Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lynstegt kylling

Lynstegt kylling med spidskål og soja

Lynstegt kylling med spidskål og soya
4.7 fra 105 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14.8k
SHARES
FacebookMessenger14.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Lynstegt kylling med spidskål og soja
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på lynstegt kylling med spidskål og soja
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Lynstegt kylling med spidskål og soja

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 105 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Se her hvordan du laver en sund og lækker ret med lynstegt kylling med spidskål, gulerødder, hvidløg, forårsløg og en lækker soyadressing.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 stykker kyllingebryst
  • 1 tsk paprika
  • 1 lille spidskål
  • 2 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
Soyadressing laves af
  • 4 spsk soja
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde

  1. Gør alle grøntsagerne klar, hvilket vil sige, at spidskål snittes i helt tynde strimler, forårsløg i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, rød peberfrugt snittes i tynde strimler og gulerødder snittes ligeledes i helt tynde stænger.
  2. Kyllingebryst skæres ud i små strimler, eventuelt kan du med fordel først banke kyllingekødet lidt fladt med en kagerulle først.
  3. Varm lidt olie i en wok, stegegryde eller pande, og lad det blive rigtig varmt. Svits så kyllingekødet i 3-4 minutter sammen med lidt paprika, så kødet er gennemstegt, og hæld det i et fad, som du serverer retten i.
  4. Kom lidt mere olie på, og lynsteg nu spidskål i et minut ved meget høj varme, og kom det ved kødet i fadet.
  5. Derefter svitses forårsløg og hvidløg - kommes i fadet.
  6. Til sidst er det rød peberfrugt og gulerødder, som svitses grundigt i et par minutter. Husk, at grøntsagerne gerne må have en smule bid.
  7. Rør dressingen sammen, og kom det på panden sammen med peberfrugt og gulerødder i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.
  8. Bland nu hele retten sammen i fadet og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier257kcalKulhydrater29gProtein29gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol72mgNatrium1792mgKalium1247mgKostfibre7gSukker12gVitamin A8927IUVitamin C139mgCalcium140mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lynstegt kylling med spidskål og soja

Lynstegt kylling med spidskål og soja er hurtig hverdagsmad, der både smager super godt - og som samtidig er sund kost.

Kyllingbryst skæres i tynde strimler, og svitses ved høj varme. Det samme med grøntsagerne.

Derfor er retten mad, der er nem at lave til aftensmad - og som ikke tager mange minutter at tilberede.

Opskriften er til 4 personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Servering

Lynstegt spidskål serveres straks som den er. Eventuelt med lidt naanbrød til.

Men ellers indeholder kyllingeretten det hele - og kan derfor spises som den er. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Hakket kylling med spidskål
Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Se opskriften her
billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med hakket oksekød med spidskål
Spidskålsgryde
Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Se opskriften her
spidskålsgryde
Spidskålssalat med æble og avocado
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Se opskriften her
Billede af spidskålssalat med æble og avocado.
Nudler med hakket svinekød og spidskål
Her får du min opskrift på nudler med hakket svinekød og spidskål. En nem ret, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok.
Se opskriften her
nudler med hakket svinekød og spidskål
Stegte ris med kylling og grøntsager til wok eller pande
Her er en nem opskrift på stegte ris med kylling, som enten laves på pande eller i en wok. Kan tilføjes forskellige slags grøntsager.
Se opskriften her
billederesultat for stegte ris med kylling

FAQ

Kan man fryse lynstegt kylling med spidskål?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten i en tæt beholder. Varmes godt igennem ved servering.

Kan spidskål erstattes med hvidkål?

Spidskål kan sagtens udskiftes med samme mængde hvidkål, og fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Blohm skriver

    juni 18, 2025 at 7:58 am

    Hej Holger,
    Lynstegt kylling med grønt er en lækker og nem ret.
    Du nævner ikke til sidst at fadet skal en tur i ovnen - jeg gav det 20 min. Ved 180 grader.
    Samtidig piftede jeg retten lidt op med chilli-flakse efter smag.

    Svar
  2. Laila skriver

    juni 24, 2023 at 1:36 pm

    Mener æble eddike 🌞

    Svar
  3. Laila skriver

    juni 24, 2023 at 1:36 pm

    Kan man bruge æblecider æddike, for har læst, at det ikke er det samme som æblecider eddike 🌞

    Svar
  4. Rikke skriver

    januar 03, 2023 at 8:02 pm

    Hej
    Jeg har lavet lynstegt kylling med spidskål og soya og var meget begejstret for det. Kan du hjælpe med næringsindhold pr 100g i stedet for pr portion??

    Svar
  5. Farmor skriver

    juli 04, 2022 at 12:56 pm

    Skal der serveres ris eller andet til??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 04, 2022 at 1:57 pm

      Hej Farmor
      Det kan du sagtens, men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Tina Christensen skriver

    januar 18, 2022 at 4:28 pm

    Det er så lækkert. Laver det ofte.

    Svar
  7. John Mikkelsen skriver

    september 23, 2021 at 7:57 pm

    En meget lækker ret.
    Den femte stjerne ville være faldet, hvis det opgivne tidsforbrug havde været mere i overensstemmelse med den jævne koks tidsforbrug.
    Erstat forårsløg med porrer og marinér de strimlede kyllingestrimler i olie, saft fra en citron og havens krydderurter.
    mvh
    John

    Svar
  8. Kirsten skriver

    maj 12, 2020 at 12:14 pm

    Hvad mener du med dette
    7.Rør dressingen sammen, og kom det ved i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.

    mvh
    Kirsten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 12, 2020 at 1:12 pm

      Hej Kirsten
      Tak for det - og jeg har nu opdateret opskriften, så den virker mere forståelig 🙂
      Dressingen kommes ved de stegte peberfrugter og gulerødder, og svitses ca. 15 sekunder, inden det kommes i fadet til de øvrige ting.
      Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Jytte Malykke skriver

    september 05, 2018 at 12:03 pm

    Super dejlig og hurtig nem ret, men jeg synes der mangler nævnt krydderier såsom ingefær, sød chili, lime. Det kommer jeg i 2. dagen og husker det til næste gang 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 05, 2018 at 1:15 pm

      Hej Jytte

      Tak for det, og det lyder som en rigtig god idé. Det vil jeg da også prøve 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  10. Line Mathiesen skriver

    april 14, 2018 at 4:49 pm

    Kan den lynstegte kylling varmes igen dagen efter? 🙂 Det er SÅ lækkert!

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 15, 2018 at 9:06 am

      Hej Line

      Tak for det - det er jeg glad for at høre 🙂

      Det har jeg ikke prøvet (har altid spist op) - men det tror jeg da sagtens du kan.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required