Indhold
Luftig omelet i ovn med broccoli og skinke
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 5 æg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- salt og friskkværnet peber
- smør (til stegning)
- 4 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme når du laver omelet i ovn.
- 1 lille broccoli deles i mindre stykker og dampes to minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad broccolien dampe af.
- Find to skåle frem og del 5 æg i henholdsvis æggehvider og æggeblommer.
- Æggehviderne piskes helt stive, mens æggeblommerne piskes sammen med 1 tsk paprika, 1 tsk løgpulver, salt og friskkværnet peber.
- Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i ned i æggeblommerne uden at slå for meget luft ud af æggemassen.
- Varm en pande op og kom en spiseskefuld smør på.
- Hæld forsigtigt æggemassen på panden, og rør ikke mere ved den, så omeletten efter bagning forbliver luftig.
- Fordel broccoli i æggemassen.
- 4 skiver parmaskinke hives i lidt mindre stykker, der fordeles øverst på omeletten, og steg et minut mere.
- Stil derefter panden ind i den forvarmede ovn, hvor den skal have cirka 15 minutter. Et par minutter mere, hvis du ønsker en endnu mere afbagt omelet i ovn.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på omelet i ovn
Luftig omelet i ovn er nem mad, der samtidig snager virkelig godt.
Sådan en ovnomelet er nem at piske sammen, og denne omelet bliver ekstra luftig, fordi æggehvider og blommer piskes luftige hver for sig.
Opskriften er til fire personer, og den kan bruges til morgenmad, brunch eller som hovedret til aftensmad, hvor du serverer den med et godt stykke rugbrød til.
Se i øvrigt her hvordan du laver den bedste æggekage.
Tips
Den færdige omelet i ovn serveres straks. Den kan godt falde en smule sammen når den kommer ud af ovnen, men det gør ingenting. Så også min opskrift på åben omelet.
Prøv også mine opskrifter på røræg, æggemuffins og kromandens æggekage. Og jeg viser dig også, hvordan du koger de perfekte blødkogte æg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments