• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Lumumba - opskrift på kold og varm lumumbadrink

Lumumba - opskrift på kold og varm lumumbadrink

billederesultat for lumumba drink
4.6 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
235
SHARES
FacebookMessenger235PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. april 2024 - Udgivet:  11. juli 2021

Min opskrift på en rigtig lumumba, der er en drink med kakao. Du kan lave den med is og rom i en kold udgave, eller med varm kakao og cognac.

Lumumba er en klassisk drink, som der dog ikke er en entydig opskrift på.

Den laves på mange forskellige måder verden over, og det handler blandt andet om hvilken slags alkohol man kommer i den.

Jeg plejer at lave en kold lumumba med rom, mens den varme udgave her er med cognac. Det synes jeg simpelthen smager bedst.

Som gammel Esbjerg-dreng anvender jeg selvfølgelig Cocio chokolademælk (Cocio-fabrikken ligger i Esbjerg), men du kan naturligvis sagtens bruge alle andre slags kakaomælk.

Opskriften er beregnet til en person, og målene er vejledende. Du kan jo lave lumumbaen så stærk eller mild, som du synes. Se også min opskrift på Dark 'n' Stormy med rom.

Se også disse opskrifter:

  • Cuba Dumle
  • Skumbanan drink
  • Espresso Martini

Opskrift på lumamba (kold)

billederesultat for lumumba drink
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lumumba opskrift

4.63 fra 29 stemmer
Min opskrift på en rigtig lumumba, der er en drink med kakao. Du kan lave den med is og rom i en kold udgave, eller med varm kakao og cognac.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Afrikansk
Kalorier: 217
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 cl rom
  • 15 cl Cocio - eller anden kakaomælk, kold
  • 5 isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Kom fem isterninger i et glas. Du kan også anvende knust is og her skal du bruge cirka fire spiseskefulde knust is.
  2. Tilsæt derefter rom og kakaomælk.
  3. Pynt med sugerør, og så er din lumumba klar. Det er super nemt.

Næringsindhold

Kalorier: 217kcalKulhydrater: 15gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 18mgNatrium: 94mgKalium: 251mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 147IUVitamin C: 1mgCalcium: 170mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Som sagt kan lumubaen også laves i en varm udgave til de køligere dage, og den smager mindst lige så godt.

Til en varm lumumba anvendes

4 centiliter cognac
15 deciliter varm kakao
Flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Varm kakaomælken op eller lav din egen. Kakaomælken må IKKE koge!
  2. Kom fire centiliter god cognac i et glas og tilsæt varm kakao.
  3. Pynt med flødeskum på toppen, og sigt eventuelt lidt kakao over. Nydes straks.

Til den varme udgave af lumubaen kan du i øvrigt også bruge whisky i stedet for cognac.

Whisky-udgaven smager lige så godt.

Hvad er lumumba og død tante?

Lumumba er formentlig navngivet efter præsident Patrice Lumumba fra Den Demokratiske Republik Congo i Afrika.

I hjemlandet kæmpede han mod kolonimagternes overtag i Afrika, og i Den Demokratiske Republik Congo var det mod Belgien.

Han nåede at blive præsident i landet, men kun i få uger inden han blev afsat og myrdet i 1961.

Så der følger altså en drabelig historie med denne populære drink.

I Sønderjylland og ved den jyske vestkyst kaldes lumumbaen også for "død tante", og her stammer navnet muligvis fra en historien om en sønderjysk kvinde, der rejste til USA.

Hendes ønske var at blive begravet i Sønderjylland, men efter hendes død fandt familie og venner på hjemøen Før ud af, at det var en ganske bekostelig affære.

Derfor blev liget af kvinden skjult i kasse med kakao, der alligevel skulles sendes over Atlanten til Før.

Og det udviklede sig altså til navnet "død tante".

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majken

    januar 31, 2024 at 11:03 pm

    Hej jeg har en gang fået det på en som ferie 😎
    Smagte mega godt
    Men er det mørk eller lys Rom ? 🙂

    Svar
  2. Tina

    marts 06, 2023 at 9:57 am

    I min familie, har vi altid puttet en skive vanilleis i Lumumbaen, sammen med kold kakao og cognac. Det kan helt klar anbefales.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required