• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Løgpulver

Løgpulver

løgpulver
Løgpulver er nemt og smart at bruge i blandt andet fars til frikadeller, og du smagen af løg er som i de almindelige friske løg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  7. februar 2023

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvad er løgpulver, hvordan laver man det selv og hvad svarer pulveret til i forhold til et almindeligt løg? Her er fakta og fordele ved pulver af løg.
  2. Fordele
  3. Opskrift på løgpulver
  4. Løgpulver
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Holdbarhed
  9. Hvad svarer løgpulver til?
  10. Anvendelse
Gå til opskrift

Hvad er løgpulver, hvordan laver man det selv og hvad svarer pulveret til i forhold til et almindeligt løg? Her er fakta og fordele ved pulver af løg.

Hvordan laver man løgpulver, og hvor meget svarer løgpulver til i forhold til et almindeligt?

Svarene får du i denne artikel om løgpulver, hvor du også kan se fordelene ved pulver af løg, og hvad du kan bruge det til.

For løgpulveret af faktisk genialt i dit køkken.

Fordele

Der er umiddelbart flere fordele ved, at anvende løgpulver i stedet for de friske løg.

For det første undgår du det ubehag, der kan være når du piller og snitter løg. Som jo ofte kan ende med øjne, der løber i vand.

For det andet er du fri for stykker af løg i eks. frikadeller. Mange synes løgstykker er lækre i en frikadelle, men især børn kan have det stramt med det. Og det undgår du altså på denne måde.

Endelig er det jo også meget nemmere, da det jo blot er dosere løgpulveret.

Se også disse artikler:

  • Hvidløgspulver
  • Hvidløgsånde
  • Pulverkaffe

Opskrift på løgpulver

Du kan nemt selv fremstille hjemmelavet løgpulver. Det er bestemt ikke besværligt, men tager lidt tid.

løgpulver

Løgpulver

Hvad er løgpulver, hvordan laver man det selv og hvad svarer pulveret til i forhold til et almindeligt løg? Her er fakta og fordele ved pulver af løg.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKrydderier
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 8 timer timer
Samlet tid: 8 timer timer 30 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg løg - gerne de alm. zittauerløg

Fremgangsmåde

  • Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
  • Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
  • Stilles i ovn ved 70 grader, hvor løgene nu skal bages indtil de er helt sprøde. Det tager typisk 8-9 timer, og du kan med fordel vende dem et par gange undervejs. Det er vigtigt, at løgene er helt fri for væske, så måske skal de have lidt længere tid.
  • Kom de dehydrerede løg i en blender, og blend dem fint.
  • Det hjemmelavede løgpulver fyldes i et glas, og du får lige godt 100 gram pulver af et kilo løg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
400
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
40
mg
2
%
Kalium
 
1460
mg
42
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
42
g
47
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
20
IU
0
%
Vitamin C
 
74
mg
90
%
Calcium
 
230
mg
23
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Holdbarhed

Hjemmelavet løgpulver har lang holdbarhed, og kan holde sig i mindst et år. Opbevares i en lufttæt beholder.

Hvad svarer løgpulver til?

Hvor meget løgpulver svarer til et løg? Det spørgsmål melder sig hurtigt, når du skal lave din mad.

Jeg plejer at beregne en spiseskefuld løgpulver i stedet for et almindeligt løg.

I gram betyder det, at et almindeligt løg på ca. 40 gram svarer til ca. 8 gram løgpulver. Er du vild med smagen af løg, kan du nemt drysse lidt ekstra.

Anvendelse

Løgpulver er et fremragende krydderi, som selvfølgelig først og fremmest anvendt i stedet for friske løg.

Og naturligvis er pulveret fremragende i krydderiblandinger, eks. i min opskrift på grillkrydderi.

Men jeg bruger det også som et krydderi på bøffer, i en omelet og meget andet. Så prøv dig endelig bare frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 23, 2024 at 2:56 pm

    Tak fordi du læser med. Hvad synes du om opskriften og artiklen her?

    Svar
  2. Kitty

    august 10, 2024 at 12:38 pm

    Jeg lavede sidste år en lidt grov løgpulver/stykker - det kom jeg i de hjemmelavede rullepølser - det fungerede perfekt og det var så let at arbejde med, og den var let at rulle og samle, uden at løgene kom ud af enderne.

    Svar
  3. Tove Jensen

    april 06, 2021 at 7:51 pm

    Tak for info om løgpulver. Den er jeg meget glad for.
    Tænkte om du også har info om hvidløgspulver. Her er jeg helt på bar bund.
    På forhånd tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 07, 2021 at 12:47 pm

      Hej Tove
      Dejligt at høre, og løgpulver er godt til mange ting 🙂
      Jo, jeg er ved at lave en tilsvarende om hvidløgspulver.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Kim Jørgensen

    april 06, 2021 at 5:56 pm

    Hej Holger, først en stor tak for din rigtig gode og informative hjemmeside som giver et væld af gode opskrifter,
    jeg har et spørgsmål vedr. det at lave sit eget løgpulver :
    ville det ikke være bedre at komme løgene i en blender istedet for at rive løgene på et mandolinjern.
    venligste hilsner Kim.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 07, 2021 at 1:04 pm

      Hej Kim
      Tak for det - det er jeg glad for at høre.
      Jo, det kan man sikkert også gøre, og det er muligvis lige så nemt. Jeg plejer bare at gøre det på den anden måde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required