• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
543
SHARES
FacebookMessenger543PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  9. oktober 2020

Indhold

  1. Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
  2. Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn
  3. Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg
  4. Video med partering af kylling
  5. Sovs til kylling
  6. Tilbehør

Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.

Er der næsten noget bedre end en langtidsstegt kylling i ovn?

Her er opskriften på en tre timers kylling, hvor kyllingen bliver mør og lækker, men uden på nogen måde at være tør.

Som altid er det vigtigt at købe en god kylling, og gerne en økologisk. Man kan faktisk smage forskel, så det er det hele værd at ofre et par kroner mere på en god kvalitet.

Kyllingen er fin som den er efter de tre timer i ovnen, men du kan med fordel lige give den nogle minutter under grillen eller ved en høj temperatur, for så er du sikker på helt sprødt skind.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på traditionel ovnstegt kylling.

Flere opskrifter med kylling:

  • Kogt kylling - sådan skal du koge en kylling
  • Coq au vin - fransk ret med unghane i vin
  • Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

4.75 fra 43 stemmer
Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t 15 minutter min
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg kylling - en hel kylling
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 citron - økologisk
  • olivenolie
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingen skylles og duppes tør. Salt den indvendigt.
  2. Hvidløgsfed pilles og knuses, inden de kommes ind i kyllingen sammen med kviste af rosmarin.
  3. Læg kyllingen i en stegeso, og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Husk altid at sætte stegesoen i blød i koldt vand inden!
  4. Skær citronen over og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
  5. Dryp kyllingen med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Læg låget på, og stil kyllingen ind i en kold ovn ved 150 grader over- og undervarme, og her skal nu bare stå og hygge sig i tre timer.
  7. Efter de tre timer fjernes låget, og du kan nu skrue ovnen op på 200 grader varmluft for at få et helt sprødt skind - eller anvende ovnens grill. Pas på kyllingen ikke bliver for mørk! Den skal se ud som på billedet.
  8. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 4gProtein: 34gFedt: 27gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 135mgNatrium: 712mgKalium: 403mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 282IUVitamin C: 19mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Video med partering af kylling

Se her i denne video hvordan du nemt parterer en kylling:

Sovs til kylling

Skyen kan eventuelt jævnes med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand. Smag til med lidt ekstra fond, sukker og peber, og justér farven med sovsekulør. Tilsæt også gerne lidt fløde.

Tilbehør

Langtidsstegt kylling i ovn smager godt sammen med dampet spinat, hasselback kartofler og lidt nybagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Så lækkert, det vil jeg lave i weekenden.

    Svar
  2. Birthe

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Uhm 😉tænder løber i vand 👀

    Svar
  3. Henrik

    oktober 09, 2020 at 12:09 pm

    Hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 09, 2020 at 1:44 pm

      Hej Henrik
      150 grader i tre timer - så har du den perfekte kylling 🙂
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. hjfrue@gmail.com

    juli 28, 2020 at 11:34 am

    Skal en stegeso ikke i kold ovn?
    Venlig hilsen Hans Jørgensen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required