Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og hakket oksekød
4.7 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
227
SHARES
FacebookMessenger227PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 6. august 2023

Opskrift på lasagne med spidskål. En sundere lasagne med masser af kål, gulerødder og hakket oksekød, men stadig en saftig lasagne.

Lasagne med spidskål er en skøn og lækker variant af den klassiske lasagne fra Italien.

Denne opskrift er med den sunde spidskål fra det nordiske køkken, og kålen passer perfekt i en lasagne, hvor Norden på den måde møder det skønne Middelhavs-køkken.

Der kan også anvendes andre typer af kål, herunder eksempelvis savoykål.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på lasagne med spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lasagne med spidskål

4.69 fra 16 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 611
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød - med 3-7 procent fedt
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 40 g tomatpasta
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 spsk balsamico
  • 5 dl kyllingefond - eller bouillon
  • 0,5 spidskål - eller en hel lille spidskål
  • salt og friskkværnet peber
  • lasagneplader
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg hakkes fint, og svitses i lidt olie i en stor gryde. Pres hvidløgsfed ved, og lad det svitse et minuts tid.
  2. Brun så det hakkede oksekød sammen med løg og hvidløg, og det skal brunes godt af.
  3. Gulerødder rives og kommes ved sammen med hakkede tomater, tomatpure, oregano, basilikum, balsamico og kyllingefond. Lad det småsimre ti minutter og smag det til med salt og friskkværnet peber.
  4. Spidskål snittes i helt tynde strimler - men undgå stokken, der kasseres.
  5. Læg et lag kødsovs nederst i et stort ildfast fad, og spred lidt spidskål ud over. Så et lag lasagneplader. Dernæst et lag kødsovs, spidskål, lasagneplader, kødsovs, spidskål, lasagneplader og øverst et lag kødsovs. Sørg for at der er rigeligt med kødsovs øverst, da du ellers risikerer at pastapladerne bliver for hårde under turen i ovnen.
  6. Bag nu din lasagne med spidskål i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter. Lad derefter lasagnen køle af i 15 minutter inden servering. Den må gerne lige stå og samle sig.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 611kcalKulhydrater: 77gProtein: 30gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 101mgNatrium: 1314mgKalium: 1414mgKostfibre: 10gSukker: 12gVitamin A: 8198IUVitamin C: 75mgCalcium: 184mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lasagne med spidskål smager godt sammen med en god tomatsalat. Og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.

Rester af spidskålslasagne kan sagtens anvendes som en dejlig frokost dagen efter.

Men husk altid at stille rester af mad hurtigt på køl.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
  • Prøv også den hjemmelavede lasagnette
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarke skriver

    november 05, 2023 at 10:18 am

    Hej Holger skal der bechamelsauce i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 05, 2023 at 12:39 pm

      Hej Bjarke
      Nej, lige denne lasagne er uden bechamelsauce, og den er ikke nødvendig her 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Yvonne skriver

    marts 12, 2023 at 6:33 pm

    Hej Holger har lige sat din dejlig sunde lasagne ind i ovnen, kan ikke se du har skrevet om tomatsaucen med gulerødder hvor den skal i mellem lagene i lasagnen tror du har glemt at skrive det Vh Yvonne

    Svar
    • Bitten skriver

      august 07, 2023 at 4:40 am

      Hvad har du øverst? Ost?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        august 07, 2023 at 7:43 am

        Hej Bitten
        Nej, det er bare bechamelsaucen 🙂
        Men du kan sagtens drysse lidt ost over inden turen i ovnen.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  3. Jacob Sørensen skriver

    juli 12, 2019 at 1:55 pm

    Du mener vel 40 gram tomat pure? 😛

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 13, 2019 at 7:00 am

      Yes, Jacob - det er 40 gram - er hermed rettet. Mange tak.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required