• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser

hjemmebagte pølsebrød
De hjemmelavede pølsebrød er både lette, luftige og fyldige på samme tid, og meget bedre end de færdigkøbte brød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  31. marts 2021

Del gerne:
447
SHARES
FacebookMessenger447PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
  2. Fuldkornspølsebrød
  3. Opskrift på verdens bedste pølsebrød
  4. Pølsebrød - nemme og bløde
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
  9. Fakta om pølsebrød
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift

Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.

Intet slår de hjemmebagte pølsebrød, og de er nemme at bage selv.

Her har jeg lavet pølsebrødene i en røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens også ælte dem i hånden. Hævetiderne er de samme, men husk at ælte dejen grundigt.

Af denne portion dej har jeg bagt 18 store og luftige brød, og du kan sagtens fryse dem ned.

Fuldkornspølsebrød

Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (mælk).

Opskriften giver super lækre 18 pølsebrød - og de er naturligvis perfekte til hotdogs.

Se også disse opskrifter:

  • Ristet hotdog
  • Pølsehorn
  • Newyorker hotdog
  • Varme pølsebrød i airfryer

Opskrift på verdens bedste pølsebrød

hjemmebagte pølsebrød

Pølsebrød - nemme og bløde

Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Bedømmelse
4.8 fra 44 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 5 minutter minutter
Antal 18 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 10 g bageenzymer - kan undlades
  • 250 g mælk - svarende til 2,5 deciliter
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 50 g olie - smagsneutral

Fremgangsmåde

  • Vej 450 gram hvedemel af i skålen til din røremaskine sammen med 1 teskefuld salt, 50 gram sukker og 10 gram bageenzymer. Du kan udelade bageenzymer, og stadig få lækre pølsebrød.
  • I en anden skål røres 25 gram gær ud i 250 gram mælk, og derefter røres 1 æg i sammen med 50 gram olie (smagsneutral). Det kan være rapsolie, majsolie eller en vindruekerneolie. Olivenolie eller solsikkeolie er ikke god her!
  • Kom væsken ned til melblandingen, og ælt nu din pølsehornsdej ved middel hastighed i ca. 10 minutter med påmonteret dejkrog.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. I dette link kan du se hvordan du virker en dej op.
  • Læg dejen tilbage i skålen, og lad den nu hæve i 45 minutter. Læg et stykke husholdningsfilm over for at holde på fugten i dejen, og dernæst et viskestykke.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Virk dejen op igen, og del den i 18 lige store stykker. Vej gerne dejen af, og hvert pølsebrød skal veje ca. 45 gram.
  • Tril dejstykkerne til boller, og rul dem aflange. Lægges på bagepladen i tre rækker med seks i hver. Pølsebrødene hæver en del op og det e meningen.
  • Stil pladen med pølsebrødene ind på næstøverste rille. Tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde med lidt kogende vand (ca. 1 deciliter) ind på risten på nederste rille, og luk lågen.
  • Lad pølsebrødene efterhæve i ovnen i ca. 45 minutter.
  • Tag gryden med vand ud, og sæt bagepladen med dine pølsebrød ned på næstnederste rille.
  • Luk lågen og skru ovnen op på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft), og bag pølsebrødene i ca. 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af hvor hurtig og meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
138
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
6
mg
2
%
Natrium
 
137
mg
6
%
Kalium
 
58
mg
2
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
29
IU
1
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når dine pølsebrød er flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud. Pølsebrødene skal ikke overbages, da de så bliver mere tørre i skorpen.

Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering. De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.

Og så kan du bruge dem til dine egne hotdogs, som jo blandt andet laves med ristede løg og agurkesalat.

Fakta om pølsebrød

  • I USA blev hot dog‑bollen (bun’en) sandsynligvis opfundet omkring 1900, da en tysk immigrant søgte at give kunderne et håndtag på de varme pølser.
  • Den klassiske danske “pølse i brød” er – tro det eller ej – en videreudvikling af netop denne idé!
  • Pølsebrødene er også fin frostvare: du kan hurtigt lune dem i ovnen eller på grillen, så har du altid “friske” brød klar.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Sigurjonsdottir

    marts 01, 2025 at 2:57 pm

    Sikke lækkre pølsebrød jeg fik lavet! Tak for en super opskrift. Jeg brugte mel fra vores lokale Skærtoft mølle. Og i stedet for bage ensymer tilsatte jeg lidt citronsaft ( et tip fra mølleren)

    Svar
  2. Janni

    november 12, 2024 at 10:53 pm

    Skal mælken ikke lunes inden gæren røres i? Har ofte hørt at gær ikke kan hæve hvis den ikke røres ud i lunken væske?

    Svar
  3. Wandunia Pontoppidan

    september 21, 2024 at 2:59 pm

    Havde 10g gær til overs fra en anden dej, og lavede en 1/2 portion.
    Rørte dejen sammen i skål med plastdejskraber (en fast én uden skaft) og æltede 5 min på bord - igen med dejskraberen med lidt ekstra mel, da den var meget våd. Dejen hævede flot - både i skålen og i ovnen med lys på og dampende vand.
    De blev superlækre - luftige og bløde. Tak for god opskrift 👍

    Svar
  4. Ulla Østergaard

    september 07, 2024 at 12:29 am

    De bedste pølsebrød og bare nemme at lave, tak

    Svar
  5. Alan Aaby

    juni 22, 2024 at 6:32 pm

    Hej Holger. Jeg har prøvet at lave dine pølsebrød, men jeg syntes godt dejen er meget fugtigt når man lige skal have den ud på bordet, den hænger fast i alle 10 fingre. Hvad gør jeg forkert ?, jeg følger din opskrift til punkt og prikke.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 23, 2024 at 6:23 am

      Hej Alan
      Der kan være forskel på meltyperne, så der skal tilsættes lidt mere mere mel. Du kan også lige fugte hænderne under den kolde hane, det hjælper gså når dejen klistrer lidt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Ruth

    april 19, 2024 at 10:37 am

    Kan man hæve flütes på samme måde med damp? Kan ikke rigtig finde opskrifter på det, kun at man har damp i ovnen under bagning også.

    Svar
  7. Tobias

    juli 07, 2023 at 4:17 pm

    Hej Holger skal der smør i? Det står ikke i opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 07, 2023 at 10:18 pm

      Hej Tobias
      Nej, de er uden smør. I stedet bages de med lidt olie 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Mette

        maj 25, 2024 at 2:27 pm

        Jeg havde ingen smagsneutral olie og brugte i stedet smør og de var også ualmindeligt lækre!

  8. Sara

    maj 04, 2023 at 9:48 pm

    Fantastisk - troede ikke det var muligt at lave så bløde og luftige brød 🤗 synes jeg skulle bruge mere mel end der stod i opskriften!

    Svar
  9. Tom

    januar 16, 2023 at 5:23 pm

    Sikkert lækre. Men at kalde dem nemme er at stramme den. To x virk. Hævning i ovn med gryde. Film. Nej. Det er måske ikke mega svært, men nemt i bagning er bland, ælt, hæv, form, hæv, bag. 🙂

    Svar
  10. Helle Fly

    september 04, 2022 at 5:12 pm

    Hej. Kan de fryses. Hilsen Helle

    Svar
  11. Karen Winther

    juni 27, 2022 at 4:25 pm

    Hold da op! Det blev de skønneste pølsebrød både hvad angår smag og udseende 🤗

    Svar
  12. Sara

    maj 25, 2022 at 10:12 am

    Hei! Kan jeg lage brødene en dag inden de skal spises, og oppbevare dem i en tæt pose i ca et døgn?

    Svar
    • Ma

      juni 18, 2022 at 4:40 pm

      Ja

      Svar
  13. Lise Baltzer

    marts 31, 2021 at 9:24 pm

    Tænker, at 250 dl mælk er lige i overkanten til 18 pølsebrød🥴

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2021 at 9:46 pm

      Hej Lise
      Det bliver i hvet fald en tynd dej 🙂
      Tak fordi du er vågen, og det er nu rettet til.
      Det er naturligvis 250 gram mælk til denne portion pølsebrød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lise Baltzer

        marts 31, 2021 at 10:01 pm

        👍😀

  14. tina

    august 21, 2020 at 7:07 am

    jeg jeg tænkt mig at prøve at bage pølsebrødene. så jeg har lige et par spørsmål
    1 kan de fryses?
    2 Må smørret smeltes? Jeg har ingen røremaskine, og det bliver nok svært at rører smørret i kun med hånden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 21, 2020 at 10:38 am

      Hej Tina
      Du kan sagtens fryse pølsebrødene 🙂
      Du kan godt smelte smørret - eller lad det blive helt blødt - så kan du godt røre det i med en grydeske.
      Rigtig god bagefornøjelse
      BH Holger

      Svar
      • Sanne

        maj 26, 2022 at 11:21 am

        Men jeg kan ikke se smør i opskriften?

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required