Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Lynstegt spidskål (opskrift på stegt spidskål på 3 minutter)

Lynstegt spidskål (opskrift på stegt spidskål på 3 minutter)

lynstegt spidskål
4.9 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailSMS

Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.

Indhold
  • Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.
  • Opskrift på lynstegt spidskål
  • Lynstegt spidskål - sundt og nemt
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Kommentarer

Spidskål er sund mad, og hvis du laver lynstegt spidskål er tilbehøret tilmed klar på få minutter.

Jeg elsker spidskålen, fordi den både er sund og nem at håndtere. Den kan bruges til mange retter, herunder som lynstegt, men også som stuvet kål.

Og så er den god i salater, hvor du skærer den i helt tynde skiver. Salat med spidskål er faktisk fantastisk, og her kan du også tilsætte grønne asparges.

Spidskål er i sæson i Danmark fra starten af juni og helt frem til udgangen af september. Allerede sidst på vinteren får vi dog de første friske spidskål fra det sydlige Europa, og de kan bestemt også spises.

Husk altid at skære stokken fra, da den ikke er rar at spise. Hverken tilberedt eller rå i salater.Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Stuvet spidskål
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Spidskål og kylling i fad

Opskrift på lynstegt spidskål

Lynstegt spidskål - sundt og nemt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 3 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål (selvfølgelig gerne dansk og økologisk)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle spidskålen under koldt vand, og ryst vandet af.
  2. Skær den nederste del af spidskålen af, og kassér den. Del kålen i fire kvarte.
  3. Fjern nu stokken, og skær de fire kvarte stykker i tynde strimler på langs.
  4. Varm en pande op ved god varme, og kom lidt rapsolie på.
  5. Læg nu spidskålen på panden, og lynsteg den i tre minutter, så spidskålen falder sammen.
  6. Vend kålstrimlerne løbende, så de ikke brænder på.
  7. Til sidst krydrer du med lidt salt (og eventuelt friskkværnet peber), og så er den lynstegte spidskål klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater12gProtein3gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium622mgKalium559mgKostfibre5gVitamin A286IUVitamin C95mgCalcium107mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Lynstegt spidskål passer perfekt til helstegt oksemørbrad og mange andre retter. Herunder også frikadeller.

I det hele taget er stegt spidskål både super nemt og godt, og så passer det til mange forskellige kødretter.

Det er faktisk en slags allround tilbehør, som altså også indeholder mange gode vitaminer og mineraler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie skriver

    juni 25, 2023 at 2:29 pm

    Svits nogle chalotteløg først i olie i tynde skiver.
    Tilsæt den snittede spidskål.
    Lige inden servering tilsættes bælgede ærter. Krydder med lidt salt og peber.

    Svar
  2. Jolanda skriver

    april 09, 2021 at 2:08 pm

    Jeg bruger lynstegt spidskål også til laks. Dejlig spise!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required