Her får du min overskrift på kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon. Hele retten med overlår laves nemt i et fad til aftensmad.
Kyllingeoverlår i ovn med kartofler er en lækker opskrift på god og velsmagende aftensmad, og retten er rimelig simpel at lave.
Såvel overlår som kartofler, champignon og bacon steges af på en pande, inden det hele samles i et fad, som derefter tilberedes i ovnen.
Mens kyllingeretten er i ovnen, kan du nemt klare opvasken.
Bemærk, at overlårene først steges i 30 minutter, hvorefter madlavningsfløde eller alm. fløde tilsættes, og retten steges færdig i yderligere ca. 15 minutter. Samlet stegetid er altså 45 minutter.
Opskriften på overlår i ovn er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingeoverlår i ovn
Ingredienser
- 250 gram champignon i skiver
- olivenolie til stegning
- 650 gram kartofler små, delt i kvarte
- timian tørret
- 200 gram bacon i tern
- 2 rødløg i grove både
- salt og friskkværnet peber
- 2 deciliter bouillon lavet af 2 dl vand og 1 terning hønsebouillon
- 1 citron skåret i både
- 2,5 deciliter madlavningsfløde eller alm. fløde
- 1 potte timian til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie. Der skal være plads til de otte kyllingeoverlår i fadet.
- I en varm pande kommes lidt olie, hvorefter champignon i skiver steges godt af. Kommes i fadet.
- De små kartofler i kvarte kommes derefter på panden, og steges 8-10 minutter ved en god varme. Kom gerne lidt mere olie ved. Krydres med tørret timian, salt og friskkværnet peber. Kommes i fadet.
- Kom så bacon i tern på panden, og steg baconen næsten sprødt. Derefter tilsættes rødløg i både, som sauteres med et minuts tid. Kommes ligeledes i fadet.
- Så brunes kyllingeoverlår i lidt olie, så de får lidt farve. Brun fire af gangen, krydr med salt, peber og tørret timian, og lægges derefter i fadet. Se evt. fremgangsmåde i videoen.
- En økologisk citron skæres i mindre både, der fordeles i fadet. Hæld også to deciliter bouillon. Bouillonen kan laves af to deciliter kogende vand, hvor en terning hønsebouillon røres ud i vandet.
- Kyllingeoverlår i ovn steges nu ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og kyllingelårene steges færdige i yderligere 15 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Kyllingelår i ovn med kartofler og bacon serveres straks, og retten kan med fordel pyntes med lidt frisk timian.
Retten kan serveres som den er, men et godt stykke madbrød passer godt til.
Se flere opskrifter:
Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs