Indhold
Lynstegt kylling med spidskål og soja
Ingredienser
- 3 stykker kyllingebryst
- 1 tsk paprika
- 1 lille spidskål
- 2 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk soja
- 1 spsk æbleeddike
- 2 spsk akaciehonning
Fremgangsmåde
- Gør alle grøntsagerne klar, hvilket vil sige, at spidskål snittes i helt tynde strimler, forårsløg i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, rød peberfrugt snittes i tynde strimler og gulerødder snittes ligeledes i helt tynde stænger.
- Kyllingebryst skæres ud i små strimler, eventuelt kan du med fordel først banke kyllingekødet lidt fladt med en kagerulle først.
- Varm lidt olie i en wok, stegegryde eller pande, og lad det blive rigtig varmt. Svits så kyllingekødet i 3-4 minutter sammen med lidt paprika, så kødet er gennemstegt, og hæld det i et fad, som du serverer retten i.
- Kom lidt mere olie på, og lynsteg nu spidskål i et minut ved meget høj varme, og kom det ved kødet i fadet.
- Derefter svitses forårsløg og hvidløg - kommes i fadet.
- Til sidst er det rød peberfrugt og gulerødder, som svitses grundigt i et par minutter. Husk, at grøntsagerne gerne må have en smule bid.
- Rør dressingen sammen, og kom det på panden sammen med peberfrugt og gulerødder i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.
- Bland nu hele retten sammen i fadet og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på lynstegt kylling med spidskål og soja
Lynstegt kylling med spidskål og soja er hurtig hverdagsmad, der både smager super godt - og som samtidig er sund kost.
Kyllingbryst skæres i tynde strimler, og svitses ved høj varme. Det samme med grøntsagerne.
Derfor er retten mad, der er nem at lave til aftensmad - og som ikke tager mange minutter at tilberede.
Opskriften er til 4 personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.
Servering
Lynstegt spidskål serveres straks som den er. Eventuelt med lidt naanbrød til.
Men ellers indeholder kyllingeretten det hele - og kan derfor spises som den er. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:






FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af retten i en tæt beholder. Varmes godt igennem ved servering.
Spidskål kan sagtens udskiftes med samme mængde hvidkål, og fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Christian Blohm skriver
Hej Holger,
Lynstegt kylling med grønt er en lækker og nem ret.
Du nævner ikke til sidst at fadet skal en tur i ovnen - jeg gav det 20 min. Ved 180 grader.
Samtidig piftede jeg retten lidt op med chilli-flakse efter smag.
Laila skriver
Mener æble eddike 🌞
Laila skriver
Kan man bruge æblecider æddike, for har læst, at det ikke er det samme som æblecider eddike 🌞
Rikke skriver
Hej
Jeg har lavet lynstegt kylling med spidskål og soya og var meget begejstret for det. Kan du hjælpe med næringsindhold pr 100g i stedet for pr portion??
Farmor skriver
Skal der serveres ris eller andet til??
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Farmor
Det kan du sagtens, men det er ikke nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Tina Christensen skriver
Det er så lækkert. Laver det ofte.
John Mikkelsen skriver
En meget lækker ret.
Den femte stjerne ville være faldet, hvis det opgivne tidsforbrug havde været mere i overensstemmelse med den jævne koks tidsforbrug.
Erstat forårsløg med porrer og marinér de strimlede kyllingestrimler i olie, saft fra en citron og havens krydderurter.
mvh
John
Kirsten skriver
Hvad mener du med dette
7.Rør dressingen sammen, og kom det ved i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.
mvh
Kirsten
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kirsten
Tak for det - og jeg har nu opdateret opskriften, så den virker mere forståelig 🙂
Dressingen kommes ved de stegte peberfrugter og gulerødder, og svitses ca. 15 sekunder, inden det kommes i fadet til de øvrige ting.
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger
Jytte Malykke skriver
Super dejlig og hurtig nem ret, men jeg synes der mangler nævnt krydderier såsom ingefær, sød chili, lime. Det kommer jeg i 2. dagen og husker det til næste gang 🙂
Madensverden.dk skriver
Hej Jytte
Tak for det, og det lyder som en rigtig god idé. Det vil jeg da også prøve 🙂
De bedste hilsner
Holger
Line Mathiesen skriver
Kan den lynstegte kylling varmes igen dagen efter? 🙂 Det er SÅ lækkert!
Madensverden.dk skriver
Hej Line
Tak for det - det er jeg glad for at høre 🙂
Det har jeg ikke prøvet (har altid spist op) - men det tror jeg da sagtens du kan.
De bedste hilsner
Holger