Makaroni med bagte tomater og spinat er en lækker italiensk opskrift, og den er samtidig en nem pastaret uden kød. Derfor er den god som vegetarret.
Her får du en virkelig lækker opskrift på makaroni med bagte tomater, peberfrugt, spinat og en super skøn tomatsauce.
For at holde fedtprocenten nede, har jeg lavet pastaretten med Cremefine 7%, men du kan også anvende en almindelig fløde.
Makaroni med bagte tomater indeholder ikke kød, og derfor er det en god ret til vegetarer, og den er altså godt mættende. Så du kommer ikke til at gå sulten fra bordet.
Hemmeligheden i pastaretten er, at du først bager tomater og peberfrugt i ovnen, og dermed får det optimale ud af smagen.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Her kan du i øvrigt læse mere om kogning af pasta.
Se også disse opskrifter:
Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost
Pasta med røget laks og spinat - nem pastaret
Vegetarisk madplan - nemme vegetaropskrifter
Opskrift på makaroni med bagte tomater
Makaroni med bagte tomater og spinat (vegetarret)
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- olivenolie
- 2 spsk balsamico
- 2 tsk oregano - tørret
- 400 g makaroni - spaghetti kan også bruges
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 200 g spinat
- 2,5 dl Cremefine - 7% eller alm. fløde
- 3 spsk tomatpasta
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Cherrytomater halveres og lægges i et ildfast fad. Peberfrugt skæres i tynde strimler, som også kommes i fadet. Hæld en god sjat olie over sammen med et par spiseskefulde balsamico og tørret oregano. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bag tomater og peberfrugt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Kog makaroni i letsaltet vand som anvist på pakken, typisk omkring 10 minutter. Makaronien må gerne have lidt bid.
- Rødløg halveres og snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauter dem ved middel varme i en god sjat olivenolie, men uden de tager farve. Brug gerne en stor pande, hvor du kan have plads til hele retten.
- Kom gradvist spinat ved så den netop falder sammen, og tilsæt derefter Cremefine eller fløde sammen med tomatpasta.
- De ovnbagte tomater og peberfrugter kommes derefter i panden og det hele vendes rundt.
- Tag så den kogte makaroni og kom over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med.
- Pluk bladene af basilikumsplanten og kom dem ved, hvorefter det vendes rundt og smages til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Makaroni med bagte tomater serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød eller grydebrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jakob
Lækker opskrift! 🙂
Men jeg synes, at Creme Fine er et trist valg. Creme Fine 7% indeholder: Vand, skummetmælk, rapsolie, palmeolie, modificeret stivelse, kærnemælkspulver, mælkesukker, methylcellulose, xanthangummi, carrageenan, polysorbate 60, sukker, mælkearoma og farvestof (carotener). Efter min mening er det et glimrende eksempel på et industri-convenience produkt, der indeholder en masse ting, man jo egentlig ikke har brug for i sin mad.
Så jeg vil da foreslå kaffefløde! Det er 9% fedt, og det er lavet af komælk.