Leder du efter hurtig aftensmad, så prøv denne opskrift på kylling med ærter. En nem og lækker sammenkogt ret, som kan laves på 20 minutter.
Opskriften på kylling med ærter er beregnet til fire personer som en hovedret.
Serveres med kogte ris og eventuelt lidt salat.
I forhold til ingredienserne, så kan du sagtens justere på de enkelte, og derfor eksempelvis tilføje lidt flere ærter og mindre persillerod, eller hvad du nu synes.
Opskrift på kylling med ærter
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst filet
- 1 bundt forårsløg
- 2-3 persillerødder
- 1 æble
- 200 gram ærter - frosne
- 1 spiseskefuld karry
- 1 teskefuld sukker
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne hønse
- 1 citron - saft fra en halv citron
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingekødet skæres ud i mindre tern, der brunes i lidt smør i en stegegryde eller en stor pande.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens både persillerødder og æble skæres i små tern. Du skal bruge to eller tre persillerødder afhængig af hvor store de er.
- Kom forårsløg, persillerødder og æble i gryden/panden sammen med de frosne ærter, og varm kort igennem under omrøring.
- Tilsæt karry, sukker, vand, bouillonterning og madlavningsfløde. og lad din sammenkogte ret med kylling med ærter koge op. OBS: Ønsker du en mere mild karryret, skal du komme lidt mindre karry i!
- Koges nu cirka 10-12 minutter under låg ved svag varme.
Næringsindhold
Tips
Kylling med ærter serveres straks, og gerne sammen med kogte ris, som jo kan koges mens du klarer den sammenkogte ret.
En lille grøn salat og et stykke flutes passer også fint til retten, der altså er god som en nem og hurtig aftensmad.
Eller prøv de lækre mini grovflutes her.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments