• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Majssalsa - lækker mexicansk dip til tortilla chips

Majssalsa - lækker mexicansk dip til tortilla chips

majssalsa
Majssalsa stammer oprindeligt fra Mexico, og er majs, der tilberedes i en krydret tomatsovs. Her er min bedste opskrift på majssalsa med rød chili. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. november 2023 - Udgivet:  7. marts 2016

Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en varm og lækker majssalsa med mexicansk inspiration. Salsaen er perfekt som dip til nachos og tortillas chips.
  2. Opskrift på majssalsa
  3. Majssalsa - lækker dip til nachos
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en varm og lækker majssalsa med mexicansk inspiration. Salsaen er perfekt som dip til nachos og tortillas chips.

Majssalsa er hyggelig mad, hvor du dypper sprøde tortilla chips (majs chips) i den krydrede salsa.

Majssalsa kan laves i en frisk udgave, men jeg synes godt om denne varme version, der også er super nem at lave.

Du bestemmer selv hvor stærk du ønsker majssalsaen. Her her har jeg brugt en teske chilipulver, men du kan også anvende en rød chili, der hakkes fint.

Det synes jeg er passende. Det giver et godt riv, men stadig ikke stærkere end de fleste kan være med uden der går Chili-Klaus i den.

Du kan eventuelt tilføre mere frisk chili, eller smage salsaen til med chilipulver når den er færdig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også opskrifter på:

  • Guacamole
  • Chili con carne
  • Mexicansk risret med to slags bønner
  • Mexicanske pandekager

Opskrift på majssalsa

majssalsa

Majssalsa - lækker dip til nachos

Her er min opskrift på en varm og lækker majssalsa med mexicansk inspiration. Salsaen er perfekt som dip til nachos og tortillas chips.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetDip
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort rødløg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver - afhængig af hvor stærk du ønsker din majssalsa
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 300 g majs
  • 0,5 lime - limesaft
  • salt og friskkværnet peber
  • persille - eller koriander, hakket
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom en god slat olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg klare ved lavere varme. Det skal ikke brune, men blot steges bløde. Det tager nogle minutter ved lav varme.
  • Tilsæt så spidskommen sammen med lidt chilipulver. Du kan altid smage til med mere chili til sidst. Lad det koge et minuts tid.
  • Så kommer du hakkede tomater i gryden sammen med majs og saften af en halv lime, og lader salsaen koge yderligere et par minutter.
  • Smag din majssalsa til med salt og friskkværnet peber - og eventuelt mere chili. Kom også lidt hakket persille eller koriander i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
103
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
750
mg
33
%
Kalium
 
475
mg
14
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
420
IU
8
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Lad lige din majssalsa køle af et par minutter, og servér med tortilla chips, agurkeskiver, bagt peberfrugt og en grillet kotelet eller kyllingebryst.

Du kan anrette det som en flot tallerken, og sådan en anretning er i øvrigt fremragende som gæstemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required