Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Lakserilette med rugbrød
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS

Lakserilette med creme fraiche serveret med ristet rugbrød er en let og lækkert frokostret, som de fleste elsker. Her er en god, nem opskrift.

Lakserilette med syrlig creme fraiche og friske forårsløg - der findes næppe en nemmere og mere lækker ret til frokostbordet.

I hvert fald hvis man kan lide varmrøget laks, for riletten skal laves på varmrøget - ikke koldrøget eller gravad laks. Det giver den bedste smag og konsistens.

Retten her er til to sandwich med salat eller to portions-anretninger i glas, der serveres som forret med ristede rugbrødsskiver eller et par skiver hjemmebagt flute.

Det tager kun fem minutter at bikse denne lækre lakserilette sammen, og kan man ikke spise det hele, kan den holde sig mindst tre dage i køleskabet.

Opskrift på lakserilette

Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 10 minutter min
Lakserilette med creme fraiche serveret med ristet rugbrød er en let og lækkert frokostret, som de fleste elsker. Her er en god, nem opskrift.
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g varmrøget laks
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • ½ stk citron
  • 2 stk forårsløg
  • friskkværnet peber
  • dild
  • 2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Del laksen med en gaffel, så den ikke bliver helt most, men stadig bevares i små stykker.
  2. Pres citronen og skær forårsløg i tynde strimler. Brug både det grønne og det hvide på løget.
  3. Bland alle ingredienser. Jeg bruger ikke salt, da varmrøget laks er meget salt i sig selv. men du kan tilsætte salt. Bare pas på med doseringen, så den ikke overdøver smagen af den lækre laks.
  4. Rist rugbrødet og skær det i trekanter.
  5. Pynt eventuelt din lakserilette med en lille dildkvist og citronbåde og server den sammen med rugbrødet - eller flute.

Næringsindhold

Kalorier199kcalKulhydrater1gProtein23gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol32mgNatrium1032mgKalium225mgKostfibre0.1gSukker0.2gVitamin A123IUVitamin C0.3mgCalcium16mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Forskellen på kold- og varmrøget laks

Varmrøget laks har en kraftigere smag end koldrøget, og de to typer laks har en meget forskellig konsistens.

Den koldrøget er mere fast i konsistensen end den varmrøget, hvis kød minder mere om bagt eller grillet laks.

Forskellen på de to metoder handler om temperatur og tid, når man ryger dem.

Ifølge Rørvig Fisk & Røgeri bliver varmrøget laks røget ved 65 grader i halvanden time.

Den koldrøget laks ryges ved 20-22 grader i et helt døgn.

Prøv også opskriften på en let og lækker tunmousse:

Verdene bedste tunmousse

4.7 fra 54 stemmer
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Gå til opskrift
Tunmousse med citron
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gunvor skriver

    juni 02, 2025 at 9:22 am

    Svar
  2. Peter Fischer-Nielsen skriver

    december 08, 2024 at 3:38 pm

    Utrolig lækker.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required