• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

manitoba brød
Et lækkert og luftigt manitoba brød, ligesom italienerne bager det. Brødet er nemt at lave, og det skal hæve i cirka seks timer. Bruges som madbrød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  13. august 2023

Del gerne:
591
SHARES
FacebookMessenger591PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
  2. Opskrift på manitoba brød
  3. Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.

Manitoba brød bages selvfølgelig af det gode manitoba hvedemel, og det er meget nemt at lave.

Af denne opskrift får du et stort madbrød, men du kan også vælge af lave to eller tre mindre brød. Så er bagetiden selvfølgelig lidt kortere.

Opskriften giver et stort brød. Se også min populære opskrift på ciabattabrød med store huller.

Opskrift på manitoba brød

manitoba brød

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 6 timer timer 45 minutter minutter
Antal 1 brød
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g vand - koldt
  • 5 g gær
  • 550 g Manitoba hvedemel
  • 12 g salt

Fremgangsmåde

  • Koldt vand og gær røres ud i skålen til røremaskinen. Brug en spiseske til det.
  • Ælt så 550 gram manitoba hvedemel ind i dejen sammen med salt. Brug dejkrogen.
  • Ælt dejen ved en middel hastighed i cirka 12 minutter, så dejen slipper skålen.
  • Drys lidt mel ud på køkkenbordet og tag dejen ud på det. Virk dejen op - se eventuelt her hvordan man virker brød op.
  • Smør skålen med olivenolie og læg dejen tilbage i skålen
  • Beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve i seks timer.
  • Virk dejen op igen og form et stort manitoba brød. Drys manitoba mel over brødet, og giv det 5-6 skrå rids med en savtakket kniv.
  • Lægges på bageplade med bagepapir eller bages på bagestål.
  • Bag dit manitoba brød ved 250 grader varmluft i fem minutter, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 grader varmluft og brødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Samlet bagetid er altså 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2007
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
4683
mg
204
%
Kalium
 
620
mg
18
%
Kulhydrater
 
421
g
140
%
Kostfibre
 
15
g
63
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
57
g
114
%
Calcium
 
98
mg
10
%
Jern
 
26
mg
144
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte brød køle af på en rist inden du skærer det ud.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmebagt italiensk focaccia

Store og luftige pitabrød

Durumboller - nemme italienske boller med durum mel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Veronika

    december 06, 2024 at 11:28 am

    Dette var et nydelig brød.

    Svar
  2. Else nielsen

    august 16, 2024 at 10:55 am

    Super dejligt

    Svar
  3. Sofie

    maj 14, 2024 at 9:32 am

    Det er altså et virkelig lækkert brød, som vi også bruger til hjemmelavet bruschetta. Kan klart anbefales og så er det nemt at bage.

    Svar
  4. Pia Merete Lilja Andersen

    maj 14, 2024 at 9:09 am

    Hej
    Jeg vil rigtig gerne gemme opskriften, men det kan ikke lade sig gøre med denne opskrift.
    Har kigget efter flere gange. Kan Du hjælpe?
    Hilsen Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2024 at 9:32 am

      Hej Pia
      Det kan du tro, og nu er opskriften opdateret så den både kan gemmes og printes 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jørgen Nielsen

    september 21, 2022 at 3:05 pm

    Hvad nu, hvis man ikke er i besiddelse af en røremaskine?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 21, 2022 at 6:28 pm

      Hej Jørgen
      Så kan dejen sagtens æltes i hånden 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Helena Kristiansen

    februar 07, 2022 at 1:06 pm

    Kan det laves uden røremaskine? Blot med håndkraft

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2022 at 1:53 pm

      Hej Helena
      Ork ja, det kan det sagtens. Og det giver endda gode armkræfter 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. ANNETTE

    oktober 24, 2020 at 9:24 pm

    Hvis man ønsker at lave små madbrød/boller i stedet for et stort madbrød, hvor lang tid vil bagetiden så være ?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required