Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kyllingesuppe

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

billederesultat for kyllingesuppe
4.8 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
734
SHARES
FacebookMessenger734PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
  • Opskrift på nem kyllingesuppe
  • Hel kylling
  • Noter
  • Kommentarer

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 57 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling på ca. 1.400 gram
  • 2 l vand
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 porretoppe
  • 1 persillerod
  • 4 kviste timian
  • 20 sorte peberkorn
  • salt efter behov
Fyld i suppen laves af
  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 stk knoldselleri

Fremgangsmåde

  1. Læg kyllingen i en stor gryde og hæld to liter vand ved. Kyllingen skal netop være dækket, så om nødvendigt tilsætter du lidt mere vand.
  2. Kog nu op og skum urenhederne fra med en hulske.
  3. Løg og gulerødder hakkes groft, porretoppe skæres i grove stykker og persilleroden skæres i skiver. Du behøver ikke skrælle rodfrugterne, men blot vaske dem. Kom dem i gryden til kyllingen sammen med et par terninger hønsebouillon.
  4. Tilsæt også timian, peberkorn og groft salt, og læg låget på.
  5. Lad nu kyllingesuppen simre i ca. 50 minutter, så bør kyllingen være mør.
  6. Tag kyllingen op. Pil kødet af den og skær det i mundrette stykker. Skroget kommes tilbage i gryden, og suppen koges nu videre i 15 minutter.
  7. Kassér skroget og sigt suppen, hvorefter den kommes tilbage i gryden.
  8. Så laver du fyldet. Porre skæres i tynde skiver, gulerødder, persillerod og knoldselleri snittes i mindre tern. Kom fyldet i suppen og lad den koge fem minutter.
  9. Kom kyllingekødet i og varm det kort igennem. Smag til med salt, for ellers bliver suppen flad i smagen.

Næringsindhold

Kalorier570kcalKulhydrater47gProtein37gFedt27gMættet fedt8gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.2gKolesterol126mgNatrium723mgKalium1541mgKostfibre12gSukker13gVitamin A15968IUVitamin C41mgCalcium207mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nem kyllingesuppe

Kyllingesuppe er en ganske nem suppe, der kan laves uden for meget besvær.

Men du får en kyllingesuppe, der virkelig smager godt og som er sund.

Hel kylling

Suppen laves på en hel kylling, der samlet koges i halvanden times tid, hvor kyllingen først koges mør.

Se også: Gammeldags hønsekødssuppe

Derefter pilles kødet af den, og skroget får en sidste tur i suppen.

Mængden af suppeurter kan du selv variere som du synes, men de angivne mængder synes jeg passer fint.

Opskriften giver suppe til mindst fire personer.

Noter

Servér den varme suppe i lune og dybe tallerkner eller skåle med et stykke nybagt kærnemælksbrød - og du kan også tilsætte hjemmelavede kød- og melboller.

Se flere lækre opskrifter på suppe:

  • Kartoffel porre suppe
  • Blomkålssuppe
  • Tomatsuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise skriver

    september 17, 2025 at 1:10 pm

    Hej Madens Verden,
    Super nem og dejlig opskrift! Men jeg ville lige spørge: kan man bruge suppens grøntsager (dem som er kogt sammen med kyllingen) til noget? Evt. blende dem til noget grøntsagssuppe?
    Mvh Louise

    Svar
  2. Karin skriver

    november 30, 2023 at 8:03 am

    Kasserer du de grønsager du koger med kyllingen? Du skriver “ Læg og gulerødder”, hvad er “læg”

    Svar
  3. AL skriver

    april 19, 2023 at 7:31 am

    Hej
    God suppe
    Hvorfor kan opskriften ikke printes?
    Mvh Anne-Mette

    Svar
  4. jan demant skriver

    januar 04, 2019 at 5:05 pm

    Kylling skal IKKE vaskes. Bakterier spredes som bare fanden.

    Dette er dokumenteret på utallige sider, rapporter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required