• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift

Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg
Langtidsstegt ribbensteg med masser af smag og en sprød svær. Ribbenstegen ovnsteges ved lav varme, og sværen steges sprød ved høj varme til sidst. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  19. december 2020

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
  2. Opskrift på langtidsstegt ribbensteg
  3. Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering og tilbehør
  8. Stegetid
4.8 fra 130 stemmer
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.

Langtidsstegt ribbensteg er nem at lave i ovnen, og en dejlig aftensmad med kartofler og brun sovs.

Har du steg i overskud, er den perfekt i tynde skiver på madpakken, og kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Her er ribbenstegen tilberedt på en særlig måde, hvor stegen er skåret ud i store stykker, som derefter er stegt i lang tid i ovnen.

Opskriften er til fire personer. Se også min klassiske opskrift på sprød og mør ribbensteg i ovn.

Opskrift på langtidsstegt ribbensteg

Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift

Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Bedømmelse
4.8 fra 130 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer 30 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg ribbensteg - uden ben
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian
  • 20 peberkorn
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 citron
  • salt

Fremgangsmåde

  • Med en skarp kniv deler du ribbenstegen i otte lige store stykker. Skær citronen over og gnid derefter sværen på de otte stykker ribbensteg med den. Klem gerne lidt saft ud undervejs.
  • Salt svær og kød grundigt, og lad det trække i 20 minutter.
  • Fordel laurbærblade, frisk timian og peberkorn i et ildfast fad og hæld hønsebouillon ved.
  • Stil ribbenstegs stykkerne ned i fadet, og så er de klar til langtidsstegningen.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 100 grader almindelig luft, og giv dem nu tre timer i ovnen.
  • Efter tre timer skrues ovnen op på 225 grader, og ribbenstegen steges i yderligere cirka 20-30 minutter for at gøre sværene sprøde og skorpen smagfuld.
  • Hold dog øje med kødet, så det ikke bliver svedent.
  • Tag fadet ud af ovnen, og lad det ribbenstegen hvile i 20 minutter før servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
508
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
354
mg
15
%
Kalium
 
1448
mg
41
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
27
IU
1
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og tilbehør

Jeg vil foreslå at du serverer den langtidsstegte ribbensteg med kartofler, brun sovs og en lækker spidskålssalat.

Stegetid

Den langtidsstegte ribbensteg skal have tre timer i ovnen ved 100 grader almindelig luft.

Derefter skrues varmen op til 225 grader varmluft, hvor du steger den til indtil sværene er sprøde. Det kan tage op til en halv time.

Prøv også mine opskrifter på:

Ribbensteg i airfryer med stegetid og kernetemperatur

Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Langtidsstegt flæskesteg i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maj-Britt Kjerrumgaard

    december 19, 2023 at 10:35 am

    Hvis den skak stå i ovn med andelår v 120 grader, hvor lang tid skal stykkerne så have? Kan godt lide ideen med at skære den ud så man slipper for det når den er færdig

    Svar
  2. Tina Elsebeth Birkmose

    maj 13, 2023 at 2:21 pm

    Hej Holger
    Jeg har en ribbensteg på 650 gram.
    Skal den også have 3 timer?
    På forhånd tak for svar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2023 at 4:39 pm

      Hej Tina
      Nu er ribbensteg meget fedtmarmoreret, så den kan sagtens tåle lang tids tilberedning. Du kan godt give give den 3 timer, men 2,5 er sikkert også nok.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Robert

    januar 22, 2023 at 10:02 am

    Hvad er almindelig luft enten Alm.ovn eller varmluft mvh

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 22, 2023 at 1:07 pm

      Hej Robert
      Det er over- og undervarme 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Birgit

    november 24, 2022 at 2:23 pm

    Lavede ribbensstegen som beskrevet, i går. Den blev perfekt 👍

    Svar
  5. Dorte

    november 23, 2022 at 1:42 pm

    Kan man lave det helt færdigt og så blot lune det dagen efter?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2022 at 3:27 pm

      Hej Dorte
      Det kan du sagtens - men jeg synes den er bedst som nystegt 🙂
      Og ellers kan du opvarme den ved lav varme i ovnen, ca. 100 grader i 15-20 minutter. Så skal det nok gå.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Robert Haagemann Andersen

    oktober 08, 2022 at 4:22 pm

    Hvorfor skriver du almindelig luft , hvad er forskellen på Alm luft og varmluft
    Mvh Robert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 08, 2022 at 5:22 pm

      Hej Robert
      Med almindelig luft mener jeg over- og undervarme, hvor varmluft jo er en anden funktion. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Inger Quistgaard

    oktober 04, 2022 at 4:12 pm

    Vil helst stege i et ildfast fad med låg .. hvor længe skal den så have på de 100 gr ?

    Svar
  8. Danni

    august 05, 2022 at 2:01 pm

    Hej Holger & co.
    Er der nogen fordel ved at dele stegen i 8 stykker ?
    Må jeg foreslå, at man giver citron og salt før man deler stegen i 8 dele, da det er nemmere at give citron og salt til ét stort stykke, end til 8 mindre stykker, bare en idé.
    Mvh. Danni

    Svar
  9. Jesper

    august 04, 2022 at 7:09 pm

    Den skal helt sikkert prøves.
    Jeg studser dog oftest over hvordan ovn indstilling nævnes. Hvad er alm. luft?
    Det hedder enten varmluft eller alm. ovn.
    Det er vigtigt, alt andet skaber bare forvirring.
    Så få nu de termer på plads 😊

    Svar
  10. Charlotte

    december 23, 2021 at 2:57 pm

    Lækker, saftig og med sprøde svær.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2021 at 3:05 pm

      Mange tak, Charlotte - og rigtig glædelig jul 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Heidi

    december 05, 2021 at 6:06 pm

    Smager godt, men alt for meget timian. Vil bruge opskriften igen, men uden timian og med mere laurbær

    Svar
  12. René

    maj 22, 2021 at 1:19 pm

    Hej
    Jeg har prøvet opskriften et par gange og den er super god, men jeg tænker om ikke det giver mening at tømme fadet efter de tre timer?

    Svar
  13. Arne

    november 12, 2018 at 8:24 pm

    Kan man evt gøre det samme med en flæskesteg???

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 14, 2018 at 12:11 pm

      Hej Arne

      Både og. Ribbenstegen er typisk noget mere fedtmarmoreret, og derfor bliver den ikke så let tør, når du langtidssteger den.

      Så hvis du kan finde en flæskesteg, der også indeholder en del fedt, kan du godt gøre det.

      Men det bliver altså bedst med en ribbensteg 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required