• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillede majs med og uden blade

Grillede majs med og uden blade

Billed resultat for majs i grill
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 8. juli 2022

Majs er perfekte at smide på grillen, men hvordan er det nu lige man laver grillede majs med eller uden blade?

Det får du svaret på i denne opskrift, hvor jeg guider dig frem til den helt rigtige fremgangsmåde. Uanset om du foretrækker at grille majsene uden bladene, eller lade dem blive på. For det er nemlig to forskellige metoder.

Opskriften er til fire personer, fordi jeg beregner en hel majs til hver. Du skal ikke koge majskolberne først, for de kan sagtens lægges direkte på grillen.

I øvrigt foretrækker jeg at dele hver majs i to eller tre stykker, men du kan selvfølgelig også grille dem de hele majskolber. Tilberedningstiden er den samme.

Majs er nemt tilbehør når du griller, da de ikke kræver det store forberedende arbejde. Og så er de elsket af bøde børn og voksne. Se også min video med fremgangsmåde til grillning af majskolber.

Indhold
  • Grillede majs
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Majskolber med bacon og honningmarinade
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Svinemørbrad på grill
  • Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  • Kogte majs - Sådan koger du majs på 7 minutter
  • Grillet svinenakke
  • FAQ
  • Kommentarer
Billed resultat for majs i grill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillede majs

4.68 fra 79 stemmer
Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 149
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 hele majs
  • Lidt smør - smeltes
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

Grillede majs uden blade
  1. Fjern både hår og blade, og sørg for at få det hele med. Du kan enten grille dem i hel tilstand, eller dele dem i mindre stykker. Grilles ved en middel og direkte varme, hvor de skal have omkrig seks minutter.
  2. Vend majsene nogle gange undervejs så de ikke bliver svedne, og luk lågen mellem vendingerne.
  3. Undervejs pensles majsene med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
Grillede majs med bladene på
  1. Det er en lidt mere besværlig metode, men til gengæld synes det giver mere smagfulde og saftige majs. Så det er måske anstrengelserne værd.
  2. Fold bladene helt tilbage, og fjern så hårene. Fold bladene tilbage om majsen, og læg den i koldt vand i ti minutter. Det hindrer at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen.
  3. Lige inden turen på grillen foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og den drysses med lidt groft salt.
  4. Fold igen bladene på plads, og grill ved direkte varme, men her er tilberedningstiden lidt længere. Regn med cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne. Serveres straks, hvor bladene selvfølgelig fjernes.

Næringsindhold

Kalorier: 149kcalKulhydrater: 22gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 627mgKalium: 226mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 446IUVitamin C: 6mgCalcium: 5mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Lækre majskolber på grillen:

Billede med majskolber på grill.

Tips

Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad. Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først.

Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden. Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.

Flere inspirerende opskrifter:

Majskolber med bacon og honningmarinade

5 fra 2 stemmer
Sådan laver du nemt majskolber med bacon og honningmarinade. En god opskrift på lækre baconmajs, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
majskolber med bacon og honningmarinade

Flæskesteg i gasgrill

4.7 fra 78 stemmer
Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Gå til opskrift
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær

Svinemørbrad på grill

4.8 fra 57 stemmer
Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Gå til opskrift
billede med svinemørbrad

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

4.8 fra 35 stemmer
Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Gå til opskrift

Kogte majs - Sådan koger du majs på 7 minutter

4.7 fra 22 stemmer
Sådan laver du kogte majs. En nem opskrift med kogetid på majs, som serveres som lækkert tilbehør. Eksempelvis som majs med smør og parmesan.
Gå til opskrift
billederesultat for kogte majs

Grillet svinenakke

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver en grillet svinenakke med solbær BBQ. En mør og velsmagende nakkefilet, der skal have ca. 3 timer i grillen.
Gå til opskrift
grillet svinenakke

FAQ

Kan man grille frosne majskolber?

Ja, men de skal optøs først, eller gives lidt ekstra tid. Frosne forkogte kolber er nemme og hurtige, men frisk majs smager bedst.

Hvor længe skal majs grilles?

Uden blade: ca. 10–12 minutter over direkte varme
Med blade eller folie: 15–20 minutter
Vend majskolberne ofte, så de bliver jævnt grillet og ikke brænder.

Hvad kan man pensle majs med?

Der er flere muligheder for at pensle majskolberne på grillen:
Smør (evt. med hvidløg, chili, lime, eller urter)
Olivenolie
BBQ-marinade
Citronsaft + salt/peber

Skal man koge majs får de grilles?

Nej, ikke nødvendigvis. Friske majskolber kan grilles direkte – de bliver saftige og får mere smag. Men kort forkogning (5–7 minutter) kan være en fordel, hvis majsene er meget store eller lidt hårde. Forkogte majs skal kun grilles kort for farve og røgsmag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Lindberg

    august 31, 2024 at 7:18 pm

    Hej, tak for din opskrift på
    Grillet majs, blev super lækre.

    Svar
  2. nete

    juli 29, 2023 at 7:47 am

    Hvor længe skal majsene have, når man griller uden blade?
    MH Nete

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 29, 2023 at 7:55 am

      Hej Nete
      Cirka 6 minutter 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required