Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.
Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.
Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt. Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på stegt flæsk i ovn
Stegt flæsk i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 800 g flæsk - i skiver
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du langtidsstegt flæsk i i ovn. Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.
Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.
Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Martin
Har eksperimenteret med at få den perfekte stegte flæsk i mange år, dette er ubetinget den bedste opskrift jeg har prøvet.
Hans Jørgen såby
Stegt flæsk i ovn
Anders
Den bedste opskrift jeg har prøvet, og det er mange. Kødet bliver ikke tørt, og samtidig bliver sværen sprød.
Kjeld
Rigtig god opskrift.
Anna Østerskov
Super lækkert, men pas på med varmen som nævnt🤗
Torben
Super
Anne Fabech
Jeg har lavet det nogen gange på din beskrevne måde og det fungerer fantastisk. Vi får gæster på mandag, hvor jeg vil lave det igen. Der vil jeg dog prøve at panere dem; er det samme stegetider?
Mvh. Anne
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Tak for de pæne ord omkring langtidsstegt flæsk - og ja, det bør være samme stegetid 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Mia
Skal flæsket ud af ovnen mens ovnen varmer op til de høje grader eller skal det bare blive i ovnen?
Charlotte
Skal skiverne vendes undervejs for at de bliver sprøde på begge sider?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørn Albertus
Rigtig god opskrift. Det bliver ikke sidste gang, jeg steger flæsk på den måde!
Jan Lyngdam
Jeg plejer at stege flæsk på panden, men agter nu at afprøve din metode. Det ville være en god ide, at skrive hvor mange skiver man skal skære de 800 gram kød ud i, - altså ca. tykkelse og antal. Hvor mange skiver kan man f.eks. have plads til på risten over en bradepande? Hvis man skal have mange gæster, - kan man så evt have to bradepander i ovnen på en gang, når der bruges varmluft, - evt om man så skal justere temperaturerne. Eller kan man stille skiverne på højkant i mellem ristens riller?
Dennis Eliasen
Det er den bedste måde at på sprøde og saftigt flæsk på👌 mange tak for opskriften!
Marianne Steiner
Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
Alt det bedste
Holger
Sanne
Kan man stege ad to omgange og så varme den første portion når anden portion er færdig?
Anni
Du får ug med krys og slange her fra 👍