• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
545
SHARES
FacebookMessenger545PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 9. oktober 2020

Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.

Er der næsten noget bedre end en langtidsstegt kylling i ovn?

Her er opskriften på en tre timers kylling, hvor kyllingen bliver mør og lækker, men uden på nogen måde at være tør.

Som altid er det vigtigt at købe en god kylling, og gerne en økologisk. Man kan faktisk smage forskel, så det er det hele værd at ofre et par kroner mere på en god kvalitet.

Kyllingen er fin som den er efter de tre timer i ovnen, men du kan med fordel lige give den nogle minutter under grillen eller ved en høj temperatur, for så er du sikker på helt sprødt skind.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på traditionel ovnstegt kylling.

Flere opskrifter med kylling:

  • Kogt kylling - sådan skal du koge en kylling
  • Coq au vin - fransk ret med unghane i vin
  • Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

4.75 fra 43 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t 15 minutter min
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling - en hel kylling
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 citron - økologisk
  • olivenolie
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingen skylles og duppes tør. Salt den indvendigt.
  2. Hvidløgsfed pilles og knuses, inden de kommes ind i kyllingen sammen med kviste af rosmarin.
  3. Læg kyllingen i en stegeso, og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Husk altid at sætte stegesoen i blød i koldt vand inden!
  4. Skær citronen over og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
  5. Dryp kyllingen med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Læg låget på, og stil kyllingen ind i en kold ovn ved 150 grader over- og undervarme, og her skal nu bare stå og hygge sig i tre timer.
  7. Efter de tre timer fjernes låget, og du kan nu skrue ovnen op på 200 grader varmluft for at få et helt sprødt skind - eller anvende ovnens grill. Pas på kyllingen ikke bliver for mørk! Den skal se ud som på billedet.
  8. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 4gProtein: 34gFedt: 27gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 135mgNatrium: 712mgKalium: 403mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 282IUVitamin C: 19mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Video med partering af kylling

Se her i denne video hvordan du nemt parterer en kylling:

Sovs til kylling

Skyen kan eventuelt jævnes med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand. Smag til med lidt ekstra fond, sukker og peber, og justér farven med sovsekulør. Tilsæt også gerne lidt fløde.

Tilbehør

Langtidsstegt kylling i ovn smager godt sammen med dampet spinat, hasselback kartofler og lidt nybagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Monica

    august 23, 2025 at 10:33 am

    Hej Holger
    Der hvor jeg køber kylling, der vejer en kylling 2,2 kg. Hvor meget ekstra tid vil du skønne jeg skal lægge til? Jeg overvejer at stege 2 samtidig på en bradepande med staniol over. Tror du det går an?
    Mvh Monica

    Svar
  2. Susanne

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Så lækkert, det vil jeg lave i weekenden.

    Svar
  3. Birthe

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Uhm 😉tænder løber i vand 👀

    Svar
  4. Henrik

    oktober 09, 2020 at 12:09 pm

    Hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 09, 2020 at 1:44 pm

      Hej Henrik
      150 grader i tre timer - så har du den perfekte kylling 🙂
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. hjfrue@gmail.com

    juli 28, 2020 at 11:34 am

    Skal en stegeso ikke i kold ovn?
    Venlig hilsen Hans Jørgensen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required