskrift på marieboller, der er lækre kager med vandbakkelse, mørdej og creme. Mariebollerne er nemme at bage og smager himmelsk godt.

Marieboller er en klassisk bagerkage, der er en kombination af vandbakkelser, mørdej og kagecreme. Alt samlet i samme bolle.

Du kan nemt lave alle ingredienserne til mariebollerne fra bunden, og her følger du blot linket under ingredienser. Det tager faktisk ikke så lang tid.

Bollerne kan fyldes med en almindelig kagecreme, men du kan også blande cremen med flødeskum i forholdet 1:1. Så får du en skøn og luftig konditorcreme, der også er perfekt i mariebollerne.

Af denne mængde kan du nemt lave 9 boller på en bageplade, men du kan også lave en dobbelt portion.

Brug rester af mørdej og creme til cremelinser, og rester af vandbakkelsedej kan jo altid lave til lækre fastelavnsboller.

Se også de populære opskrifter på:

  • Walesstang
  • Waleskrans

Opskrift på marieboller

billede med marieboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marieboller

4.86 fra 7 stemmer
Få min opskrift på marieboller, der er lækre kager med vandbakkelse, mørdej og creme. Mariebollerne er nemme at bage og smager himmelsk godt.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 9 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 401
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 portion mørdej
  • 0,5 portion vandbakkelse
  • 0,5 portion kagecreme
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave mørdej som anvist i linket. Det er meget nemt. Læg mørdejen på køl i 30 minutter.
  2. Derefter laves du dej til vandbakkelser som anvist i linket. Kom den færdige dej i en sprøjtepose.
  3. Lav kagecreme som anvist. Den hjemmelavede kagecreme er god, men du kan også bruge en købt kagecreme. Kom cremen i en sprøjtepose med lille tyl, så du kan få cremen ind i mariebollerne.
  4. Så er du klar til at bage marieboller, hvilket faktisk er ganske nemt. Tænd ovnen på 200 °C over- og undervarme.
  5. Sprøjt 9 toppe vandbakkelse ud på bageplade. Du kan se fremgangsmåde i min video. Hver bolle laves af ca. 2 spiseskefulde dej.
  6. Mørdej rulles ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og udstikkes i cirkler med en diameter på 6 centimeter. Læg en skive mørdej på hver top vandbakkelse.
  7. Bag mariebollerme midt i ovnen i ca. 25 minutter. Her krakelerer mørdejen på toppen af bollerne, og sådan skal det være.
  8. Tag bollerne ud og klip et lille snit i siden på hver mariebolle. Fyld dem med creme.
  9. Sigt lidt flormelis over de afkølede marieboller.

Næringsindhold

Kalorier: 401kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 28gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gNatrium: 183mgKalium: 41mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 1IUCalcium: 7mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De lækre marieboller kan spises straks.

Du kan også fryse dem ned, men vent så med at sigte dem med flormelis.

Mariebollerne er dog bedst som friskbagte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merete

    januar 17, 2023 at 7:17 pm

    Hvordan kan vandbakkelsedejen krakelere på toppen når den ligger nederst under mørdejen ?

    Svar
    • Jolanda

      februar 19, 2024 at 2:57 pm

      Hej Merete.
      Det er fordi vandbakkelser hæver godt op, modsat mørdej. Så må det briste eller bære. Og her brister det, om man må sige.

      Svar
  2. Hans bredahl

    november 29, 2022 at 12:01 pm

    Ejdammerboller

    Svar
  3. Kageglad

    november 24, 2022 at 4:50 pm

    Skal kagecremen sprøjtes i mens bollerne er rygende varme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 24, 2022 at 5:19 pm

      Hej Kageglad
      Nej, lad lige bollerne stå 5-10 minutter - så er de nemmere at arbejde med 🙂
      Og god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required