Skumbanan er en vaskeægte klassiker, når vi taler drinks. Skumbananen smager fuldstændigt som sin navnebror fra Carletti, og laves med Pisang Ambon.
Skumbanan husker de fleste nok, og den smager da også super godt.
Smagen er selvfølgelig præcist som i de klassiske skumbananer fra Carletti - du ved, dem med skum og chokoladeovertræk.
Smagen kommer fra Pisang Ambon, der er en bananlikør - og på den måde hænger det hele jo fint sammen.
Længere nede kan du se hvordan du laver Skumbananen med vodka. Men den nu lige så fin ud.
Og da Pinsang Ambon jo blot indeholder 17% alkohol, er der jo ikke tale om en drink med stærk spiritus.
Opskriften er beregnet pr. drink/person.
Opskrift på Skumbanan
Ingredienser
- 5 centiliter Pisang Ambon
- 10 centiliter kakaomælk
- Isterninger eller knust is
Sådan gør du
- Kom isterninger i et glas.
- Tilsæt Pisang Ambon.
- Kom kakaomælk i - her har jeg anvendt en Matilde Kakaomælk, men Cocio smager også fremragende i den.
- Rør rundt.
Næringsindhold
Skumbanan drink serveres straks.
Med vodka
Du kan også lave en lidt stærkere udgave af Skumbananen.
Her tilsættes 2 centiliter vodka til drinken, og det bliver den ikke dårligere af.
Se også andre opskrifter på drinks:
Anita
Den blev der drukket mange af i 80erne