• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og hakket oksekød
4.7 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
227
SHARES
FacebookMessenger227PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 6. august 2023

Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.

Lasagne med spidskål er en skøn og lækker variant af den klassiske lasagne fra Italien.

Denne opskrift er med den sunde spidskål fra det nordiske køkken, og kålen passer perfekt i en lasagne, hvor Norden på den måde møder det skønne Middelhavs-køkken.

Der kan også anvendes andre typer af kål, herunder eksempelvis savoykål.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på lasagne med spidskål

lasagne med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lasagne med spidskål

4.69 fra 16 stemmer
Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 611
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød - med 3-7 procent fedt
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 40 g tomatpasta
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 spsk balsamico
  • 5 dl kyllingefond - eller bouillon
  • 0,5 spidskål - eller en hel lille spidskål
  • salt og friskkværnet peber
  • lasagneplader

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg hakkes fint, og svitses i lidt olie i en stor gryde. Pres hvidløgsfed ved, og lad det svitse et minuts tid.
  2. Brun så det hakkede oksekød sammen med løg og hvidløg, og det skal brunes godt af.
  3. Gulerødder rives og kommes ved sammen med hakkede tomater, tomatpure, oregano, basilikum, balsamico og kyllingefond. Lad det småsimre ti minutter og smag det til med salt og friskkværnet peber.
  4. Spidskål snittes i helt tynde strimler - men undgå stokken, der kasseres.
  5. Læg et lag kødsovs nederst i et stort ildfast fad, og spred lidt spidskål ud over. Så et lag lasagneplader. Dernæst et lag kødsovs, spidskål, lasagneplader, kødsovs, spidskål, lasagneplader og øverst et lag kødsovs. Sørg for at der er rigeligt med kødsovs øverst, da du ellers risikerer at pastapladerne bliver for hårde under turen i ovnen.
  6. Bag nu din lasagne med spidskål i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter. Lad derefter lasagnen køle af i 15 minutter inden servering. Den må gerne lige stå og samle sig.

Næringsindhold

Kalorier: 611kcalKulhydrater: 77gProtein: 30gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 101mgNatrium: 1314mgKalium: 1414mgKostfibre: 10gSukker: 12gVitamin A: 8198IUVitamin C: 75mgCalcium: 184mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lasagne med spidskål smager godt sammen med en god tomatsalat. Og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.

Rester af spidskålslasagne kan sagtens anvendes som en dejlig frokost dagen efter.

Men husk altid at stille rester af mad hurtigt på køl.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
  • Prøv også den hjemmelavede lasagnette
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarke

    november 05, 2023 at 10:18 am

    Hej Holger skal der bechamelsauce i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 05, 2023 at 12:39 pm

      Hej Bjarke
      Nej, lige denne lasagne er uden bechamelsauce, og den er ikke nødvendig her 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Yvonne

    marts 12, 2023 at 6:33 pm

    Hej Holger har lige sat din dejlig sunde lasagne ind i ovnen, kan ikke se du har skrevet om tomatsaucen med gulerødder hvor den skal i mellem lagene i lasagnen tror du har glemt at skrive det Vh Yvonne

    Svar
    • Bitten

      august 07, 2023 at 4:40 am

      Hvad har du øverst? Ost?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        august 07, 2023 at 7:43 am

        Hej Bitten
        Nej, det er bare bechamelsaucen 🙂
        Men du kan sagtens drysse lidt ost over inden turen i ovnen.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  3. Jacob Sørensen

    juli 12, 2019 at 1:55 pm

    Du mener vel 40 gram tomat pure? 😛

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 13, 2019 at 7:00 am

      Yes, Jacob - det er 40 gram - er hermed rettet. Mange tak.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required