Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt kylling i ovn

Langtidsstegt kylling (i ovn med rosmarin og hvidløg)

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
545
SHARES
FacebookMessenger545PinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn
  • Sovs til kylling
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 43 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t 15 minutter min
Samlet tid: 3 timer t 30 minutter min
Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling (en hel kylling)
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 citron (økologisk )
  • olivenolie
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kyllingen skylles og duppes tør. Salt den indvendigt.
  2. Hvidløgsfed pilles og knuses, inden de kommes ind i kyllingen sammen med kviste af rosmarin.
  3. Læg kyllingen i en stegeso, og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Husk altid at sætte stegesoen i blød i koldt vand inden!
  4. Skær citronen over og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
  5. Dryp kyllingen med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Læg låget på, og stil kyllingen ind i en kold ovn ved 150 grader over- og undervarme, og her skal nu bare stå og hygge sig i tre timer.
  7. Efter de tre timer fjernes låget, og du kan nu skrue ovnen op på 200 grader varmluft for at få et helt sprødt skind - eller anvende ovnens grill. Pas på kyllingen ikke bliver for mørk! Den skal se ud som på billedet.
  8. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier404kcalKulhydrater4gProtein34gFedt27gMættet fedt8gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.2gKolesterol135mgNatrium712mgKalium403mgKostfibre1gSukker1gVitamin A282IUVitamin C19mgCalcium46mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn

Er der næsten noget bedre end en langtidsstegt kylling i ovn?

Her er opskriften på en tre timers kylling, hvor kyllingen bliver mør og lækker, men uden på nogen måde at være tør.

Som altid er det vigtigt at købe en god kylling, og gerne en økologisk. Man kan faktisk smage forskel, så det er det hele værd at ofre et par kroner mere på en god kvalitet.

Kyllingen er fin som den er efter de tre timer i ovnen, men du kan med fordel lige give den nogle minutter under grillen eller ved en høj temperatur, for så er du sikker på helt sprødt skind.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på traditionel ovnstegt kylling.

Flere opskrifter med kylling:

  • Kogt kylling - sådan skal du koge en kylling
  • Coq au vin - fransk ret med unghane i vin
  • Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Sovs til kylling

Skyen kan eventuelt jævnes med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand. Smag til med lidt ekstra fond, sukker og peber, og justér farven med sovsekulør. Tilsæt også gerne lidt fløde.

Tilbehør

Langtidsstegt kylling i ovn smager godt sammen med dampet spinat, hasselback kartofler og lidt nybagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kareen salbroe skriver

    oktober 20, 2025 at 11:18 am

    Hvad hvis jeg ikke har en stegeso?
    Det er i øvrigt en dejlig opskrift, og tak for den.
    Hilsen Kareen Salbroe

    Svar
  2. Monica skriver

    august 23, 2025 at 10:33 am

    Hej Holger
    Der hvor jeg køber kylling, der vejer en kylling 2,2 kg. Hvor meget ekstra tid vil du skønne jeg skal lægge til? Jeg overvejer at stege 2 samtidig på en bradepande med staniol over. Tror du det går an?
    Mvh Monica

    Svar
  3. Susanne skriver

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Så lækkert, det vil jeg lave i weekenden.

    Svar
  4. Birthe skriver

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Uhm 😉tænder løber i vand 👀

    Svar
  5. Henrik skriver

    oktober 09, 2020 at 12:09 pm

    Hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 09, 2020 at 1:44 pm

      Hej Henrik
      150 grader i tre timer - så har du den perfekte kylling 🙂
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. hjfrue@gmail.com skriver

    juli 28, 2020 at 11:34 am

    Skal en stegeso ikke i kold ovn?
    Venlig hilsen Hans Jørgensen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required