Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med blomkål og dild

Laks med blomkål og dild

billede til laks med blomkål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
663
SHARES
FacebookMessenger663PinterestEmailSMS

Her får du en lækker opskrift på laks med blomkål og dild. Det er en simpel hverdagsret med få ingredienser, der tager ca. 30 min. at lave.

Laks med blomkål er en virkelig nem fiskeret, som alle kan lide. Samtidig skal du ikke bruge mange ingredienser til den - og så er den hurtig at lave.

Laks, blomkål og sovs tilberedes i et fad i ovnen på 20 minutter, og dertil kommer en smule forberedelsestid.

Madlavningsfløde kan selvfølgelig erstattes med almindelig fløde, hvis du ikke er så bange for kalorierne. Se også hvordan du laver en ovnbagt laks.

Opskrift på laks med blomkål

Laks med blomkål og dild

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du en lækker opskrift på laks med blomkål og dild. Det er en simpel hverdagsret med få ingredienser, der tager ca. 30 min. at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål (i små buketter)
  • 4 laksefileter (uden skind og ben)
  • 1 citron
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk sennep
  • 1 håndfuld dild (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til laks med blomkål starter du med at skære blomkålen i små buketter, der fordeles i et ovnfast fad. Pas på de ikke er for store, da de kun tilberedes i 20 minutter i fadet.
  2. Læg de skind- og benfri laksefileter oven på blomkålsbuketterne. Jeg bruger gerne laksestykker, der vejer ca. 150 gram stykket, men det kan sagtens være mere eller mindre. Husk blot at tjekke for ben i laksen - og fjern skindet.
  3. Pres lidt friskpresset citronsaft over laksestykkerne, og krydr med salt og peber.
  4. I en skål røres madlavningsfløden sammen med lidt sennep, hakket dild samt lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Hæld det i fadet, og det kan hældes over laksen eller blot i fadet uden om fisken.
  6. Giv det så 20 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Imens kan du lave tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier333kcalKulhydrater16gProtein37gFedt14gMættet fedt4gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt4gKolesterol98mgNatrium766mgKalium1395mgKostfibre4gSukker9gVitamin A290IUVitamin C84mgCalcium213mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Laks med blomkål serveres straks, og du evt. pynte med lidt mere dild inden servering.

Serveres gerne sammen med kogte kartofler (evt. kogt i bouillon) og en råkostsalat. Eller en god spidskålssalat.

Se også mine populære opskrifter på:

Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required