• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et fad og steges færdig i ovnen. Samtidig tager retten heller ikke så lang tid at lave. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. juni 2023 - Udgivet:  13. juni 2023

Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en kyllingeret med ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
  2. Opskrift på kyllingeret
  3. Kyllingeret med ris i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
4.6 fra 19 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en kyllingeret med ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.

Kyllingeret med ris i ovn er virkelig skøn aftensmad, og det er i kategorien mad i fad.

Det betyder nem aftensmad, hvor retten samles i et fad, og derefter steges færdig i ovnen.

Imens kan du så rydde køkkenet, og lave lidt spidskål som tilbehør til retten.

Kyllingeret med ris er nem at gå til, men vær lige opmærksom på hvor længe risene skal koge. Kig på pakken. Her har jeg anvendt løse ris, der skal koges i 10 minutter, og derefter trække i yderligere 10 minutter. De er perfekte til denne opskrift.

Har du ris hvor kogetiden er angivet som længere, kan du med fordel lade dem få lidt længere tid i panden. Måske skal du så også anvende lidt mere kogende vand.

Opskrift på kyllingeret

Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn

Her får du min opskrift på en kyllingeret ned ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
Bedømmelse
4.6 fra 19 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • Lidt olivenolie - til stegning
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 250 g ris - løse ris
  • 8 dl vand - kogende
  • 1 bouillonterning - hønse
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 lime - eller citron
  • salt og friskkværnet peber

Kylling

  • 4 stk. kyllingebryst - delt i halve på den lange led
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find også et ildfast fad frem
  • Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie, men uden at tage farve.
  • Tilsæt så peberfrugt, og lad det sautere med et minuts tid mere.
  • Derefter kommes ris ved sammen med kogende vand, bouillonterning, hoisin sauce og sød chilisauce.
  • Lad det simre ca. 5 minutter ved svag varme, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset limesaft. Hæld det i det ildfaste fad.
  • Kyllingebryst fileter skæres over på midten på den lange led, og brunes af i lidt smør ved en høj varme. Smør giver bedre smag end olie ved bruning af kød. Du bruger bare den samme pande, som du ikke behøver at vaske af.
  • Brun kyllingekødet på begge sider, hvorefter der tilsættes hoisin sauce sammen med soja og chilisauce. Vend kyllingestykkerne godt rundt på panden, så smagsstofferne fordeles grundigt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  • Læg kyllingestykkerne ovenpå risblandingen i fadet og dæk fadet til med sølvpapir.
  • Den lækre kyllingeret med ris skal nu have 10 minutter ved 180 grader varmluft med sølvpapiret på, og derefter ca. 10 minutter uden. Der kan om nødvendigt tilsættes lidt mere kogende vand til risene i fadet. Det afhænger af hvor meget risene trækker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Kyllingeret med ris i ovn er færdig når risene er tilpas kogte, og denne tilberedningstid plejer at passe fint.

Men smag dig frem, da ris som sagt kan variere en del i kogetid.

Kyllingeretten serveres gerne med stegt spidskål med sød chilisauce.

Du kan også servere den med en klassisk spidskålssalat.

Her finder du mange flere spændende opskrifter med kylling.

Se flere inspirerende retter:

  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Mexicansk kylling i fad - nem hverdagsmad til hele familien
  • Kylling i sennepssovs (opskrift til ovn på 30 min.)
  • Crispy chicken med indisk karrysauce og ris
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maddie Vedder

    september 10, 2022 at 11:00 pm

    Kan man erstatte forårsløg og peberfrugt med porre og cherrytomater fx?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required