Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drinks › Lumumba

Lumumba (opskrift på kold og varm lumumbadrink)

billederesultat for lumumba drink
4.6 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook235PinterestSMSEmailMessenger
235
DELINGER
Indhold
  • Lumumba opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lumamba (kold)
  • Tips
  • Til en varm lumumba anvendes
  • Hvad er lumumba og død tante?
  • Kommentarer

Lumumba opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Min opskrift på en rigtig lumumba, der er en drink med kakao. Du kan lave den med is og rom i en kold udgave, eller med varm kakao og cognac.
Antal: 1
Ret: Drinks
Køkken: Afrikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 5 isterninger
  • 4 cl rom
  • 15 cl Cocio (eller anden kakaomælk, kold)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom 5 isterninger i et glas. Du kan også anvende knust is og her skal du bruge cirka fire spiseskefulde knust is.
  2. Tilsæt derefter 4 cl rom og 15 cl Cocio.
  3. Pynt med sugerør, og så er din lumumba klar. Det er super nemt.

Næringsindhold

Kalorier217kcalKulhydrater15gProtein5gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gKolesterol18mgNatrium94mgKalium251mgKostfibre1gSukker14gVitamin A147IUVitamin C1mgCalcium170mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på lumamba (kold)

Lumumba er en klassisk drink, som der dog ikke er en entydig opskrift på.

Den laves på mange forskellige måder verden over, og det handler blandt andet om hvilken slags alkohol man kommer i den.

Jeg plejer at lave en kold lumumba med rom, mens den varme udgave her er med cognac. Det synes jeg simpelthen smager bedst.

Som gammel Esbjerg-dreng anvender jeg selvfølgelig Cocio chokolademælk (Cocio-fabrikken ligger i Esbjerg), men du kan naturligvis sagtens bruge alle andre slags kakaomælk.

Opskriften er beregnet til en person, og målene er vejledende. Du kan jo lave lumumbaen så stærk eller mild, som du synes. Se også min opskrift på Dark 'n' Stormy med rom.

Se også disse opskrifter:

  • Cuba Dumle
  • Skumbanan drink
  • Espresso Martini

Tips

Som sagt kan lumubaen også laves i en varm udgave til de køligere dage, og den smager mindst lige så godt.

Til en varm lumumba anvendes

4 centiliter cognac
15 deciliter varm kakao
Flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Varm kakaomælken op eller lav din egen. Kakaomælken må IKKE koge!
  2. Kom fire centiliter god cognac i et glas og tilsæt varm kakao.
  3. Pynt med flødeskum på toppen, og sigt eventuelt lidt kakao over. Nydes straks.

Til den varme udgave af lumubaen kan du i øvrigt også bruge whisky i stedet for cognac.

Whisky-udgaven smager lige så godt.

Hvad er lumumba og død tante?

Lumumba er formentlig navngivet efter præsident Patrice Lumumba fra Den Demokratiske Republik Congo i Afrika.

I hjemlandet kæmpede han mod kolonimagternes overtag i Afrika, og i Den Demokratiske Republik Congo var det mod Belgien.

Han nåede at blive præsident i landet, men kun i få uger inden han blev afsat og myrdet i 1961.

Så der følger altså en drabelig historie med denne populære drink.

I Sønderjylland og ved den jyske vestkyst kaldes lumumbaen også for "død tante", og her stammer navnet muligvis fra en historien om en sønderjysk kvinde, der rejste til USA.

Hendes ønske var at blive begravet i Sønderjylland, men efter hendes død fandt familie og venner på hjemøen Før ud af, at det var en ganske bekostelig affære.

Derfor blev liget af kvinden skjult i kasse med kakao, der alligevel skulles sendes over Atlanten til Før.

Og det udviklede sig altså til navnet "død tante".

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majken skriver

    januar 31, 2024 at 11:03 pm

    Hej jeg har en gang fået det på en som ferie 😎
    Smagte mega godt
    Men er det mørk eller lys Rom ? 🙂

    Svar
  2. Tina skriver

    marts 06, 2023 at 9:57 am

    I min familie, har vi altid puttet en skive vanilleis i Lumumbaen, sammen med kold kakao og cognac. Det kan helt klar anbefales.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz (skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco)
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail (med whisky og vermouth)
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • Billede af blue lagoon drink.
    Blue Lagoon (drink med vodka og blå curacao)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required