Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.
Spidskål er sund mad, og hvis du laver lynstegt spidskål er tilbehøret tilmed klar på få minutter.
Jeg elsker spidskålen, fordi den både er sund og nem at håndtere.
Den kan bruges til mange retter, herunder som lynstegt, men også som stuvet kål.
Fakta om spidskål
Og så er den god i salater, hvor du skærer den i helt tynde skiver. Salat med spidskål er faktisk fantastisk, og her kan du også tilsætte grønne asparges.
Spidskål er i sæson i Danmark fra starten af juni og helt frem til udgangen af september.
Allerede sidst på vinteren får vi dog de første friske spidskål fra det sydlige Europa, og de kan bestemt også spises.
Husk altid at skære stokken fra, da den ikke er rar at spise. Hverken tilberedt eller rå i salater.
Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på lynstegt spidskål
Lynstegt spidskål - sundt og nemt
Ingredienser
- 1 spidskål - selvfølgelig gerne dansk og økologisk
- 3 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at skylle spidskålen under koldt vand, og ryst vandet af.
- Skær den nederste del af spidskålen af, og kassér den. Del kålen i fire kvarte.
- Fjern nu stokken, og skær de fire kvarte stykker i tynde strimler på langs.
- Varm en pande op ved god varme, og kom lidt rapsolie på.
- Læg nu spidskålen på panden, og lynsteg den i tre minutter, så spidskålen falder sammen.
- Vend kålstrimlerne løbende, så de ikke brænder på.
- Til sidst krydrer du med lidt salt (og eventuelt friskkværnet peber), og så er den lynstegte spidskål klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Lynstegt spidskål passer perfekt til helstegt oksemørbrad og mange andre retter. Herunder også frikadeller.
I det hele taget er stegt spidskål både super nemt og godt, og så passer det til mange forskellige kødretter.
Det er faktisk en slags allround tilbehør, som altså også indeholder mange gode vitaminer og mineraler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annie
Svits nogle chalotteløg først i olie i tynde skiver.
Tilsæt den snittede spidskål.
Lige inden servering tilsættes bælgede ærter. Krydder med lidt salt og peber.
Jolanda
Jeg bruger lynstegt spidskål også til laks. Dejlig spise!