• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky

billede til langtidsstegt culottesteg
Hemmeligheden bag en langtidsstegt culottesteg er, at culotten steges i ovnen ved lav temperatur. Culottestegen brunes af, og lægges i en alubakke eller fad sammen med en god hvidvinssky, og steges derefter fem timer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  18. oktober 2022

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culotten får ca. fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mør steg og en lækker sovs.
  2. Brug stegetermometer
  3. Opskrift på langtidsstegt culottesteg
  4. Langtidsstegt culottesteg
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tilbehør
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift

Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culotten får ca. fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mør steg og en lækker sovs.

Langtidsstegt culottesteg er en oksesteg i særklasse, hvor kødet virkelig får lov til at samle smag og kraft under de fem timer i ovnen.

Som altid skal du købe en culottesteg af god kvalitet, og gerne både dansk og fritgående. Jo, der er forskel på kvaliteten på et billigt og et lidt dyrere stykke kød!

Skær eventuelle stykker af fedt fra undersiden af culotten, og rids krølfedtet med en skarp kniv, uden dog at skære ned i kødet.

Og tag gerne oksestegen ud af køleskabet i god tid inden du skal i gang, så den ikke er alt for kold. Salt den på begge sider med groft salt, og lad den trække en halv eller en hel time.

Brug stegetermometer

Når stegen har fået fire timer, må du gerne stikke et stegetermometer ind midt i culottestegen, så du har styr på kernetemperaturen. Culotten er nemlig færdig og rosa, når den har en kernetemperatur på 56 grader.

Derefter skal den helst hvile i 20 minutter inden udskæring.

Opskriften er til fire personer, men der er måske også nok til seks personer.

Opskrift på langtidsstegt culottesteg

billede til langtidsstegt culottesteg

Langtidsstegt culottesteg

Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culotten får ca. fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mør steg og en lækker sovs.
Bedømmelse
4.8 fra 19 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 5 timer timer
Samlet tid: 5 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,4 kg okseculotte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl hvidvin
  • 3 dl kalvefond
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Sovs

  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - stor, med top
  • 4 dl stegesky - fra culottestegen
  • 1 spsk gastrik - eller eddike
  • 1 dl fløde - kan udelades
  • 1 tsk sukker - eller lidt mere, smag dig frem
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun hurtigt culottestegen på begge sider, så den får lidt kulør. Læg den i en alubakke eller ildfast fad. Alubakken sparer dig for lidt rengøring til sidst, så bare et godt tip.
  • Løg og hvidløg hakkes groft. Kom lidt mere olie på panden, og svits hurtigt løg og hvidløg.
  • Tilsæt hvidvin og kalvefond sammen med timian og rosmarin. Lad det koge op og hæld det derefter over culottestegen.
  • Kværn også lidt sort peber over stegen, og du kan også drysse med lidt mere timian og rosmarin. Har du et par friske kviste timian liggende, ja så lægges de på.
    langtidsstegt culottesteg er klar til ovn
  • Stil culottestegen ind i en forvarmet ovn ved cirka 70 °C, og det er ikke varmluft, men blot almindelig luft.
  • Nu skal den langtidsstegte culottesteg have cirka fem timer, hvor du med en halv eller hel times mellemrum lige øser lidt af stegeskyen op på stegen.
  • Efter fire timer stikkes et stegetermometer ind i culotten, og stegen er klar ved en kernetemperatur på 56 grader. Så er den hverken rå eller tør, men netop rosa og mør. Men stegetiden plejer at passe med cirka fem timer, afhængig af din ovns præcise varme.
  • Du kan i øvrigt give culottestegen nogle minutter unden grillen i ovnen - det gør kun smagen bedre.
  • Tag den færdige culottesteg ud af ovnen, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 20 minutter inden udskæring.
  • Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Derefter piskes stegesky i indtil du har den rette konsistens.
  • Smag sovsen til med salt, peber, sukker, gastrik eller eddike - og kom eventuelt også lidt fløde ved. Lad sovsen koge igennem i fem minutter, så melsmagen forsvinder.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1216
% Daglig værdi*
Fedt
 
92
g
142
%
Mættet fedt
 
41
g
256
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
36
g
Kolesterol
 
288
mg
96
%
Natrium
 
2044
mg
89
%
Kalium
 
1311
mg
37
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
67
g
134
%
Vitamin A
 
568
IU
11
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se her hvordan du udskærer en okseculotte.

Tilbehør

Tilbehør til en langtidsstegt culottesteg kan være flødekartofler, som du laver inden stegen kommer i ovnen, og så blot varmes mens okseculotten hviler. Det er nemt.

Dertil dampet broccoli eller grønne bønner - eller en skøn tomatsalat.

Se også hvordan du steger en culotte helt normalt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rolf

    januar 27, 2024 at 1:42 pm

    Hej!

    Kan det passe at stegen skal svømme i stegesky? Den mængde væske dækker næsten halvdelen af stegen.

    Svar
  2. Jonas

    juli 18, 2023 at 2:45 pm

    Den nåede kernetemperaturen efter 2,5 timer... selvom ovenen stod på det den skulle...

    Svar
  3. Pernille

    oktober 17, 2022 at 3:11 pm

    ..Er det bare mig der ikke kan finde "Udskrift" knap på denne culottesteg? Plejer at være i toppen ude mod højre, men jeg finder den ikke på denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2022 at 6:43 am

      Hej Pernille
      Godt du skriver. Opskriften lå i et ældre system på siden, men den er nu opdateret, også så den kan udskrives. Sig endelig til, hvis du finder andre på samme måde. Så får jeg dem straks opdateret 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Pia Hansen

    juli 14, 2022 at 12:35 pm

    Simpelthen den bedste culottesteg jeg nogensinde har lavet. Passede perfekt med stegetid.

    Svar
  5. Nanna

    december 30, 2021 at 3:27 pm

    Hej Holger

    Kan det lade sig gøre at stege culotten og derefter holde den varm i stanniol/klæde/køletaske i ca. 1,5 time? I så fald med hvilken fremgangsmåde?

    Mange tak for en masse gode opskrifter 😊

    Vh Nanna

    Svar
  6. Jan Eliassen

    december 05, 2021 at 11:32 pm

    Hej Holger
    Du skriver i opskrifetn at stegen skal i en forvarmet ovn på 70 grader, ikke varmluft, men almindelig luft - hvad betyder dette?
    Er det almindelig over/undervarme?
    Mvh
    Jan

    Svar
  7. Eva

    maj 01, 2020 at 9:53 am

    Hej Holger,
    Jeg har samme spørgsmål som Susanne.
    Hvor mange grader skal ovnen være på?
    mvh Eva

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 01, 2020 at 10:09 am

      Hej Eva
      Den skal være 70 grader 🙂
      Det er en ægte langtidsstegning.
      Rigtig god fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  8. susanne

    december 14, 2019 at 10:17 am

    Jeg var ude efter en opskrift på langtidsstegt okseculotte, og den fandt jeg lige her, men nej der står mange ting i opskriften, men IKKE hvor mange grader ovnen skal være på. Jeg ved godt hver ovn er lidt forskellig, men sådan ca, så jeg leder videre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 14, 2019 at 8:25 pm

      Hej Susanne
      Tak for det - men der står da en tilberedningstid? Den skal have cirka fem timer. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required